Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 12

Nieuwsbrief Josephschool

Nr.12 | Schooljaar 2017-2018 | 10 november
Agenda

13 november  - Voorlichting over het VO

14 november  - Theater groep 5c 

16 november  - Theater groep 5d
18 november  - Intocht Sinterklaas 

Verjaardagen

10 november -  Juf Rosanne

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Deze week stond in het teken van het verdrietige bericht over het overlijden van kleine Thijs uit groep 1/2G.
Zondag vindt er een herdenking plaats, waarbij een prominente rol is weggelegd voor zijn klasgenootjes en hun ouders. Door kinderen te betrekken op een manier die bij hun leeftijd past, wordt het afscheid lichter en kunnen ze verder met goede herinneringen.
Maandag is de begrafenis in kleine kring, maar hieraan voorafgaand maakt Thijs een rondgang langs bijzondere plaatsen in de stad en zal hij, onder begeleiding van een motorescorte van de politie, door de Oppenheimstraat rijden.

 

Het verdriet op school is voelbaar bij klein en groot. In gedachten zijn (en blijven) we bij zijn ouders en kleine zusje.

                                                              thijs

 

 

Inloopochtend in de groepen 3 t/m 8

Binnenkort ontvangt u via Schoudercom een uitnodiging voor de inloopochtend in de groepen 3 t/m 8. De eerste zal zijn op maandag 20 november van 8.45 uur tot 9.30 uur. Het is heel fijn dat u zich betrokken voelt bij het onderwijs van uw kind en graag op de hoogte bent van de manier van werken binnen de groep. Tijdens de inloopochtend krijgt u een inkijkje in de klas, zodat u vanuit de praktijk kan zien hoe het eraan toe gaat. Er is natuurlijk een limiet aan het aantal beschikbare plekken. Als het niet lukt om erbij aanwezig te zijn, krijgt u de volgende gelegenheden nog: dinsdag 20 februari, woensdag 14 maart, donderdag 5 april en vrijdag 25 mei. Er zit vast ook voor u een datum bij. Tijdens die bezoekjes is het niet de bedoeling dat u fotografeert of filmt om de kinderen niet af te leiden.

 

 

Tekeningen voor Thijs

tek2tek1

Uit de groepen 6: bezoek aan de Hooglandse kerk

Op vrijdag 10 november zijn we met de groepen 6 naar de Hooglandsekerk geweest. Dit hebben we gedaan i.v.m. het project over geestelijke stromingen.
In de kerk zijn we hartelijk ontvangen door de dominee en zijn assistent. Zelfs de organist was aanwezig om een demonstratie te geven op het orgel. Het was heel leerzaam!

Meester en juffen van groep 6

kerk1kerk2

Slimmer IQuiz

Afgelopen woensdagmiddag hebben Esther, Myrthe, Brent, Coen, Teunis en Tijn uit de groepen 8 meegedaan aan de regionale ronde van de Slimmer IQuiz in Voorburg.
 
Dit is een quiz met hele moeilijke breinkrakers, bijv. Maak een zin zoals de echoput, het laatste woord moet als echo een dier worden, zoals: wat is jouw broek vuil….. uil,uil,uil óf wie houden zich aan de regels? Egels…egels…egels. Een andere opgave was: wat valt je op aan deze cijferreeks?
 
8-3-1-9-10-2-4-5-6-7. iedereen ging natuurlijk rekenen, maar….. de cijfers staan op alfabetische volgorde!
 
Na 26 van deze moeilijke opgaven was er pauze. Tijdens de pauze was er een codespel; als je als eerste de code had gekraakt van een cijferslot mocht jouw team de chips en het drinken komen halen en zelf weten wat je er mee deed. Esther, Myrthe en Coen waren het snelst! We gaven iedereen een zakje chips, maar de St. Josephschool kreeg er twee!
 
Na de pauze kwam de jury terug, alle antwoorden werden besproken en de winnaars werden bekend gemaakt:
 
1 Anne Frankschool uit Leiden,
 
2 team Brent, Teunis, Tijn ST. JOSEPH uit Leiden,
 
3 Anne Frankschool uit Leiden.
 
Het scheelde maar anderhalve punt tussen de nummer 1 en 2! Helaas gaat alleen de winnaar door naar de landelijke finale in Amsterdam.
 
Toch was het een supermiddag en zijn we heel trots op beide teams.
 
Juf Hetty

groepjmeisje

Gymnieuws

gymVorige week 3 november was het eindelijk zover! De Kinderen van de Sint Josephschool konden eindelijk de veldloop lopen. Als ongetemde leeuwen en leeuwinnen gingen ze over het 1,3 km lange parcours in de Leidse Hout. En de resultaten mochten er zijn: Olivia von der Thussen werd tweede in haar categorie! Pom Straathof was zelfs nog iets sneller in dezelfde categorie en ging er dus met het goud vandoor. Bij de jongens in de jongste categorie soleerde Lloyd Dorlandt naar de titel en bij de oudere versie maakte Teun Hartwijk het wel heel spannend. Met nog 150 meter te gaan lag hij nog vijfde, maar na een goed berekende race sprintte hij de eerste vier eruit en werd eerste!


Met de hulp van alle supporters en dankzij bovenstaande resultaten en alle andere lopers die in de top 8 liepen (en dat waren er heel wat) is de Josephschool schoolkampioen geworden!. Dus met elkaar hebben we dit voor elkaar gekregen!


Het volgende sporttoernooi is het basketbaltoernooi op woensdag 15 november. Ook de inschrijving van het schaatstoernooi staat op de planning, die begint volgende week.

 

Uit Zoeterwoude: Theater van Santen speelt De Kleine Prins Minimusical


prinsStichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op zondag 12 november 2017 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen.... De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden....

 

De Kleine Prins is een minimusical. Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint - Exupery, Franse schrijver en vliegenier (1900 - 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieen die geen grenzen kennen. Hopelijk zullen allen die dit sprookje - dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur - ter hand nemen. Dat zij het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende Kleine Prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen.

 

'De Kleine Prins - minimusical' is een originele en vrije bewerking van John van Santen. Theater Van Santen zal op een sprankelende en speelse manier de sferen creeren, waarin De Kleine Prins en ander figuren tot leven komen. Een mooie voorstelling met live muziek, dans en zang. Ook de nodige humor, zoals u van Theater Van Santen gewend bent, zal niet ontbreken!
Eerdere bewerkingen van John van santen zijn 'Peter en de Wolf - minimusical' (200 optredens) en 'Pietje Bell en de Zwarte Hand - minimusical' (235 optredens).
De Kleine Prins: "Grote mensen willen soms iets worden wat ze eigenlijk al zijn. Ze begrijpen nooit iets uit zichzelf en het is vervelend hun alles uit te moeten leggen!"De voorstelling duurt maximaal 45 minuten,

 

Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 7 vrijwilligers, Heleen, Renate, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren.  We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude.  We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken.

 Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.