Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 13

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 13 | Schooljaar 2017-2018 | 17 november 2017
Agenda

agenda18 november - Intocht Sinterklaas

Verjaardagen

verjaardagen25 november - juf Marloes jarig
26 november - juf Laura jarig

Bericht van Monica Tolenaar

Monica TolenaarBeste ouders,

 

Het afscheid van kleine Thijs uit groep 1/2G was heel bijzonder. Jonge kinderen geven er hun eigen dimensie aan en dat maakt het voor de volwassenen eromheen lichter. Maandag reed de stoet door de Oppenheimstraat, iets eerder dan verwacht. De kinderen van de groepen 7 & 8 waren toen nog buiten voor hun lunchpauze en waren daardoor getuige van dit ceremonieel. De groepen, die Thijs als klasgenootje hadden, stonden met ballonnen aan de straat. Dit beeld staat in ons geheugen gegrift en draagt hopelijk bij aan het proces van verwerking voor allen, die hem na stonden.

 

Op moment van dit schrijven is de Boot onderweg naar Dokkum. De kinderen zijn in rep en roer nu het grote Boek onleesbaar lijkt te zijn geworden en er veel cadeaus overboord zijn geslagen. Ook op school zat de stemming er al goed in! Het wordt een vrij onrustige periode, waarin we ruimte vrijmaken om Sinterklaas in onze thema's te verwerken. Er zijn weer mooie opdrachten bedacht voor de kinderen in het kader van ontwerpend en onderzoekend leren, die worden afgesloten met een kleine tentoonstelling in de middenbouwgang. Om de onrust enigszins in te perken, is het niet toegestaan om de kinderen verkleed en geschminkt naar school te laten komen. Uitzondering daarop is de Pietengym en op 5 december zelf. Voor de kleuters geldt deze afspraak niet.

 

Binnenkort ontvangt u van onze actieve ouderraad via Schoudercom de vraag om de ouderbijdrage te voldoen. De ouderbijdrage is niet wettelijk verplicht, maar voor de school nodig om activiteiten te bekostigen, die niet door de overheid worden vergoed. Het gaat hierbij met name om alle extraatjes bij Sint, Kerst, de hutspotmaaltijd, traktaties, aanvullende excursies, klassenbudget, etc. Misschien wel aardig om te vermelden dat de Josephschool één van de goedkoopste scholen van de stad is en dat de ouderbijdrage ook dit jaar niet verhoogd hoeft te worden.

 

Maandagochtend a.s. is de eerste inloopochtend van dit schooljaar. Geniet ervan!

 

Monica Tolenaar

Uit het team: inloopochtenden op de Josephschool

inloopochtendHeeft u al een uitnodiging ontvangen van de juf of meester van uw kind? Op de Josephschool vinden we ouderbetrokkenheid erg belangrijk. Kinderen brengen de meeste tijd thuis en daarnaast op school door. Opvoeden en onderwijzen kunnen daarom niet los van elkaar worden gezien. Een goed contact tussen ouders, school en kinderen vergroot de kans dat kinderen zich beter kunnen ontwikkelen en ontplooien. Mede daarom willen wij u een inkijkje geven in de dagelijkse onderwijspraktijk. 

 

U kunt zich inschrijven voor de onderstaande data:
- maandag 20 november van 08:45 - 09:30 uur

- dinsdag 20 februari van 08:45 - 09:30 uur
- woensdag 14 maart van 08:45 - 09:30 uur
- donderdag 5 april van 08:45 - 09:30 uur
- vrijdag 25 mei van 08:45 - 09:30 uur

 

Heel graag tot ziens bij een van de inloopochtenden.

 

Cees van Eeden

Uit het team: gymnieuws

basketbal1basketbal2basketbal3

Afgelopen woensdag was het prestigieuze 3 tegen 3 schoolbasketbaltoernooi. Onder een gezellige en sportieve ambiance speelden onze vijf teams (drie jongensteams en twee meidenteams) de pannen van het dak!

 

Bij de meiden (onder leiding van Loek, de vader van Renske) ging team 1 zelfs door naar de halve finale. Helaas werd er verloren van de latere winnaars. Tijdens de kleine finale werd er gestreden als leeuwinnen! Na een gelijkspel werden de strafworpen verloren.

 

De jongens speelden ook met enorme gedrevenheid! Eén team werd onder bezielende leiding gecoacht door meester Dexter. Zij kwamen ook in de halve finales! Helaas verloren zij ook van de latere winnaar maar wonnen de kleine finale. De beker was binnen!

 

Na afloop kwamen er ook nog spelers van het ZZ Leiden basketbalteam. Daar werden mooie groepsfoto's van genomen. Iedereen, inclusief alle supporters, heeft zich volledig ingezet en sportief gedragen. Complimenten!

 

Het volgende toernooi staat weer voor de deur. In het nieuwe jaar trappen we af met het schaatstoernooi. Via schoudercom kunt u uw kind nu al opgeven.

 

Meester Sander

Van BplusC: groot Sinterklaaas meespeelorkest op zondag 26 november

orkestBen jij tussen de 7 t/m 12 jaar en wil je een keer met een echt orkest meespelen? Dat kan! Doe mee met het groot Sinterklaas meespeelorkest op zondag 26 november. Onder leiding van dirigent Bram Soentjens ga je samen met andere jonge muzikanten sinterklaasliedjes instuderen. Aan het eind van de middag is er een miniconcert voor familie en vriendjes!
Lees de flyer voor meer informatie.

Van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel

kinderrechtenDe Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden helpt kinderen tot en met 21 jaar met hun juridische vragen. Dit gaat bijvoorbeeld over omgangsregelingen bij kinderen van wie de ouders zijn gescheiden. Wij hebben twee keer per week spreekuur (dinsdag en vrijdag van 15-17u), waar de kinderen langs kunnen komen om met ons aan een oplossing te werken.

Om beter vindbaar te worden voor kinderen en jongeren organiseren we regelmatig activiteiten. Op woensdag 22 november om 16.00 uur organiseren wij voor de Kinderrechtendag een filmmiddag voor basisschoolkinderen, in het Kijkhuis in Leiden.De toegang is gratis en de kinderen krijgen iets te drinken en popcorn.
Bekijk voor meer informatie de flyer.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.