Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 17

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda

21 december - kerstviering in de Petruskerk

21 december - kerstdiner 

22 december - kerstvakantie (school om 12:00 uur uit)

Verjaardagen

21 december - juf Desirée

23 december - juf Harriët

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Vertederde blikken van ouders tijdens het optreden in de aula van de groepen 6 ter voorbereiding op de Lichtjesparade in de stad. En meteen een sfeervolle en vrolijke opening van de dag op school! 

In de afgelopen week werden ook de kerstmusicals van de groepen 7 opgevoerd. In een hedendaags verhaal werd een uitstapje gemaakt naar de herberg en de stal in Bethlehem. Met muziek en dans werd de kerstboodschap overgebracht aan de trotse ouders en grootouders. Onze theateravonden zijn een vaste traditie binnen de Josephschool. Eén van de ouders zei deze week: “daar moeten jullie echt nooit mee stoppen.” Nu, dat zijn we dan ook echt niet van plan! Het proces van rollen verdelen, oefenen en instuderen is vormend voor de kinderen. Ze leren om op een andere manier samen te werken, rekening met elkaar te houden en als groep de verantwoordelijkheid te delen.

En hoe leuk is het als je een bijzonder talent hebt en dat mag gebruiken in de voorstelling? De breakdance jongens in groep 7C bijvoorbeeld en alle andere kinderen, die schitterden als sterren, hebben grote indruk gemaakt en hebben ervan genoten.

Ook bijzonder aan de theateravonden is de nauwe samenwerking tussen de leerkrachten. Alle parallelcollega’s van de jaargroep zijn erbij om elkaar te ondersteunen, zelfs op de landelijke stakingsdag. In de komende week spelen de groepen 7 het kerstverhaal ook voor de overige kinderen van de school.

 

Denkt u aan de bijdrage voor de Voedselbank? U kunt uw spullen afleveren in de kantorengang rechts van de hoofdingang. We hopen op een volle bus.

 

Donderdag starten we met de Christmas Carols en zijn daarna de kerstvieringen in de Petruskerk. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Via de ouderraad bent u geïnformeerd over de kerstborrel voor ouders tijdens het kerstdiner voor de kinderen. Een heel gezellig samenzijn om het jaar uit te luiden. De ouderraad verkoopt glühwein en chocolademelk. Er wordt geen bier en wijn geschonken en het is dus echt niet de bedoeling dat u zelf alcohol mee het plein op neemt.

 

Na de vakantie een aantal personele wijzigingen in de school; hierbij een update:

 

In groep 1/2B is juf Annemarie succesvol aan het re-integreren. Juf Iris zal daardoor niet meer op woensdag in de groep hoeven zijn.

In groep 1/2D vertrekt juf Jasmijn op maandag en keert juf Tamara terug na een ouderschapsverlof.

In groep 3A vertrekt juf Jeanette op maandag en keert meester Dexter terug na een ouderschapsverlof.

De overige vervangingen lopen nog een tijdje door.

 

Bij afwezigheid van de leerkrachten probeer ik u via Schoudercom te informeren, zodat u uw kind kunt voorbereiden op de situatie. Het komt echter zeer regelmatig voor dat ik de afwezigheid ook pas ’s morgens vroeg te horen krijg en daardoor niet meer in de gelegenheid ben om het bericht uit te sturen. Ik hoop op uw begrip hiervoor.

Soms is het belangrijk om u snel te kunnen bereiken via Schoudercom, zoals afgelopen maandag met het slechte weer. Een ouder vertelde dat de berichten met een vertraging binnenkwamen in haar account. Als dit bij u ook het geval is, ligt dat waarschijnlijk aan de instellingen. Dit kunt u zelf veranderen, zodat u meteen een melding krijgt van elk nieuw bericht.

 

Uit het team - Kerstdiner en kerstborrel

Kerstdiner en kerstborrel

 

Donderdag wordt in alle groepen kerst gevierd met een kerstdiner verzorgd door ouders. Het diner is van 18.00 tot 19.00 uur, kinderen zijn vanaf 17.45 uur welkom in de klas.

Tijdens het diner wordt voor de ouders op het plein een gezellige borrel verzorgd door de ouderraad. Dit jaar worden de hapjes ook door ouders verzorgd; u heeft hierover via schoudercom een mail ontvangen.

Uit het team - kerstviering

kerkOp donderdag 21 december 2017 vindt de jaarlijkse kerstviering van de Josephschool plaats in de Petruskerk in Leiden.

Ook dit jaar zijn er weer twee vieringen. De eerste viering start om 09.15 u. en de tweede start om 10.15 u.

 

De indeling van de vieringen is als volgt:

Indeling viering 1:

1/2c, 1/2d, 1/2g, 1/2h, 1/2i, 3b, 3d, 4b, 4c, 5c, 5d, 6b, 6d, 7b, 8b, 8d


Indeling viering 2:

1/2a, 1/2b, 1/2e, 1/2f, 3a, 3c, 4a, 4d, 5a, 5b, 6a, 6c, 7a, 7c, 8a, 8c

 

In de vieringen wordt er een kerstspel opgedragen gespeeld door o.a. leerkrachten van het team. Het kerstspel is gebaseerd op het traditionele kerstverhaal. 

We zouden het leuk vinden als er ouders en/of familieleden een kijkje komen nemen. We willen u wel vragen om achter de kinderen plaats te nemen in de kerk.

 

Met kerstgroeten,

De kerkcommissie

Uit de groep - kaarten voor Nationaal Ouderenfonds

kaartNationaal Ouderenfonds; een kerstkaart!

 

Een heleboel mensen vieren Kerst en Oud en Nieuw samen met familie en vrienden.

Helaas zijn er in Nederland ook eenzame mensen die deze dagen alleen zijn en bijv. geen kerstkaart ontvangen.

Een aantal groepen 4 t/m 8 van de Josephschool heeft voor deze mensen een kerstkaart geschreven. Er werden zelfs mooie tekeningen bijgemaakt.
Deze kaarten worden opgestuurd naar het Ouderenfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat eenzame ouderen een kaartje krijgen! We hopen natuurlijk dat wij met dit kleine gebaar iemand heel blij kunnen maken.

 

Uit de wijk - VakantiepasClub Kerstvakantie

vakantiepasVakantiepasClub Kerstvakantie

 

De kerstvakantie is weer in aantocht! VakantiepasClubleden gaan zich niet vervelen, want de makers van de ZomervakantiePas hebben ook voor de kerstvakantie een mooi activiteitenaanbod samengesteld mét VakantiepasKorting. De vakantie begint goed met de Familievoorstelling Hans en Grietje in de Leidse schouwburg. Kinderen die zélf aan de slag willen, kunnen een Nieuwjaarshangertje maken bij ZIP of bij Lunchroom Sijthoff, met een échte chef-kok, hun eigen lunch bereiden.

En na een paar rondjes zwieren op de drijvende ijsbaan is het lekker oliebollen eten bij bakker Tijsterman.

Basisschoolkinderen kunnen zich via de website vakantiepas.nl aanmelden als VPClublid.

Zij krijgen dan 2 weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met VakantiePas kortingsbonnen

en een link naar de website waar de activiteiten beschreven staan.

Is uw kind nog geen VPClublid, geef het dan (gratis) op via www.vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen.

Uit de wijk - Vieringen in de Petruskerk

vierimgUitnodiging aan alle kinderen van de Petruskerk en hun ouders


Op zondag 17 december om 16.00 uur is er kerstsamenzang in onze kerk; ook voor de kinderen.

En daarna is het alweer gauw Kerstmis. Dan vieren we de geboorte van Jezus.

 

Kerstavond: Gezins-kerst-viering

Zondag 24 dec. 19.00 uur vieren we dat met alle kinderen van de parochie. Natuurlijk spelen we ook weer het Kerstspel, met de kinderen van de Sint Josephschool.

Na de viering is er een presentje voor alle kinderen. De allerkleinste kinderen kunnen na afloop van de viering een speciale zegen krijgen van de priester.

De Nachtmis is om 21.30 uur met het Sint Petrusprojectkoor

 

Kerstmis Kindje Wiegen op maandag 25 december om 12 uur
De kindertjes mogen dan zelf zingen of muziek maken of luisteren naar een verhaal. Het is dan altijd erg gezellig, want er zijn ook beschuitjes met muisjes, omdat Jezus geboren is. Om 09.30 uur is de Mis met de Cantorij.

 

Zaterdag 30 december: 19.00 uur Eucharistieviering, met erna oliebollen en glühwein.

 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.