Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 16

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 16 | Schooljaar 2017-2018 | 9 december 2017
Agenda

12 december - Kerstmusical groep 7a

13 december - Kerstmusical groep 7b

14 december - Kerstmusical groep 7c

15 december - Lichtjesparade groepen 6

Verjaardagen

14 december - Juf Leanda

Bericht van Monica

Foto MonicaBeste ouders,

 

Ja, de staking gaat door!

Ik neem aan dat u de ontwikkelingen via alle media heeft gevolgd; de leraren van de Josephschool hebben hun keuze gemaakt en leggen dinsdag a.s. het werk neer. De school is dus gesloten. Wij hopen van harte dat u de opvang van uw kind(eren) hebt kunnen organiseren zonder al teveel hoofdbrekens.

 

De festiviteiten in de decembermaand volgen elkaar altijd in rap tempo op. De kinderen hebben genoten van het Sinterklaasfeest met alle bijbehorende verrassingen. Dank aan allen voor de organisatie rondom dit vrolijke feest!

 

Afgelopen woensdag heeft meester Joop zijn jaarlijkse levenswerk neergezet: die reusachtige kerstboom in de aula. Ook in de klassen wordt er druk versierd en krijgen de kinderen de verantwoordelijke taak om mee te helpen het lokaal (extra) gezellig te maken.

 

In deze laatste  weken van het kalenderjaar zamelen we levensmiddelen in voor medeburgers in de stad, die het minder goed hebben getroffen. In de kantorengang (rechts van de hoofdingang) zijn er heel veel kratjes neergezet door de medewerkers van de Voedselbank, die we graag goed gevuld willen laten ophalen. Doet u weer mee? Bij iedere klas hangt een wensenlijst van producten, waar de Voedselbank zeer mee gebaat is. Uiteraard mag u ook andere producten geven. We hopen op een nog grotere opbrengst dan vorig jaar!

 

In de komende week worden de kerstmusicals opgevoerd. De kinderen en leerkrachten van de groepen 7 zijn druk met alle voorbereidingen in de weer en maken er vast weer een sfeervol spektakel van.

 

Ook vindt vrijdag de jaarlijkse Lichtjesparade in het centrum van de stad plaats, waarbij kinderen uit onze groepen 6 zullen deelnemen en nu al druk aan het oefenen zijn.

 

Heeft u zelf ook zin om te zingen? Aanstaande woensdag start het Josephschool projectkoor, bestaande uit ouders en leerkrachten met het oefenen van een aantal bekende liederen en carols.  Elders in deze nieuwsbrief leest u hoe u zich kunt aansluiten.

 

Op donderdag 21 december vinden de kerstvieringen plaats in de kerk. Ouders zijn van harte uitgenodigd om dit feest met ons mee te vieren!

 

Monica Tolenaar 

Uit het team - Lichtjesparade

Lichtjesparade

Op vrijdag 15 december is de Lichtjesparade. Dit jaar met thema “Het licht boven water krijgen”. De leerlingen van de groepen 6 zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Natuurlijk zijn ook leerlingen uit andere groepen welkom om mee te doen aan de Lichtjesparade. Juf Ivonne, juf Tine en juf Angela zullen deze avond ook aanwezig zijn.

 

Om 18:15 uur verzamelen de kinderen, die deze avond meedoen, met hun ouders op de Doezastraat. Er zal een centraal punt zijn waar we als Josephschool verzamelen. Vanaf daar vormen alle kinderen uit Leiden een lint van licht en zal de wandeling starten. Onderweg zullen er allemaal acts te zien zijn. Aan het einde zullen we liedjes zingen en zal de Kerstboom bij de Hooglandse Kerk aangestoken worden. Elk jaar weer een bijzonder evenement!

Uit het team - Kerstviering

Kerstviering

Op donderdag 21 december 2017 vindt de jaarlijkse kerstviering van de Josephschool plaats in de Petruskerk in Leiden.


Ook dit jaar zijn er weer twee vieringen. De eerste viering start om 09.15 u. en de tweede start om 10.15 u.
 
De indeling van de vieringen is als volgt:

 

Indeling viering 1:
1/2c, 1/2d, 1/2g, 1/2h, 1/2i, 3b, 3d, 4b, 4c, 5c, 5d, 6b, 6d, 7b, 8b, 8d

 

Indeling viering 2:
1/2a, 1/2b, 1/2e, 1/2f, 3a, 3c, 4a, 4d, 5a, 5b, 6a, 6c, 7a, 7c, 8a, 8c

 

In de vieringen wordt er een kerstspel opgedragen gespeeld door o.a. leerkrachten van het team. Het kerstspel is gebaseerd op het traditionele kerstverhaal.

 

We zouden het leuk vinden als er ouders en/of familieleden een kijkje komen nemen. We willen u wel vragen om achter de kinderen plaats te nemen in de kerk.

 

Met kerstgroeten,
De kerkcommissie

Uit het team - Kerstliedjes en ouderkoor

Ouderkoor 2016Vorig jaar hebben een aantal ouders op de ochtend van de laatste schooldag voor de Kerstvakantie op het podium Kerstliedjes gezongen. Ook dit jaar willen we dat weer graag doen. We willen kijken of we daarna als ‘ouderkoor’ door kunnen gaan en met zo af en toe een repetitie de hoogtepunten van het jaar kunnen opfrissen met vrolijk gezang van renaissance tot barbershop.


Graag willen we daarom iedereen uitnodigen die het leuk vindt te zingen, noten kan lezen en de muziek thuis kan instuderen, om mee te doen! Wil je aan Cyriel Gieles (cgieles@kpnmail.nl) doorgeven wat je stemsoort is (als je dat weet)? Twijfel niet of je wel goed genoeg kunt zingen. Het draait om het plezier in samen muziek maken en samen (Kerst) beleven. Dus probeer het maar eens!


Voor de Kerstliedjes repeteren we op maandag 16 december en dinsdag 17 december vanaf 20.00 uur  in de school. We zingen de liedjes op donderdag 19 december van 8.15 uur tot  ongeveer 8.45 uur.


Wil iedereen die mee wil doen, zijn eigen muziek printen? De bladmuziek is te vinden in een dropbox via de onderstaande link:
https://dl.dropbox.com/u/34286320/Carols%202012.zip

 

Wil je hem bekijken op tablet of computer of in een keer printen dan kun je de volgende link gebruiken:
https://dl.dropbox.com/u/34286320/Carols%202012%20compleet.pdf

 

Hopelijk tot 16 december,
Mede namens
Anton deGruyl, vader van Mette en
Gerwin van der Werff, vader van Emma,
Cyriel Gieles, vader van Laura en Isabella
06-51513410
cgieles@kpnmail.nl

Uit de groep - Kerstboom

KerstboomArie, bedankt voor al je hulp!

 

Namens meneer Joop

Uit de groep - Sneeuwpret

Sneeuwpret

Uit de groep - Documentaire "De ongang van de Van Imhoff"

DocumentaireAnouk en AmberVanaf aanstaande zondag wordt op NPO2 om 20.15 uur de documentaireserie "De ondergang van de Van Imhoff" uitgezonden. Het gaat in deze documentaire over een van de grootste doofpotaffaires van de Nederlandse geschiedenis. Moeder Anouk van Amber van Til uit groep 5c vervult hierin een prominente rol. Zij kwam twee jaar geleden achter een groot familiegeheim. Haar opa was kapitein van een schip en liet 400 Duitse burgers in WO!! verdrinken. Deze documentaire laat haar zoektocht naar de waarheid hierover zien.

 

Ondanks de confronterende kant van de uitzending gaat Anouk deze met een gerust gevoel tegemoet.

 

Voor meer informatie: 

https://www.lindanieuws.nl/nieuws/interview/een-van-grootste-nederlandse-doofpotaffaires-ooit-anouks-opa-liet-vierhonderd-duitse-burgers-verdrinken-tijdens-woii/

 

 

Uit de wijk e.o. - Kerstfeestviering in de Pieterskerk

PieterskerkOp kerstavond is er in de Pieterskerk een kerstfeestviering voor alle kinderen van Leiden. Kerstliedjes worden gezongen, het kerstverhaal wordt verteld en uitgebeeld door een groepje kinderen.

 

Wanneer:        24 december 18.30 uur, kerk open 18.00 uur

Locatie:           Pieterskerk, ingang Pieterskerkplein

Voor wie:        Alle kinderen van Leiden

Uit de groep - Project 'Japan in Leiden'

JapanDe afgelopen weken heeft de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. een bijzonder project op de Josephschool gedaan. We hebben 5 theaterlessen in de bovenbouw gegeven, die over verschillende aspecten van Japan gingen. Er waren lessen over Respect (Bushido), robots, manga’s, rituelen en status.

In elke les leerden de kinderen iets nieuws. In de les rituelen hebben we met de kinderen een vereenvoudigde theeceremonie gedaan. Door de handelingen van de theeceremonie heel precies uit te voeren zag je de kinderen tot rust komen. Voor het hele project was het belangrijk om te werken vanuit respect: voor elkaar, voor het lesmateriaal en voor de verschillen tussen mensen en culturen. Het was heel boeiend om te zien hoe de leerlingen aan de slag gingen met de thema’s uit Japan.

 

Maandag 27 november was de laatste les. Wij vonden het mooi om te zien hoe de kinderen in de les waren. We waren blij dat de Josephschool heeft meegedaan aan ons project ‘Japan in Leiden’

 

Als je kind enthousiast is geworden voor toneelspelen, dan is zij of hij ook altijd welkom op de Jeugdtheaterschool Leiden e.o. zelf. We geven wekelijks les op maandag, dinsdag en woensdag. Voor meer informatie: www.jtsleiden.nl

Uit de wijk e.o. - Gratis honkballes

honkbal

Gratis proeftraining bij de enige Honk- en Softbalclub in Leiden. Kian 7C en Ilyas 6D zijn er ook!


Begint in januari weer.


Voor die tijd alvast oefenen met sneeuwballen?


Info voorzitter Airin van de Horst 06-21638848 of vader van Kian en Ilyas Erwin van Eekhout 06-19059051

 

Voor meer informatie zie bijgaande flyer.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.