Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 19

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 19 | Schooljaar 2017-2018 | 13 januari 2018
Agenda
  • 15 januari - Informatieavond Groep 1/2
  • 16 januari - Adviesgesprekken groepen 8 avond
Bericht van Monica Tolenaar

Foto MonicaBeste ouders,

 

De kop van het nieuwe jaar is eraf en officieel mogen we elkaar geen goede wensen meer doen toekomen, maar evengoed: Ik wens alle families een fijn en gezond jaar toe!

Afgelopen donderdag is onze school gevisiteerd door twee collega-directeuren van SCOL in het kader van Vroeg Vreemde Talen Onderwijs.

U weet dat we nu zo’n twee jaar bezig zijn met de invoering van het vak Engels vanaf groep 1. De leerkrachten zijn getraind in het geven van de lessen en worden steeds meer ervaren. In een aantal groepen zijn de lessen geobserveerd, er is gesproken met het managementteam en een afvaardiging van de werkgroep Engels en …. last but not least is er een gesprek gevoerd met leerlingen uit groep 8. Alle informatie, ook uit de verschillende beleidsstukken, heeft ertoe geleid dat de Josephschool wordt voorgedragen voor de tweede ster door de organisatie Early Bird. Een mooie stap in de richting van verdere verbetering van ons onderwijsaanbod.

 

Aanstaande maandag organiseren we de tweede informatieavond voor nieuwe 4-jarigen. Als uw kind net gestart is, of u heeft de avond in september jl. gemist, bent u van harte welkom bij de presentatie over ons kleuteronderwijs. Koffie/thee vanaf 19.15 uur. Start van de avond om 19.30 uur.

 

De gezondheid van twee van onze steunpilaren is nog steeds niet optimaal. Juf Hester van de overblijf is nog volledig thuis en meester Joop is er alleen ’s morgens. Sinds deze week is juf Brigitte Ouwerkerk als vrijwilliger aan dit team toegevoegd. Zij is er elke ochtend, neemt de telefoon aan en verleent allerlei huishoudelijke hand- en spandiensten. We zijn superblij met haar hulp!

 

Monica Tolenaar

 

Uit de groep: OVM en Cito-toetsen in groep 2

We volgen de ontwikkeling van de leerlingen gedurende groep 1 en 2 nauwlettend met behulp van het OntwikkelingsVolgModel voor Kleuters (OVM).
Daarnaast was het tot nu toe op de Josephschool gebruikelijk om in januari bij alle groep 2 leerlingen de Cito-toetsen Taal voor kleuters en Rekenen voor kleuters af te nemen en werd in het voorjaar voor groep 2 leerlingen het OVM niet meer ingevuld.
Doorgaans levert het afnemen van de Cito-toetsen bij de meeste leerlingen geen nieuwe informatie op die van toegevoegde waarde is voor het afstemmen van het benodigde onderwijsaanbod.
We hebben daarom besloten om de Cito-toetsen niet langer bij alle groep 2 leerlingen af te nemen. Wanneer er ontwikkelingsvragen zijn zullen we kijken welk middel ons de benodigde informatie kan geven. Dit zou een Cito-toets kúnnen zijn. Mocht dit het geval zijn dan wordt u hiervan uiteraard op de hoogte gebracht.
Vanaf nu wordt het OVM zowel in groep 1 als in groep 2 in het najaar en in het voorjaar ingevuld en met de ouders besproken.

UIt de wijk: Goochelaar Steve Carlin speelt De Magische Kindershow

goochelaar

Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Op zondag 14 januari 2018 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

 

 

 

KINDER GOOCHELAAR
Kinder goochelaar Steve Carlin is een van Nederlands meest geboekte kinder goochelaars. Hij wordt door het hele land geboekt om zijn kindershow te komen opvoeren. Steve weet precies wat nodig is om een succesvolle show neer te zetten die de kinderen niet snel zullen vergeten! Interactie is een van de belangrijkste aspecten! Bij iedere truc worden er kinderen op het podium gevraagd te assisteren. Steve treedt op voor straatfeesten, basisscholen, bruiloften, Sinterklaasfeesten en voor familiefeesten.

De magic show

Kinder goochelaar Steve heeft een interactief programma waarbij contante interactie plaatsvindt met het publiek. De show zit vol met magie, illusies en wonderen.

 

De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten.

Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude.

Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon.

Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 7 vrijwilligers, Heleen, Renate, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren. We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude. We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken.

 

Kijk voor meer informatie en de agenda op wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude

 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.