Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 20

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Nr. 20 | Schooljaar 2017 – 2018 | 19 januari 2018
Agenda
  • 24 januari - voorleesontbijt
  • 24 januari - schaatstoernooi
Verjaardagen

24 januari - juf Monica de Bruijn

Bericht van Monica Tolenaar

fotoBeste ouders,

 

Na een weekje bijkomen van een fikse griep, ontving ik vrijdag het allerschattigste filmpje uit groep 1/2H. Dan weet je weer waarom het werken op een school zo leuk is! En vooral op de Josephschool waar de collega's er samen voor zorgen dat niemand onmisbaar is.😊

 

Komende woensdag doen we mee met de landelijke actie Voorleesontbijt. In elke groep start de dag met voorlezen om maar weer eens te benadrukken hoe fijn dat is en hoe motiverend voor het leesplezier. Ook als kinderen al zelf kunnen lezen, blijft het voorlezen zo belangrijk. Voor het intieme moment na een drukke dag en voor het slapen gaan, voor de woordenschat en voor de fantasie. De kinderen krijgen op school een krentenbol, dus het woord "ontbijt" is wel wat overdreven. Zorgt u ervoor dat ze thuis gewoon hebben gegeten?

Houdt u er rekening mee in de agenda dat er op maandag 29 en dinsdag 30 januari studiedagen gepland staan. De leerlingen zijn op deze dagen vrij.

Dit jaar staat ook Carnaval weer op het rooster. Op dinsdag 13 februari schalt de muziek over het plein en door de school en mogen de kinderen verkleed komen.

Maar eerst a.s. woensdagmiddag de schaatswedstrijden. Meester Sander is er lekker druk mee!


Op 1 februari start teamleider middenbouw, Cees van Eeden, in zijn nieuwe functie op het Andreas College in Katwijk. Cees heeft niet zo lang bij ons gewerkt, maar voelde zich vanaf dag één als een vis in het water op de Josephschool. Voor de collega's een goed organisator en fijne coach, voor de kinderen "Mees Cees", die de meeste tablets weer aan de praat krijgt en een pro-actief lid van het managementteam. Als u afscheid wilt nemen, trek hem dan gewoon aan zijn jasje donderdagochtend in de aula!

Cees, we gaan je rustige, positieve, talentvolle én vrolijke persoonlijkheid missen. Katwijk boft!

  

Op 1 maart start de nieuwe teamleider van de middenbouw. Dank aan de leden van de benoemingsadviescommissie, waarin Koen de Wit, als MR-lid de stem van de ouders vertegenwoordigde.

In een volgende nieuwsbrief zal Marleen Stroeve zich aan u voorstellen. Ze heeft er vreselijk veel zin in!

buurman

 

Monica Tolenaar

 

Uit Leiden

Spetterende muziekbelevenis voor kinderen


Het Leids Kamerkoor zingt. De muziek stroomt je oren in. Een spetterend concert voor kinderen van 6 tot 106!

Gratis voor kinderen
Toegang volwassene: € 5,-

Zondag 18 februari
Het Leidse Volkshuis, Theaterzaal
Apothekersdijk 33a
Er zijn twee voorstellingen van ongeveer 45 minuten: om 13.30 uur en om 15.15 uur.

Meer informatie en kaartjes: http://leidskamerkoor.nl. Voor meer info, zie bijlage.

Uit de kerk

Vormselvoorbereiding Leiden 2018


Beste tiener (en beste ouders),


Het Vormsel is de derde stap van ons geloof.
Na de Doop en de (1e) heilige Communie volgt nog het Vormsel. De Doop maakt ons kind van God de Vader, de Communie verbindt ons met God de Zoon en het Vormsel vervult ons bijzonder met God de heilige Geest. Ook is het Vormsel een sacrament dat ons helpt om ons geloof meer te ervaren en te leven; het maakt ons tot volwassen gelovigen. Een kostbaar geschenk, waar we ons dan ook op gaan voorbereiden.

 

Zeven keer komen we bijeen om meer over God, onszelf, het geloof, bidden, de Bijbel en de Heilige Geest te horen.
Zaterdag 9 juni komt de bisschop om je het heilig Vormsel te geven.
Op de achterzijde staat het gehele programma.
We hopen dat je mee komt doen!

Sylvia Maenhout – Ruben Stolker – pastoor Smith

Info bij Sylvia Maenhout: sammiehoog@gmail.com
Opgave per email
Secretariaat HH Petrus en Paulusparochie: petrusenpaulusleiden@gmail.com.
Graag met je naam, adres, email, geboorte datum, school en groep.

 

Van het conservatorium

 27 januari open dag Koninklijk Conservatorium

 
Kom ook op onze Open Dag op 27 januari, 10.00u - 16.00u!

Op zaterdag 27 januari vindt van 10.00 tot 16.00 uur de jaarlijkse Open Dag van het Koninklijk Conservatorium Den Haag plaats. Leerlingen met een bijzonder talent voor muziek of dans, kunnen al vanaf negenjarige leeftijd (groep 7) terecht op het Koninklijk Conservatorium.
Via deze link bieden we teksten, beeld en linkjes naar filmpjes aan die u eventueel op uw website, in de nieuwsbrief of per mailing kan versturen. Wildcard voor muziek en zang!
Hebt u leerlingen op school zitten die dromen van een professionele carrière als musicus of klassieke zanger(es), dan kunnen zij tijdens de Open Dag voorspelen of voorzingen bij diverse docenten. Een mooi moment om te ontdekken of het niveau goed genoeg is en waaraan gewerkt kan worden voor een succesvolle auditie in de toekomst. Aanmelden kan via http://www.koncon.nl/wildcard.

Deze lessen zijn niet openbaar, dus er kan in alle vrijheid gezongen en gespeeld worden.

 

De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium
Tijdens de Open Dag volgen de leerlingen van de Dansvakopleiding en de School voor Jong Talent het normale lesprogramma. Uw leerlingen en hun ouders kunnen deze lessen bijwonen en van dichtbij meemaken hoe het is om op de School voor Jong Talent te zitten. Ook de dans- en muzieklessen kunnen bijgewoond worden.
Voor het uitgebreide programma van de Open Dag en informatie betreffende de opleidingen verwijs ik u graag naar de website: http://www.koncon.nl/opendag.

Wilt u promotiemateriaal ontvangen, of heeft u nog vragen? Download dan het persmateriaal hier of neem gerust contact met mij op via: 070-315 14 26.
Voor vragen over dans kunt u contact opnemen met de Dansvakopleiding via: 070-315 15 05.

Hopelijk tot 27 januari!

Hartelijke groet,
Namens het Team Open Dag,
Marleen Leroy

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.