Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 23

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 23 | Schooljaar 2017 – 2018 | 10 februari 2018
Agenda

12 februari - Theater 6C

13 februari - Theater 6D

13 februari - Carnaval

14 februari - Valentijnsdag

14 februari - Gespreksmiddag groep 3 t/m 6

15 februari - Gespreksmiddag groep 3 t/m 6

Verjaardagen

11 februari - Juf Karen Kley

Bericht van Monica Tolenaar

MonicaBeste ouders,

 

Dinsdagavond jl. heb ik het besluit moeten nemen om de ouders van groep 5B te vragen om hun kind woensdag thuis te houden. Ik heb het een absolute noodmaatregel genoemd en zo ervaren we dat op school ook écht. Geweldig dat de ouders allemaal hun eigen oplossing hebben gevonden en inderdaad zelf voor hun kind konden zorgen.

 

In den lande is het niet anders helaas. Een schooldirecteur uit Hillegom ( mijn opvolger op de Johannesschool) is een petitie gestart om het lerarentekort via handtekeningen van leraren en ouders nogmaals op de agenda te zetten van de politiek. Een ander soort actie dan een staking en hopelijk doeltreffend. Doet u mee? Klik op Petitie.

 

De nieuwe methode wereld oriënterend onderwijs Da Vinci, die in de groepen 3 t/m 8 gebruikt wordt, biedt verschillende vakken geïntegreerd aan. Deze week werd dat weer mooi vormgegeven in de theateravonden van groep 6: Het museum van Da Vinci. Ook werd het museumbezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden eraan gekoppeld. Deze kinderen zijn nu bijna expert over dit thema én razend enthousiast. En dat laatste betekent dat ze nieuwsgierig zijn en misschien zelf nog wel meer willen leren over dit onderwerp. Elders in deze nieuwsbrief leest u een verslag van een museumbezoek ín de klas. Een gastles in groep 5 door medewerkers van Museum Boerhaave. De kinderen krijgen allemaal een zgn. Verwonderpaspoort om in te loggen in een digitale wereld. Neem eens een kijkje, samen met uw kind www.verwonderpaspoort.nl.

 

Dinsdag keert Mariëlle vd Water, intern begeleider groep 7 & 8 weer terug na haar zwangerschapsverlof. Dank aan Ivonne Keepers (teamleider bovenbouw) en Bea Moleveld (intern begeleider middenbouw), die deze taak met verve hebben vervangen.

 

Dinsdag mag uw kind verkleed komen i.v.m. het vieren van Carnaval. Om mijnheer Joop te ontlasten, is het gebruik van confetti niet toegestaan (ook niet uit een spuitbus). Verder wordt het gezellig met spel, gekke liedjes etc.

 

Fijn weekend!

 

Monica Tolenaar

Uit het team - Oud-leerling 2e WK Veldrijden

Oud-leerling TomasOud-leerling van de Josephschool tweede van de wereld tijdens WK veldrijden

 

Vorig weekend was het WK veldrijden in Valkenburg. Misschien heeft u wel gehoord van het debacle van Mathieu van der Poel. Maar oud-leerling Tomas Kopecky deed ook mee in de junioren klasse. Tot in de laatste ronde reed hij op de eerste positie, helaas kreeg hij te maken met materiaalpech waardoor hij op de finish tweede werd.  Een wereldprestatie, waar we als school trots op kunnen zijn!


Tomas heeft van groep 1 tot en met 8 op de Josephschool gezeten. Hij komt in het veldrijden uit voor Tsjechië. Omdat hij met een Tsjechische licentie sneller op hoog niveau kon rijden, kon hij gebruik maken van zijn dubbele nationaliteit. Tomas heeft namelijk een Nederlandse moeder en en een Tsjechische vader.


In november kreeg hij ook al het zilver omgehangen tijdens de Europees Kampioenschappen veldrijden.

 

Een groot talent waar we hopelijk meer van gaan horen!

 

Sander van Weerlee

Uit de groep - 5C

Groep 5CGastles van Museum Boerhaave in groep 5C


De leukste dag van de week: beginnen met gym, buitenspelen en daarna samen leren over hoe Nederland het water bedwingt, de 'waterwolf'. Met grote puzzels van kaarten, een legenda en een eigen kaartenboekje hebben de kinderen Nederland ontdekt door de jaren heen. Van droog land, naar ontginning en verwatering en het weer droogpompen van het land.

 

De tweede ronde bestond uit verschillende stations waarbij de kinderen van alles hebben geleerd en ontdekt over water: boten beladen met vracht, een schroef van Archimedes in elkaar zetten en een stevige brug bouwen. Veel vaardigheden kwamen aan bod: samenwerken, overleggen, plannen, organiseren. De kinderen probeerden steeds opnieuw als het niet lukte en leerden van hun fouten. Een hele positieve sfeer!

 

Op de site van het verwonderpaspoort hebben alle kinderen er een nieuw eiland bij, dus kunnen ze thuis nog allemaal spelletjes spelen over hetzelfde onderwerp.

 

 

 

Uit de wijk e.o. - Valentijnsactie zwembaden

ValentijnactieOp Valentijnsdag hebben de Leidse zwembaden een leuke actie. Op 14 februari mag je samen met je Valentijn op één kaartje zwemmen. Misschien is dit leuk om op te nemen in jullie nieuwsbrief naar ouders toe.

 

Zwem op Valentijnsdag samen op één kaartje.

 

Geldig op 14 februari bij vrijzwemmen in zwembad De Zijl en het Vijf Meibad. Neem je beste vriend(in), broer, zus, vader, moeder, opa of oma mee.

 

Kijk voor meer informatie op www.leidswater.nl/valentijnsactie

Uit de wijk e.o. - Zwemmen voorjaarsvakantie

Zwemmen voorjaarsvakantieOver 2 ½ halve week is het alweer voorjaarsvakantie. Bij zwembad De Zijl worden weer verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor basisschoolleerlingen. Zoals de zeer geliefde Wipe Outbaan, de loopmat en een strandballenmiddag. Ze trappen de voorjaarsvakantie af met discozwemmen op de vrijdagavond.

Het programma vindt u hier: www.leidswater.nl/vakantie.

Uit de wijk e.o. - Lezing CJG Leiden Noord

Donderdagavond 15 maart a.s. is er een lezing Puber & Poen, wat kan ik als ouder het beste doen? in CJG Leiden Noord, Het Gebouw.

 

De informatieavond is voor alle ouders met kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

 

Voor meer informatie zie bijgevoegde Nieuwsbrief Lezing Puber en Poen.

Uit de wijk e.o. - BplusC is jarig!

BplusC is jarigBplusC bestaat 10 jaar en dat vieren we met 10 dagen feest!


Kom je ook?

 

Van donderdag 1 tot en met zaterdag 10 maart kan iedereen deelnemen aan verschillende (gratis) activiteiten. Hieronder hebben we vast een aantal onderdelen uitgelicht.


Op de hoogte blijven van het hele programma? Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten!

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.