Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 27

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 27 | Schooljaar 2017 – 2018 | 17 maart 2018
Agenda

agenda21 maart - Tennistoernooi

23 maart - Expressie-uur groep 5-6

Verjaardagen

verjaardagen21 maart - Juf Suzanne jarig
23 maart - Juf Mandy jarig

Bericht van Monica Tolenaar

monica tolenaarBeste ouders,

 

Vorige maand ontvingen we de tweede ster van de visitatiecommissie t.a.v. ons vak Engels vanaf groep 1. Dit betekent dat we een Early Bird school in oprichting zijn. Het streven is om in elke groep een uur Engels per week te geven. Dat betekent dat er, naast de reguliere lessen, allerlei verschillende activiteiten in het Engels worden aangeboden. Spelletjes en liedjes liggen voor de hand, maar ook voorlezen in het Engels hoort daar bij, of de dagopening. Tijdens de visitatie zijn er leerlingen ondervraagd en zij hebben als suggestie ingebracht dat er ook gebruik gemaakt kan worden van games en verschillende apps. Kortom, we zijn met elkaar aan het leren. Twee teamleden volgen de scholing tot VVTO-coördinator (Vroeg Vreemde Talen Onderwijs) en aan hen de schone taak om Engels een prominente plek op de Josephschool te geven.

 

In dit kader bieden we de komende weken ruimte aan 6 studenten uit Amerika. Zij zullen een aantal uren per week op school zijn om een indruk te krijgen van het onderwijs in Nederland. Hieronder leest u de toelichting van hun begeleider:

 

My name is Dr. Ted Green, and I am a Professor at Webster University, in St. Louis, Missouri, USA. I am teaching at our Leiden campus in The Netherlands this coming Spring 2, 2018 term. I am reaching out to you per my Leiden contact, Mrs. Christine Benninger, a parent and employee at Webster University in Leiden. She suggested I contact you to see if you are interested in hosting my 6 American students for observations in your school for 8 weeks. My 6 students are all female and interested in either Early Childhood or Elementary aged children. Most of them are in their third year of study, however a few have less experience. They would be able to help tutor your students, assist with teaching activities, help with projects, grade papers, etc.

 

Here is my class description for our class in Leiden:

EDUC 3300.42: Practicum in International Education
Students will teach and observe in American and Dutch schools in Leiden while also participating in a Seminar to compare/contrast the two types of school systems with an international lens. A focus on cultural identity, school systems and student learning will enhance critical pedagogy needed in our multicultural society. Hands on learning at Leiden museums will also be emphasized.

 

In april hopen we een nieuwe collega te verwelkomen, die als zij-instromer de keuze voor dit mooie beroep heeft gemaakt, na eerst een Master pedagogische wetenschappen te hebben afgerond. Zij komt echter uit een andere regio en is naarstig op zoek naar woonruimte in Leiden. Mocht u een tip hebben, wilt u dat dan laten weten?

Noteert u alvast het tijdstip van de paasvieringen in de agenda? U bent van harte welkom om deze viering met ons mee te maken.

 

Monica Tolenaar

Uit het team - Paasviering in de kerk

paasvieringOp donderdag 29 maart gaan we weer naar de Petruskerk om Pasen te vieren. We zullen uitleg krijgen over Pasen en de Palmpaasstok. Ook zingen we natuurlijk weer wat mooie liedjes.

Omdat niet alle kinderen tegelijk in de kerk passen, gaan we weer in twee groepen naar de kerk.
De eerste viering is om 09.15 uur. De volgende groepen gaan naar de eerste viering: 1/2a, 1/2b, 1/2e, 1/2f, 3a, 3c, 4a, 4c, 5a, 5c, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b

De tweede viering is om 10.30 uur. Deze groepen gaan naar de tweede viering: 1/2c, 1/2d, 1/2g, 1/2h, 1/2i, 3b, 3d, 4b, 4d, 5b, 5d, 6c, 6d, 7c, 8c, 8d

We nodigen u uiteraard van harte uit om naar onze Paasviering te komen luisteren. We willen u wel vragen om achter de kinderen plaats te nemen.

Uit het team - Kangoeroewedstrijd

kangoeroewedstrijdOp donderdag was de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd! Uit elke klas waren er kinderen die zich hadden opgegeven. Je kon meedoen in individueel of in een duo. De kinderen hebben hun hersenen laten kraken over allerlei rekenkundige vragen. De uitslag volgt begin mei en dan worden de kinderen op de hoogte gesteld. Het was fijn om te zien dat iedereen keihard heeft gewerkt en dat iedereen zo enthousiast was!

Juf Angela

Palmpasen in de HH Petrus & Paulus parochie in en rondom Leiden

In onderstaande flyer treft u hierover informatie aan.

'The passion' op groot scherm in de Vredeskerk

De Vredeskerk laat op 29 maart vanaf 19.30 'the Passion' op groot scherm zien. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via Facebook.

Theatervoorstelling De Laarzen van Lento

laarzen LentoStichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Op zondag 25 maart 2018 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar: De Laarzen van Lento, een spannende opera voor peuters en kleuters.

Beschrijving van de voorstelling:
Nog nooit heeft de winter zo lang geduurd. Dat vinden de dieren in het winterbos. Er klopt iets niet. De lente had al lang moeten beginnen! Vogel wil een nest bouwen, Vos wil dansen in de wei en Rups zou zo graag een vlinder zijn. Wat is er aan de hand? Lento, de grote Seizoenenreus, houdt zijn winterlaarzen aan. Maar dat kan niet! Hij moet zijn laarzen uitdoen; pas dan verdwijnt de winter. Maar Lento heeft een koude neus en hij moet vaak niezen. Als hij zijn laarzen uittrekt, krijgt hij ook nog koude voeten! De dieren pikken het niet langer. Ze komen bij elkaar en verzinnen een plan. Maar de winterkoningin zit de dieren flink dwars.

De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten en is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30

Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.