Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 30

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda

10 april - Theater 4A

11 april - Voetbaltoernooi Meisjes 7&8 

11 april - Expressie-uur groep 3

12 april - Theater 4B 

Verjaardagen

10 april - juf Hetty Barreveld

14 april - juf Hannie Meiland

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

De kinderen en leerkrachten van de groepen 3 kunnen terugkijken op mooie theateravonden. Ouders en andere familieleden hebben genoten van de uitvoeringen en waren vast supertrots op hun kinderen. In de komende weken is het de beurt aan de groepen 4. Er wordt al druk geoefend met zingen, breakdance, sportdemonstraties en nog veel meer. De theateravonden zijn specifiek Josephschool en worden door groot en klein zeer gewaardeerd. Maar, het is meer dan een gezellig avondje want er ligt nog zoveel onder: de uiteindelijke uitvoering is het product van veel oefenen, samenwerken, geduld hebben, omgaan met teleurstellingen, conflictjes oplossen, leren dealen met spanning tot uiteindelijk de euforie van het optreden. Dit gehele proces versterkt het zelfvertrouwen van de kinderen, bevordert de creativiteit, zorgt voor saamhorigheidsgevoel, medeverantwoordelijkheid én een hele hoop plezier!

 

Heel Leiden zal het weten als er sporttoernooien zijn tussen de verschillende scholen: De Josephschool komt er vaak met mooie prijzen vandaan. Zo ook afgelopen week tijdens het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens uit groep 7 en 8. Zowel de eerste als de tweede prijs werd in de Joseph-prijzenkast gezet. De komende week zijn de meiden uit groep 7 en 8 aan de beurt en vervolgens de groepen 5 en 6. De slogan, die op onze prijzenkast geschreven staat, is: “Ik verlies nooit, ik win of ik leer.” Maar stiekem genieten we natuurlijk wel heel erg van al die sportieve overwinningen!

 

Deze week werden we weer geconfronteerd met het lerarentekort. Vrijdag moest een kleuterklas het zonder leerkracht stellen i.v.m. ziekte. Dank aan de ouders, die zoveel mogelijk hebben geprobeerd om zelf hun kind op te vangen. 

Uit de groep

Een impressie van het voetbaltoernooi!!

sport1sport2spor3t

Uit de groep

Afgelopen week zijn de groepen 6 voor het eerst naar de schooltuinen geweest. Het schooltuinen seizoen is hiermee weer geopend!

sh

Uit de Wijk

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden organiseert op 11 april 2018 een lezing over mindfulness bij kinderen.
om 19.30 uur in Het Gebouw, over opvoeden met aandacht, met hierin vele tips om in het dagelijkse leven mindful op te voeden.
aansluitend start op 19 april een basiscursus Ontspanning en mindfulness voor kinderen in Buurtcentrum Morschwijck.
Voor meer informatie, zie de bijlagen

Uit de Wijk

Een tip van meester Joop als u interesse heeft in een cursus eerste hulp voor jonge kinderen

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.