Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 7

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 7 | schooljaar 2019-2020 | 11 oktober 2019
Agenda

14 oktober: Theater 1/2 B

15 oktober: Theater 1/2 D

16 oktober: Theater 1/2 F

17 oktober: Theater 1/2 C

18 oktober: Expressie-uur groep 6

 

Herfstvakantie 19 oktober - 27 oktober

Verjaardagen

v

Juf Babet - 14 oktober

Juf Joyce - 19 oktober

 

 

Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

Er is deze week veel gelezen op school; heerlijk om te zien! De kinderboekenmarkt op woensdag na schooltijd was een groot succes. Het was gezellig druk en de kinderen deden hun best om “los” te raken van hun meegebrachte boeken. Zelf heb ik ook leuke boekjes gevonden voor de kleinkinderen, maar op een gegeven moment had ik geen kleingeld meer. Voor Lucas uit groep 4B was dat echter geen bezwaar. “Ik stuur je wel een betaalverzoekje, juf!”  Tja, en dan kan je niet meer door lopen zonder iets te kopen. Geweldig, toch? En Liv uit groep 7B houdt die euro tegoed!

 

We hebben u al een “Save The Date” gestuurd n.a.v. de komende thema-avond Mediawijsheid op 31 oktober. Deze avond is bedoeld voor de ouders van leerlingen van groep 6 t/m 8. In de komende week sturen we u een aparte uitnodiging met een klein programma, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Deze avond hebben we al eens eerder georganiseerd en de ouders waardeerden de inhoud bijzonder. De spreker is Ivo Wouters, die in den lande vaak wordt uitgenodigd over dit onderwerp.

 

De laatste tijd komen veel kinderen op de step naar school. Eerlijk gezegd, is de ruimte er niet om de stepjes op school te bewaren en onder schooltijd is het ook niet toegestaan om de stepjes te gebruiken. De brandweer heeft er opmerkingen over gemaakt en het naar beneden dragen van de stepjes zorgt ook voor onveilige situaties op de trappen. Daarom bij deze de vraag om het stepje van uw kind weer mee terug naar huis te nemen of te parkeren bij de fietsenstalling achter de school.

 

Onze school oriënteert en ontwikkelt zich op het thema “internationalisering” . Dat is niet alleen het geven van het vak Engels vanaf groep 1, maar hierbij gaat het bijv. ook om culturele diversiteit. Onze coördinatoren Vroeg Vreemde Talen Onderwijs Roswitha de Boer en Suzanne Frambach zijn de aanjagers voor het vak Engels. Daarnaast volgen Roswitha en collega Hetty Barreveld een aanvullende post-HBO opleiding Internationalisering (Wereldwijs Onderwijs/ Design Based Education).

Deze 3 leerkrachten gaan in de week na de herfstvakantie samen met andere SCOL collega’s op studiereis naar Madeira om zich verder in dit onderwerp te verdiepen. Dat betekent dat ze vervangen zullen worden voor hun klassentaken. De desbetreffende ouders worden hier nog over geïnformeerd via Schoudercom.

 

Monica Tolenaar

directeur basisschool St. Joseph

Oppenheimstraat 8

2313 JE Leiden

071- 5132263

06-15006391

www.josephschool.nl

Uit het team: Boekenmarkt - leren lezen

g

Ter ere van de kinderboekenweek was er afgelopen woensdag boekenmarkt op de Josephschool. Boeken werden verkocht voor en door kinderen voor een klein bedrag. Het was een succes! Gijs uit groep 1/2H kon niet wachten en begon alvast lekker te lezen in zijn nieuwe aanwinst. Ook de kinderboekenweekcommissie sprak haar waardering uit:

 

 

"Wat ontzettend leuk dat er zo veel kinderen hebben meegedaan aan de boekenmarkt.

Er werden veel boeken verkocht én gekocht. Het was woensdagmiddag gezellig druk in de gangen.

Heel erg bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

We hopen dat iedereen weer lekker kan lezen de komende tijd".

 

Tip: Kinderen kun gratis lid worden van de bibliotheek!

 

 

Graag attenderen we u op een nieuwe manier om kinderen aan het lezen te krijgen en ze “leeskilometers” te laten maken. Daarbij moeten de kinderen wel lid zijn van de bibliotheek.


www.yoleo.nl motiveert kinderen om wel te lezen!


Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespuntendie je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

 

 

Op Yoleo kun je vertrouwen. Lezen was nog nooit zo leuk!

 

BplusC - Mediawijsheid en Dyslexie

Beste Ouders,

 

Dit schooljaar komt BplusC weer naar het onderwijs toe met muziek, dans, toneel, cultureel erfgoed, taal & lezen, beeldende kunst en media. In bijgevoegde nieuwsbrief leest u onder andere over hoe naar het voortgezet onderwijs te gaan als je dylexie hebt of hoe je je kinderen mediawijsheid bij kunt brengen.

 

Nieuwsbrief BplusC

 

Uit de wijk - Zwembad de Zijl

h

Over twee weken is het alweer herfstvakantie. Voor de kinderen even lekker tijd om te ontspannen na de eerste drukke weken op school. En hoe kan dat nou beter dan met een leuke activiteit?  Bij zwembad De Zijl wordt elke dag iets leuks georganiseerd voor basisschoolkinderen. Elke middag ligt onze nieuwe hindernisbaan de haaislide in het water. Er is een kids float party waarbij kinderen zelf hun flamingo of zwemband mee mogen nemen of ze kunnen een keer AquaBoarden voor kids proberen. De vakantieweek wordt afgesloten met Halloween discozwemmen. 

Jeugd Theatervoorstelling - Zoeterwoude

m

Theatergroep Maaistof speelt Mysterieuze Chauffeuze


Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zondag 13 oktober 2019 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot 9 jaar.

Beschrijving van deze voorstelling:

Mysterieuze Chauffeuse

Op een donkere, druilerige avond staat ze voor de deur bij Wiel: de Mysterieuze Chauffeuse.

‘De auto staat voor u klaar, gaat u mee?’, vraagt ze, alsof het doodnormaal is. Wiel is stomverbaasd. Wat is dit? Hij weet van niets! Probeert iemand hem er in te luizen? De chauffeuse zegt van niet.

‘Ik weet alleen dat ik u kom ophalen’.
‘Maar waar gaan we dan heen?’
‘Daar durf ik geen uitlatingen over te doen’.
Wiel had zich deze avond net in een dekentje op de bank genesteld om eens even flink medelijden met zichzelf te hebben.

Na alle rottigheid van de afgelopen tijd vond hij even geen puf meer om nog lichtpuntjes te zien. En uitgerekend deze avond staat er een wildvreemde chauffeuse op de drempel om te vragen of hij meegaat.

Tja… en wat doe je dan, als je niets te verliezen hebt en als je eigenlijk ook wel heel nieuwsgierig bent?

KOMT DAT ZIEN!

https://www.facebook.com/events/438291077045060/


De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.
Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 8 vrijwilligers, Heleen, Renate, Saskia, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren.  We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude.  We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken.

Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.