Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 8

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr.8 | schooljaar 2019-2020 | 20 oktober 2019
Agenda

Herfstvakantie 19 oktober  - 27 oktober

Verjaardagen

Joyce Westerling v.d. Wetering   19 oktober

Rosemarijn Merkus                      20 oktober

Francine Kruissink-Oldenhof       27 oktober

 

 

Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

De eerste periode van het schooljaar sluiten we af met een week herfstvakantie. Het circusdecor op het podium is alweer opgeruimd en maakt plaats voor de attributen van de groepen 5. Deze theateravonden staan gepland vanaf 4 november.

 

U heeft vast al gehoord over de aangekondigde staking in het onderwijs op woensdag 6 november. Op 21 oktober nemen de vakbonden het definitieve besluit of deze staking door gaat. De leraren van de Josephschool beraden zich nog over hun deelname. Ik kan u dus nu nog geen uitsluitsel geven of de school dicht zal gaan. Zodra dat besluit te nemen is, zal ik u zo snel mogelijk informeren.

 

Nog even een reminder voor de thema avond over Social Media op 31 oktober. De ouders van de groepen 6 t/m 8 zijn hier in een separate mail voor uitgenodigd. U kunt zich via Schoudercom aanmelden.

 

Afbeeldingsresultaat voor herfstvakantie

 

 

 

 

 

 

Monica Tolenaar

directeur basisschool St. Joseph

Oppenheimstraat 8

2313 JE Leiden

071- 5132263

06-15006391

www.josephschool.nl

Uit de Groep - Da Vinci groep 6

De groepen 6 sloten hun Da Vinci thema over Egypte af met een bezoek aan het Museum van Oudheden.

g

Uit de Groep -De Olmenhorst

Een sfeervol plaatje uit Lisserbroek. Verschillende kleutergroepen brachten een bezoek aan de Olmenhorst om appels te plukken.  Op de foto Teun uit groep 1/2I.t

 

Uit de Groep - Da vinci Groep 8

dIn de groepen 8 werd een gastles gegeven door de vader van Gijs van der Zijden. Hij bespeelt het instrument didgeridoo. Het viel niet mee voor de kinderen om er ook geluid mee te produceren. En ook bij de leerkrachten lukte het niet echt! De gastles sloot aan op het thema “Maori’s “  van de lessen Da Vinci.

 

Uit de Groep - Groep 8B kunsthuis

k

Groep 8b is te gast geweest in ‘Kunsthuis Leiden’ (van de ouders van Bas) om naar de expositie van Jimmy Nelson te kijken. In drie groepen zijn de kinderen, m.b.v. een iPad, ontzettend leuk en goed begeleid. 
Zowel de kinderen als juf Marloes hebben veel geleerd en vol bewondering genoten van de expositie. Bart en Eva, nogmaals bedankt!!

Uit de Groep - Klassentheater Kleuters

 

Wat hebben alle kinderen, leerkrachten en toeschouwers genoten van alle klassentheaters van de kleutergroepen!k

Uit de Wijk - Halloween in de speelschans

Bij deze nodigen we u van harte uit om in de herfstvakantie te komen griezelen op het Halloweenfeest in speeltuin de Speelschans.

 
Wanneer? Vrijdag 25 oktober a.s. vanaf 19.00 uur.
 
Wat?  Halloweenfeest met griezelige taferelen, spoken en heksen en verlichting. Uiteraard mogen de kinderen ook verkleed komen!
 
Voor ieder kind is er wat lekkers.
 
Waar? Speeltuin De Speelschans aan de Van Vollenhovenkade (tegenover het schoolplein van de Lorentzschool, naast de hockey)
 
Het feest gaat door als het droog is.
 
Wij hopen u daar te zien!
 
 
namens Speeltuinvereniging De Speelschans
Annemieke Stoop (moeder Lianne 7B en Lara 4A)
Nan van Geloven (moeder Eick 1/2b, Koen 3a)
Uit de Wijk - Theater Zoeterwoude

a

Stichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zondag 17 november 2019 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot 9 jaar.

Beschrijving van deze voorstelling:

Aladdin droomt ervan om prins te zijn. Op een dag klopt er een vreemde man aan, die beweert zijn oom te zijn. Hij zegt zijn wens te kunnen vervullen: ‘Als je iets voor mij doet, dan maak ik van jou prins Aladdin.’

Hij neemt Aladdin mee op een vliegend tapijt naar een grot in de woestijn, op zoek naar de magische lamp. Dan komt de Djinn, de geest uit de lamp tevoorschijn. Hij laat Aladdin zien dat zijn oom de gemene tovenaar Djafar is, die wil trouwen met de prinses om zo de macht te grijpen. Samen smeden ze een plan om hem te stoppen. Lukt het Aladdin om Djafar tegen te houden en om prins te worden?

Aladdin (4+) is een wondermooi sprookje uit duizend-en-een-nacht vol magie en humor, in een eigentijds jasje. De ritmische muziek en het kleurrijke decor met animatie en vol spannende verrassingen voert de toeschouwer mee naar een wereld van Oosterse steden, woestijnen en paleizen.

KOMT DAT ZIEN!

 

https://www.facebook.com/events/415519319109973/


De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.
Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 8 vrijwilligers, Heleen, Renate, Saskia, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren.  We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude.  We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken.

Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude 

Herfstvakantietip: Kastanjerrr Theaterfestival in de Leidse Schouwburg

k

Vervelen is er niet bij in de herfstvakantie! Want dan vindt in de Leidse Schouwburg het Kastanjerrr Theaterfestival plaats. Van dinsdag 22 oktober tot en met vrijdag 25 oktober kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar de herfstvakantie vieren in de oudste (én mooiste ) schouwburg van heel Nederland. De kinderen kunnen genieten van voorstellingen en er een dagdeel lang workshops volgen.  

De tweede editie van Kastanjerrr staat in het teken van dieren. Zo staat op dinsdag de voorstelling Dolfje Weerwolfje en Foeksia de miniheks (6+) op de agenda en op woensdag Kikker en het Avontuur (4+). Op donderdag kunnen kinderen en ouders genieten van de humoristische muzikale vertelling Zwijnenstal (8+) met onder andere Rop Verheijen en Ilse Warringa. 

Rondom de voorstellingen kunnen de kinderen zich door grimeurs laten omtoveren tot dier, en mogen zij zelf dieren knutselen bij de knutseltafel. En elke bezoeker maakt kans op een gratis voorstelling bij de grabbelbak.

Workshopdag Op vrijdag zijn er workshops voor kinderen die zelf graag op het toneel staan, maar ook voor kinderen die liever niet in de spotlights treden. Zo zijn er workshops improviseren (waarin kinderen geleerd wordt vanuit intuïtie toneel te maken), cabaret, musical en dans, maar ook workshops grime & visagie, decor en techniek. Tussen de workshops door kunnen alle kinderen gezamenlijk genieten van een pannenkoekenlunch. De workshops duren anderhalf uur en worden afgesloten met een presentatie voor ouders, broertjes, zusjes én opa’s en oma’s. 

Voor meer informatie en kaarten: leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl en 071 516 3881. 

 

Noot voor de redactie Voor vragen en meer informatie kan u contact opnemen via Marketing@leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of op 071 516 3865. 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.