Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 6

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 6 | schooljaar 2019-2020 | 4 oktober 2019
Agenda

agenda7-13 oktober: Kinderboekenweek op de Josephschool
7 oktober: theater 1/2e
8 oktober: theater 1/2h
9 oktober: theater 1/2a
10 oktober: theater 1/2g  
11 oktober: expressie-uur groep 6 en theater 1/2i   

Verjaardagen

hoera6 oktober: Juf Iris Candido
10 oktober: Juf Ivonne Keepers

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Drie oktober en regen zijn meestal onlosmakelijk met elkaar verbonden. En tóch valt het ieder jaar weer mee! We hopen dat alle kinderen en volwassenen hebben genoten van dit mooie traditionele feest. En als u er niet van houdt, hoop ik dat u er geen hinder van heeft ondervonden. Ik weet dat een aantal families bewust de rust heeft opgezocht en een paar dagen buiten Leiden is geweest.

 

De leerlingen, die meededen in de optocht, hebben hun beste beentje voorgezet. Ze beschikken over geduld en uithoudingsvermogen en hebben zonder klagen de hele tocht uitgelopen. En daarnaast hebben we samen vreselijk gelachen en dat is natuurlijk heel wat waard!

 

De vrijdag is door het team goed besteed aan de Kanjertraining en een strategische bijeenkomst vanuit SCOL.

 

U heeft al kunnen lezen dat de Kinderboekenweek van start is gegaan. Maandagochtend is de opening bij binnenkomst in de aula.

 

In de komende weken zijn de eerste theateravonden van dit schooljaar gepland. De aftrap wordt genomen door onze jongste leerlingen; de kleutergroepen presenteren zich aan hun ouders en andere belangstellenden. Op het podium is het thema 'circus' al goed te zien!

 

De avonden zijn toegankelijk voor 4 volwassenen per leerling. We starten met een kopje thee of koffie en vervolgens kunt u genieten van het optreden van uw kind. Sinds de invoering van de AVG vragen we u om voorzichtig om te gaan met door u gemaakte filmpjes en foto’s en het plaatsen op social media.

 

Monica Tolenaar

Uit het team: de Josephschool in de 3 oktober optocht!

optocht1

optocht3

optocht2

 

Uit het team: Goede doelen actie Pleinfeest

pleinfeestTijdens het Pleinfeest hebben leerlingen geld ingezameld voor het Ronald McDonald Huis in Leiden. In totaal is het mooie bedrag van €588 opgehaald. 
Het geld is inmiddels overgemaakt op rekening van de Stichting.

 

Juf Ivonne Keepers

Uit het team: Kinderboekenweek

kinderboekenVan 2 t/m 13 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is 'Reis je mee?'. Uiteraard zullen wij op school ook aandacht besteden aan de Kinderboekenweek. Naast extra (voor)leesmomenten, boekpromotie en creatieve activiteiten rond het thema, zal er op maandag 7 oktober vanaf 8.30 uur een opening zijn voor de kinderen. De opening vindt plaats in de aula. Voor de bovenbouw zeker een reden om even een andere ingang te kiezen.

 

Ook zal er op woensdag 9 oktober een boekenmarkt plaatsvinden waar de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun boeken kunnen verkopen en boeken van andere kinderen kunnen kopen. U bent hierover via SchouderCom reeds geïnformeerd.

 

Wanneer: woensdag 9 oktober 2019
Wie: groepen 3 t/m 8
Waar:
Groep 3, 4 en 5: eigen gang
Groep 6: gang bij de kleuters
Groepen 7 en 8: podium en bibliotheek

Hoe laat:
12:20 spullen klaarzetten
12:30-13:00 boekenmarkt

Let op:

Vaste prijs van 50 cent of 1 euro per boek.
De boeken moeten er netjes uitzien.
Voor 8 oktober inschrijven bij je eigen juf of meester.
Ouders mogen bij groep 3 en 4 helpen (opbouwen).

 

Juf Leanda

Uit het team: werkvormen - kermisattracties!

Een inkijkje in verschillende werkvormen n.a.v. het thema 3 oktober!
Een goede voorbereiding was het halve werk…

werkvormen

werkvormen

Zondag 13 oktober: Lopen tegen kanker

lopentegenkankerOp zondag 13 oktober vindt de negende editie van Lopen tegen Kanker plaats, start in Warmond. Deelnemers kunnen hardlopen (5 en 10 km), wandelen (10, 15 en 20 km) en er is een gezinsloop (2 km). Aanmoedigen wordt ook zeer gewaardeerd! Een van de organisatoren van Lopen tegen Kanker is Joachim van Diest, vader van Roos (5d). Meer informatie staat in de bijlage, of kijk op lopentegenkanker.nl.

Gezocht: redactielid voor deze nieuwsbrief!

redactieWekelijks wordt de nieuwsbrief van de Josephschool verzorgd door nu vijf ouders, die per toerbeurt de nieuwsbrief opmaken. Liefst zijn we met zes personen. We zouden dus graag nog iemand aan de redactie toevoegen!

 

Wat houdt het in?

Je bent ongeveer 1 keer in de 6 weken aan de beurt om de inhoud van de nieuwsbrief op te maken (in schoudercom) en de deze uit te sturen.
Afhankelijk van de hoeveelheid kopij neemt dit ongeveer 1,5 uur per keer in beslag. Daarnaast spreken we een aantal keer per jaar met elkaar af voor een informele vergadering.

 

Mocht je graag iets willen betekenen voor de Josephschool, dan is dit de ideale mogelijkheid. Je kunt de nieuwsbrief vanuit huis (of een andere locatie) opstellen, op een tijdstip dat jouzelf past. En je levert een belangrijke bijdrage aan de informatievoorziening tussen ouders en school.

 

Heb je interesse, spreek een van de redactieleden aan, of stuur een mailtje naar: nieuwsbrief@josephschool.nl

 

De redactie:

Lieke van Emmerik (1/2G, 5A)

Marina Fliers (3D, 7D)

Lisette Hubeek (4B, 6C)

Susan de Roode (3D, 6A)
Onno Ruijsbroek (1/2F, 4D)

Klimaatstakers in de krant

Jan & Hugo (8d) deden mee aan de Klimaatstaking en hebben met hun mooie banier (de wereld is geen prullenbak) de Volkskrant gehaald. Hugo staat helaas niet op de foto, Jan wel.

 

 

vk

Van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG): themabijeenkomst over samengestelde gezinnen

cjgHet CJG Leiden organiseert op 16 oktober 2019 een themabijeenkomst over samengestelde gezinnen. Gespreksleider is Mararita Bernal, stiefcoach/relatietherapeut bij Stiefgoed Leiden. Meer informatie vindt u in de bijlage.

VakantiepasClub herfstvakantie Leiden

vakantiepasDe blaadjes vallen van de bomen en de kastanjes liggen voor het oprapen. Tijd voor de herfstvakantie!  Dat betekent een nieuw pakket activiteiten van de VakantiepasClub mét VakantiepasKorting. 
In het Rijksmuseum van Oudheden worden de geheimen van het eiland Cyprus uitgelegd en samen met Technica10 Leiden maken kinderen een bewegende spaarpot of een electrospel. Maar gewoon lekker bowlen, skaten of ponyrijden kan natuurlijk ook!
Zomaar een paar ideetjes van de VakantiepasClub. Bekijk deze en alle andere activiteiten op www.vakantiepas.nl

 

Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via vakantiepas.nl en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de activiteiten.

 

Weekeindje Duinrell winnen? Ga dan vóór 11 oktober naar vakantiepas.nl/vipvel, beantwoord een paar vragen over de VakantiePas en maak kans op een weekendje in een bungalow op Duinrell (incl. toegang pretpark en Tikibad) voor 4 personen of vrijkaarten voor een verrassingsuitje!

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.