Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 9

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda
Theater 5a - 4 november
Theater 5d - 5 november
theater 5b - 6 november
Theater 5c - 7 november
Veldloop - 8 november
Verjaardagen
01 november -   Angela van Es
10 november - Rosanne van Leeuwen - Versteden
Bericht van Monica Tolenaar

Monica

 

Beste ouders,

 

Er hebben mooie gesprekken plaatsgevonden in de verschillende groepen over Allerzielen: voor wie steek jij een kaarsje aan? Voor kinderen is het thema verlies en rouw vaak gemakkelijker in tekeningen en woorden te vatten, dan voor volwassenen. 

 

kaars1 kaars2 kaars3

 

De thema-avond over Social Media voor de ouders van groep 6 t/m 8 bood volop ruimte tot reflectie. Ivo Wouters liet de aanwezigen eerst nadenken over eigen gedrag en vervolgens werd de koppeling gemaakt naar de rol van de ouders/opvoeders en de samenwerking met school. Van mediawijsheid naar empowerment, dat was een slotconclusie.

Als u de avond heeft gemist, kunt u via deze link en QR code stellingen en vragen opzoeken om eens op een andere manier het gesprek met uw kind aan te kunnen gaan.

 

qr

 

 

Volgende week zijn de theateravonden voor de groepen 5. Het Da Vinci thema “planeten” wordt goed zichtbaar in dit optreden. Per kind mogen er 4 volwassen toeschouwers komen kijken.

 

Fijn weekend allemaal!

Uit het Team - op Madeira

Suzanne Frambach, Hetty Barreveld en Roswitha de Boer op Madeira!Suzanne Frambach, Hetty Barreveld en Roswitha de Boer op Madeira!

Uit het team - ik doe wat goed is

Het thema van het project voor de lessen godsdienst na de herfstvakantie is ‘ assertiviteit’. Assertiviteit is vanuit rust en zelfvertrouwen voor jezelf opkomen. Je gebruikt je talenten en hebt de moed om op te komen voor waar je in gelooft. Je kent je eigen grenzen, en gaat van daaruit respectvol en niet eisend om met jezelf en de ander.

   Hoe ben je assertief? Ik spreek vol zelfvertrouwen; ik kom op voor wat ik denk dat juist is; ik stel duidelijke grenzen.

Dit zijn lastige punten en dus de moeite waard om met leerlingen te bespreken.

   Wat is het verschil tussen assertief en agressief, of egoïstisch? Hoe heeft respect met assertiviteit te maken?

 

Inline image

Uit de Groep - Kwartje

Leuke opmerking van een leerling uit groep 8:

Nadat de leerkracht heeft gezegd dat na lang oefenen het kwartje meestal valt, is de reactie:

 

“Juf, mijn kwartje heeft hoogtevrees!”

 

Mooi toch?

Uit de wijk - Social media

tipvdweek

Uit de wijk - kunstproject Leiden Zoo

Het kunstproject dat dit najaar is gestart op de Lammermarkt in Leiden: Leiden Zoo. Dit project brengt dieren terug naar de stad.
Sinds een paar weken staat op de Lammermarkt bij Molen de Valk een 5 meter hoge olifant gemaakt door de kunstenaar Jantien Mook en vanaf 30 oktober komt de internationaal bekende beeldhouwer Chris Tap live werken aan een super grote leeuw.
Iedereen kan komen kijken naar hoe hij werkt, maar ook actief deelnemen! De kunstenaar neemt klei en gereedschap mee zodat iedereen die dat wil onder zijn leiding een eigen sculptuur kan maken. Wellicht past het de komende weken in jullie programma.

Chris Tap is op de Lammermarkt aanwezig van 12.00 uur tot zonsondergang op:
   - woensdag 30 oktober
   - zaterdag 2 november
   - woensdag 6 november
   - zaterdag 9 november
   - woensdag 13 november
   - zaterdag 16 november


Deelnemen is gratis. Alleen groepen groter dan 10 personen moeten zich eerst aanmelden via: info@lucasvanleydenfonds

 

leeuw
Uit de wijk - Kids Filmgala 2019 (10/11)

poster

Kinderen in de hoofdrol tijdens Kids Filmgala 2019!

 

Tijdens het Leiden International Film Festival kunnen kinderen op zondag 10 november zich op het Kids Filmgala een echte filmster wanen! Die dag kunnen kids van 8 jaar en ouder zonder ouders in de Stadsgehoorzaal de jeugdfilm Circus Noël bijwonen en een echt filmgala meemaken vol glamour en glitter.

Voordat de film begint, wordt je in je mooiste jurk of pak verwacht om samen met je vrienden en vriendinnen een spectaculaire entree te maken over de rode loper. Om het plaatje compleet te maken kun je ook nog met een prachtige limousine op de foto. Vervolgens is er in de Stadsgehoorzaal een spetterend voorprogramma met een DJ en een circusact door Circus Miloco. Na de film kun je al je brandende vragen stellen aan de acteurs van de film. En je kunt coole prijzen winnen bij de loterij, wat denk je bijvoorbeeld van een verjaardagsfeest met een high tea voor jou en je vrienden?

 

Over Circus Noël
   Circus Noël gaat over Karo, zij loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Vervolgens reist ze mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël. Dit circus mag onverwachts meedoen aan een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren, komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan.

 

Kaartjes
   Het voorprogramma, met onder andere fotografie op de rode loper en disco, gaat vanaf 11.30 uur van start. De film zelf begint om 12.30 uur. De kaarten zijn inclusief drankje & lekkers, garderobe, film en loterijkaartje: €17,50, te koop via de website: leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl. De opbrengst van het Kids Filmgala gaat naar een goed doel: Stichting Babyhuis Leiden. Het Kids Filmgala wordt georganiseerd door Ladies Circle Leiden en de Stadsgehoorzaal.

 

 

 

Uit de wijk - Leidse ambachtslieden (10/11)

Ontmoet de Leidse ambachtslieden in hun atelier op zondag 10 november 2019 van 13.00–17.00 uur.
OPArt is een initiatief van Pim Rusch en Odette Frijters om het ambacht van Leidse kunstenaars onder de aandacht te brengen.
OPArt Route is gratis en bezoekers van alle leeftijden kunnen op een laagdrempelige manier kennis maken met diverse ambachten. Er zijn demonstraties, performances en korte workshops die de kunstenaars op deze dag geven.
   Voor informatie over de OPArt Route in Leiden kijk op: www.opartroute.com

Uit de wijk - webinar 'Pubers en emoties: voor jou én je puber!' (12/11)

Voor ouders én pubers tussen 10 en 16 jaar

Inline imageAls ouder van een puber herken je het misschien wel: heftige en wisselende emoties bij je opgroeiende kind. Alsof je elkaar ineens niet meer begrijpt en kunt aanvoelen. En zo is het ook. Je puber gaat door een rollercoaster van veranderingen en uitdagingen. Daardoor wordt hij wiebelig en emotioneel. Niet alleen jij, maar ook je kind begrijpt af en toe niets van zichzelf.

 

Waar komen die wisselende en heftige emoties van pubers vandaan? Hoe kun je hier als puber en als ouder mee omgaan? Hoe maak je samen afspraken rondom emoties zodat het behapbaar en gezellig blijft in huis?

In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jou én je puber uitleg en tips over het omgaan met emoties in de puberteit.

 

Aanmelden:

Heb jij een (aanstaande) puber thuis en wil je je puber beter begrijpen? Meld jullie snel aan via www.cjgcursus.nl of via deze link om bij dit gratis webinar bomvol inspiratie en tips te zijn!

Red je het niet om op 12 november van 19.30 - 20.30 uur dit webinar te volgen, dan kun je deze nog een maand lang terugkijken via de website.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.