Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 10

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Nr.10 | Schooljaar 2019 – 2020 | 8 november 2019
Agenda

13 november - Expressie-uur groep 7-8
13 november - Mini-basketbaltoernooi

14 november - Voorlichtingsavond VO
15 november - Expressie-uur groep 4

Verjaardagen

10 november - Juf Rosanne van Leeuwen - Versteden

Bericht van Monica Tolenaar

monBeste ouders,

Het team van de Josephschool werkt er hard aan om het onderwijs zo goed mogelijk te verzorgen en zelf steeds bij te leren. We hebben een aantal grote onderwerpen binnen de school waar we onze aandacht op richten.

Bij de kleutergroepen volgen we bijv. een meerjarig scholingstraject om via themaplannen de onderwijsdoelen te verwezenlijken. Hoe ga je als leerkracht om met al die verschillende niveaus in de klassen en hoe zorg je ervoor dat ieder kind aan bod komt. Juist bij de kleutergroepen is het belangrijk om een goed aanbod te kunnen bieden; om op een speelse manier de ontwikkeling van de kinderen te kunnen volgen en hen waar nodig extra uit te dagen. De externe trainer, die de onderbouwleerkrachten hierbij begeleidt, kijkt ook mee in de klassen om de leer- en ontwikkelvragen van het team te kunnen beantwoorden. Het is een mooi proces, dat zeker effect heeft op het leren van onze jongste leerlingen!

 

her

Het is jammer dat ik u niet allemaal een inkijkje kan geven in de blogs van alle groepen op Schoudercom. Ik hoop dat u de blogs van de groepen van uw eigen kind(eren) regelmatig volgt, want er is veel in te zien. Een stakings-pyjamadag in groep 4C, het dansen van de Haka, een oude dans van de Maori’s in de groepen 8, de workshops van het Technolab in de groepen 6 etc. etc.

 

sas

 

Sinds dit schooljaar werken we op de Josephschool met een échte vakdocent Kunst en Creatief. Juf Saskia Jesse-Mokkenstorm werkt twee dagen per week in de groepen 3 t/m 8 om bijzondere lessen voor de kinderen te verzorgen. Mede door haar opleiding aan de Kunstacademie, is zij de juiste vrouw op de juiste plaats. In deze weken worden er lessen gegeven in de groepen 3 en 6. De overige groepen zijn later aan de beurt. In groep 6 leren de kinderen om met textiel te wikkelen, gebaseerd op de Egyptenaren en hun mummies. Dit Da Vinci thema is actueel in de groepen 6, waardoor de creatieve opdracht de verbinding legt met het cognitieve leren.

 

Op donderdag 14 november verzorgen we een informatieavond voor de ouders van de groepen 7 & 8 over het Voortgezet Onderwijs. U hoort over de verschillende vormen van onderwijs die er bestaan en welke mogelijkheden elk schooltype biedt. U kunt zich via Schoudercom opgeven.

Uit het team - Stakende leerkrachten

rowTijdens de grote stakingsdag afgelopen woensdag zijn verschillende leerkrachten op pad gegaan. Graag wilden zij ook solidair zijn met de medewerkers in de zorg. Daarom heeft een aantal van hen poffertjes gebakken bij verzorgingshuis Emmaus in Zoeterwoude, ontbijt klaargemaakt en koffie en thee geschonken in Lorentzhof. Ook was één van hen aanwezig in de tweede kamer. We hopen dat de stakingsdag bijdraagt aan kwalitatief goed onderwijs voor nu en in de toekomst in héél Nederland!

Uit het team - Week van de mediawijsheid

wijsVan 8 tot en met 15 november vindt de jaarlijkse week van de mediawijsheid plaats. Deze week heeft als thema "Aan of uit" en bestaat uit allerlei activiteiten. De groepen 8 doen mee aan een spannende, serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media. De kinderen kunnen ook thuis meedoen aan een digitale game om bits te verzamelen voor de klas en er zijn mooie prijzen te winnen.
Meer informatie is te vinden op over deze week is te vinden op https://www.weekvandemediawijsheid.nl/

Uit het team - Wat doen onze leerkrachten

Een mooi eerbetoon aan het beroep van de leraar!

 

Tip: Cookies eenmalig onderaan Schoudercom accepteren en opslaan 

Uit het team - 10 Leestips

De dagen worden korter, de kinderen spelen meer binnen dan buiten. Lampjes aan en dán lekker lezen. Kijk eens op deze poster met tien tips voor het lezen!

Uit de wijk - Oproep acteurs/actrices kerstspel

De Goede Herderkerk in Zoeterwoude organiseert een Kerstspel waarvoor zij kinderen uitnodigen om mee te doen.
De kinderen hoeven niet gelovig te zijn, maar het vooral leuk vinden om te zingen en/of te acteren om zo het kerstverhaal aan anderen te vertellen.

 

Belangrijke informatie over het kerstspel:
Er zijn rollen met veel tekst en met weinig tekst, dus iedereen kan aangeven wat hij/zij fijn vindt. Er is ook een mogelijkheid alleen mee te zingen in het kerstkoor.
De repetitie data zijn zaterdag 23 en 30 november van 12 tot 14 uur en zondag 8, 15 en 22 december van 13 tot 15 uur. Het is fijn als ze alle repetities aanwezig kunnen zijn, maar geen probleem als dit niet lukt.
Zie bijlage voor meer informatie. Aanmelden (t/m 16 november) kan via simonecoene@casema.nl. 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.