Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 15

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 15 | schooljaar 2019-2020 | 13 december 2019
Agenda

agenda19 december - kerstviering en kerstdiner
20 december - 12u: start van de kerstvakantie

Verjaardagen

verjaardagen14 december - juf Leanda van den Berg

Bericht van Monica Tolenaar

monicatolenaarBeste ouders,

 

De kerstmusicals zijn opgevoerd voor de ouders van de groepen 7. Vier avonden lang zijn de sterren van de hemel gespeeld, gezongen en gedanst in een grappige en ook ontroerende variant op het aloude kerstverhaal. In de komende dagen worden de musicals opgevoerd voor de overige kinderen van de school.

 

Elders in deze nieuwsbrief leest u de praktische informatie over de kerstviering van donderdag 19 december in de kerk. Het zijn sfeervolle bijeenkomsten, waarbij u van harte bent uitgenodigd. Via de klassenouders heeft u een oproepje ontvangen om een kleine culinaire bijdrage te leveren voor het kerstdiner. Ontzettend fijn dat u zich hiervoor wilt inzetten! Wél een vraag om niet teveel te maken…. het is zo zonde om eten weg te moeten gooien. Tijdens het kerstdiner is er een gezellige bijeenkomst voor de ouders op het grote plein, zodat u niet tussendoor heen en weer hoeft te rijden.

 

Denkt u eraan dat de kerstvakantie op vrijdag 20 december al om 12.00 uur begint?

 

De kratten van de Voedselbank zijn nog niet allemaal gevuld. U kunt tot woensdag levensmiddelen inleveren!

 

Monica Tolenaar

Kerstkaarten Nationaal Ouderenfonds

ouderenfondsRuim 400 kerstkaarten zijn er de afgelopen dagen in de groepen geschreven voor het Nationaal Ouderenfonds, om eenzame ouderen met kerst een kaartje te sturen! De kinderen hebben allemaal mooie teksten geschreven en daarbij zijn er ook mooie tekeningen gemaakt. Wij hopen dat de mensen blij zullen zijn met onze kerstkaarten.

 

Juf Angela 

Een zoon voor juf Samira Pest!

abelJuf Samira Pest (groep 3A) heeft een zoon gekregen: Abel.

Kerstviering 2019

kerstbalOp donderdag 19 december 2019 gaan we naar de kerk om onder andere te luisteren naar het kerstverhaal. Ook dit jaar zijn er weer twee vieringen. De eerste viering start om 09.15 u, en de tweede start om 10.30 u.
De indeling van de vieringen is als volgt: 

- Indeling viering 1: 1/2f, 1/2g, 1/2h 1/2i, 3c, 3d, 4c, 4d, 5c, 5d, 6c, 6d, 7c, 7d, 8c, 8d

- Indeling viering 2: 1/2a, 1/2b, 1/2c, 1/2d, 1/2e, 3a, 3b, 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b

 

In de vieringen wordt het kerstverhaal uitgebeeld door leerlingen en leerkrachten van onze school. Het kerstspel is gebaseerd op het traditionele kerstverhaal. Tevens zal er een mooie link gelegd worden naar de catechese- en godsdienstlessen van de afgelopen periode met als thema ‘licht en donker’. 

We zouden het leuk vinden als er ouders en/of familieleden een kijkje komen nemen. We willen u wel vragen om achter de kinderen plaats te nemen in de kerk. 

 

Met kerstgroeten,
De kerkcommissie 

Voor in de kerstvakantie: uitnodiging kerstactiviteiten St. Petruskerk

petruskerkAls download bij dit artikel vindt u een uitnodiging aan alle kinderen voor de kerstactiviteiten in de St. Petruskerk.

 

Voor in de kerstvakantie: programma Hooglandse Kerk

hooglandsekerkAls onderdeel van de Winter Wonder Weken in Leiden is ook de Hooglandse kerk op verschillende dagen open, waarbij tevens een kinderprogramma aangeboden wordt. In de bijlage vindt u meer informatie, plus een overzicht van de kerstvieringen in de Pieterskerk.

Voor in de kerstvakantie: VakantiepasClub

vakantiepasVolgens de weermensen wordt december dit jaar zachter en natter dan normaal. Dus een witte kerst, daar hoeven we niet op te rekenen. Gelukkig hebben we geen sneeuw nodig voor een leuke kerstvakantie, want de VakantiepasClub heeft weer een gevarieerd pakket activiteiten met speciale VakantiepasKorting voor de leden.

 

Beleef onder sfeervolle feestverlichting een winters sprookje in Leiden, bijvoorbeeld op de drijvende ijsbaan op de Nieuwe Rijn. Of kies een van de drie geweldige voorstellingen in de Leidse Schouwburg. Alvast de sfeer van Oud & Nieuw proeven? Dat kan met de oliebollen van Tijsterman. Bekijk deze en alle andere activiteiten op www.vakantiepas.nl. Is uw kind nog geen lid van de VakantiepasClub? Geef het dan gratis op via de website en maak meteen gebruik van de kortingen. VakantiepasClubleden krijgen twee weken vóór elke schoolvakantie een e-mail met kortingsbonnen en een link naar de activiteiten. 

Voor in de kerstvakantie: programma Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal

theaterHet donkere decemberweer leent zich perfect voor een knusse avond of middag in het theater. Tijdens de kerstvakantie zijn er superleuke en inspirerende voorstellingen voor het hele gezin in de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal. U vindt het programma in de bijlage.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.