Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 32

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 32 | schooljaar 2018-2019 | 10 mei 2019
Agenda

keep calm12 mei - moederdag
15 mei - voetbal regiofinales

Bericht van Monica Tolenaar

monica tolenaarBeste ouders,

 

Ik hoop dat alle families hebben genoten van een fijne meivakantie en dat iedereen weer vol energie is gestart. In deze laatste fase van het schooljaar wordt er hard gewerkt, maar is er ook tijd voor leerzame uitstapjes en excursies. Even een inkijkje in een week: bezoek aan Museum Volkenkunde, bezoek aan de schooltuinen, bezoek aan de boerderij van juf Wendy, bezoek aan de kinderboerderij in de Merenwijk, een buitendag, bezoek aan het museum de Engelandvaarders in Noordwijk, deelname aan de regiofinale voetbal. Genoeg te doen en te ontdekken, dus!

 

Dit weekend, en in de weken erna, neemt een aantal kinderen van onze school deel aan de Eerste H. Communie. Een mooie viering en een heel fijne dag gewenst!

 

Op de Josephschool werken we vanaf groep 4 met digitale leermiddelen voor rekenen en taal. In de pers verscheen vorige week een artikel waarin de risico’s van deze werkwijze worden beschreven. Via de bijlage komt u bij dit desbetreffende artikel, maar ook bij een uitleg over de manier van werken op de Josephschool. In deze uitleg van Marleen Stroeve en Léon Baaij leest u hoe belangrijk de rol van de leerkracht is in dit proces. Ik ben trots op de inzet van ons team. Zonder de deskundigheid van de leerkracht ben je nergens, welke boeken of andere leermiddelen je ook kiest!

 

Monica Tolenaar

 

snappet

Uit het team: Go(dsdienst)-en Lev(ensbeschouwing)-project: Wat vliegt de tijd!

De komende periode wordt er in alle groepen aan dit project gewerkt. Het project gaat over tijd: het lijkt soms te kruipen, dan vliegt het voorbij. Het project gaat over rust, vrije dagen, zondagen en feestdagen in verschillende godsdiensten.

Welke belangrijke feesten en gebeurtenissen waren er in dit schooljaar? Wat vieren we met Hemelvaart en Pinksteren?

 

Hetty Barreveld

Van het CJG: Lezing Help! Mijn kind is hoogbegaafd

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiden hoogbegaafdorganiseert op 15 mei a.s. een interactieve lezing over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Voor alle ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen.

 

Meer informatie staat in de bijlage.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.