Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 34

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 34 | schooljaar 2018-2019 | 26 mei 2019
Bericht van Monica Tolenaar

m

 

 

Beste ouders,

 

We hebben genoten van het bezoek van Naturalis afgelopen woensdag in het kader van de internationale dag van de biodiversiteit. Minister Schouten, die de aftrap gaf, bleek vaardig in het grote Jengaspel te zijn. Ze was onder de indruk van de kinderen en wij hadden een leuk gesprek over de school. Ik sprak met haar over de schaalgrootte van onze school en zij vertelde toen dat zij het begrip megaschóól niet kende. Zeker niet uit haar jeugd in een klein dorp in Brabant. Megastál is een begrip dat zij natuurlijk wel regelmatig hanteert!

 

De leerlingen en ouders van groep 8 werden deze week opgeschrikt door alle commotie rondom de Centrale Eindtoets. Dankzij de snelle belactie van onze groep 8 leerkrachten, werden alle betrokkenen gerustgesteld.

 

In de komende weken werken alle groepen aan de leerlijn programmeren, onderdeel van Computational Thinking uit het nieuwe curriculum voor het basisonderwijs. Voordat de kinderen met deze lessen aan de slag gaan, was het eerst de beurt aan het voltallige team van de Josephschool. Een inspirerende workshop, een duidelijke handleiding en uitdagend materiaal zorgden voor een ontdekkingsreis voor de leerkrachten. (foto’s)

 

Deze weken spelen de leerlingen van de groepen 3 de sterren van de hemel tijdens hun klassentheater. Alle publiek veel plezier gewenst; per kind mogen er 4 volwassenen mee.

 

Het wordt een kort weekje: woensdag zijn de kinderen vrij i.v.m. een roostervrije dag en aansluitend vanwege Hemelvaart.

 

Volgende week verschijnt er geen nieuwsbrief.

 

 

 

 

Monica Tolenaar

directeur basisschool St. Joseph

Oppenheimstraat 8

2313 JE Leiden

071- 5132263

06-15006391

www.josephschool.nl

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

Uit het Team: executieve functies


De executieve functies van kinderen (het uitvoerend vermogen) zijn nog volop in ontwikkeling en worden versterkt door training en oefening. Hier werken we op school hard aan en voor sommige kinderen zijn er zelfs extra lessen voor.

Hoe leer je om te gaan met je emoties? Hoe kun je jezelf beter sturen? Waar zit je rem? Hoe organiseer je je werk? Al deze vragen komen aan bod. Executieve functies spelen in het dagelijks leven van een kind een grote rol en zorgen soms voor stress-momentjes (ook bij de ouders!). U kent het beeld ongetwijfeld: uw kind was bezig om speelgoed op te ruimen, maar komt ondertussen iets anders tegen dat de aandacht opeist. Of uw kind heeft een huiswerkopdracht, maar is vergeten om zijn werk mee te nemen. In de bijlage vindt u leuke suggesties om in spelvorm aan de executieve functies te “ werken” in de thuissituatie. Misschien heeft u er wat aan; veel plezier!

 

Uit de wijk: CJG Puberliefde

Hoe praat ik met mijn puber over liefde?

 

 

Praten met je puber over liefde…Hoe?

 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op donderdag 20 juni 2019 in CJG Leiden Noord de themabijeenkomst ‘Pubers en Liefde’ voor ouders van kinderen tussen de 11 en 18 jaar. 

 

Verliefdheid speelt in het leven van pubers vaak een behoorlijk grote rol. 

Ga je zelf het gesprek aan met je puber of wacht je op het moment dat ze zelf met vragen naar je toe komen? Hoe gaan pubers van tegenwoordig om met intimiteit en seksualiteit? En welke invloed hebben internet en social media hierop? 

 

Tijdens deze themabijeenkomst gaan we uitgebreid in op deze vragen. Het wordt een leuke interactieve avond waarbij je als ouder allerlei ideeën, tips en trucs aangereikt krijgt om het gesprek met je puber aan te gaan en makkelijker te maken.

 

Pubers en liefde is gratis en vindt plaats op donderdag 20 juni (19.30 - 21.30 uur) in het CJG Leiden Noord.  

Geïnteresseerd? Aanmelden kan via www.cjgleiden.nl of via deze link. Vol=vol

Smallsteps

Een aanbod voor een na-schoolse activiteit bij de buren van BSO  SmallSteps voor kinderen uit groep 7 & 8, zie bijlage.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.