Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 36

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 36 | Schooljaar 2018 – 2019 | 15 juni 2019
Verjaardagen
  • 17-6: Juf Loesanne van der Graaf
  • 22-6: Juf Mille Wiedijk

 

Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,

 

Het was een drukke week met schoolkamp en avondvierdaagse. Tijdens het schoolkamp kwam Bram uit 8B op een onfortuinlijke manier ten val en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Acht hechtingen in zijn knie verder, was het toch beter om opgehaald te worden. Maar…. voor de casinoavond kwam hij weer terug, en ook nog als een heer verkleed. Klasse, Bram! Ik hoop dat alle kinderen terug kunnen kijken op onvergetelijke dagen en dank de kampstaf voor hun tomeloze inzet. Slaap lekker uit, dit weekend!

 

Personele inzet in het nieuwe schooljaar:

Via Schoudercom heeft u al de basisindeling gekregen voor de nieuwe jaargroep. Ik hoop dat uw kind blij is en een mooi jaar tegemoet kan zien. Een aantal leerkrachten vindt u niet terug op het basisoverzicht. Sinds dit jaar werken we met onze eigen vervangers binnen de school; dat betekent dat er vaste leerkrachten zijn, die een eigen groep afstaan en ten bate van de gehele organisatie optreden. Het vraagt een heel flexibele houding van deze leerkrachten omdat ze vaak pas ’s morgens vroeg horen welke groep er op hen wacht. Bij deze dank ik met name Suzanne Frambach en Laura vd Linden, die dit schooljaar op deze manier hebben gewerkt. Ook sinds dit schooljaar is er meer geld beschikbaar gesteld door het Ministerie om de werkdruk tegen te gaan. De invulling van deze personele formatie is op elke school anders geregeld omdat het team daar zelf invloed op heeft. Zo werken we sinds dit schooljaar met vakonderwijs beweging bij de kleuters, is er een muziekleerkracht aangesteld en zijn er meer ondersteunende leerkrachten beschikbaar om leerlingen en leerkrachten te helpen. In het nieuwe schooljaar wordt bijv. het muziekonderwijs uitgebreid en zal gegeven worden vanaf de groepen 4. Ook zal er meer aandacht zijn voor de creatieve vakken door de inzet van een vakspecialist. Hier hoort u nog over.

 

We gaan afscheid nemen van Mille Wiedijk, huidig leerkracht in groep 3A. Zij heeft een mooie fulltime baan geaccepteerd bij een kleinere school van SCOL. Ook nemen we afscheid van Tine Labruyere, huidig leerkracht in groep 6A. Zij gaat zich richten op een ander vakgebied via haar eigen bedrijfje. Kristi Specken, leerkracht in groep 1/2F, is met haar gezin naar Aruba gegaan en heeft onbetaald verlof opgenomen om daar langere tijd te kunnen blijven.

 

De huidige leraren in opleiding zijn (bijna) klaar met hun Pabo en/of universiteit.

Lotte Broers 1/2E blijft aan de Josephschool verbonden, evenals Eline Langemaat (3C), en Rémi van Dijk (4D). Femke Zwanenburg (6A) heeft een leuke baan gevonden bij een andere school van SCOL en Gabriëlla Torenvlied (7A) keert terug naar de Rotterdamse regio.

 

Een nieuwe naam op de leerkrachtenlijst is Zoë Driessen, een talentvolle jonge leerkracht en oud-leerling van de Josephschool.

Voor de invalleerkrachten Roelinde Osse en Femke vd Berg is het nog niet helemaal duidelijk hoe het nieuwe jaar eruit gaat zien.

 

De groepen, waarbij een langdurende vervanging nodig is i.v.m. ziekte of zwangerschap, horen binnenkort hoe de indeling eruit zal komen te zien.

 

Zo, dit ei is gelegd!

 

Fijn weekend allemaal,

 

Monica Tolenaar

 

Afbeeldingsresultaat voor team

Uit het team: Een bijzonder mooie actie van groep 1/2 B

12Maandag 3 juni kreeg groep 1/2B een wel heel bijzondere brief: er was een nieuw jongetje in de buurt van de school komen wonen, dat graag rondjes reed in zijn rode kraanwagen. Hij heette Pluk, wisten veel kleuters al. Vanuit zijn torenkamer en zijn kraanwagentje kon Pluk goed de buurt van de school bekijken. En hij schrok! Want wat zag hij een hoop afval op de stoep en op het gras liggen… Groep 1/2B wist dat dat niet goed is voor de natuur en dat dieren, zelfs die in de zee, hierdoor ziek kunnen worden. Gelukkig wisten de leerlingen van groep 1/2B meteen hoe ze Pluk konden helpen. Gewapend met een afvalzak en knijpers hebben we een deel van de stoep voor de school opgeruimd. Met succes, want wat we hebben veel verzameld! De leerlingen waren terecht trots op hun actie en sommigen hadden zelfs tijdens het buitenspelen oog voor het opruimen van het speelplein.

 

Groeten,

Juf Emma (stagiaire groep 1/2B)

Uit de wijk: Engelse schrijfcursus

Beste ouders,

 

Wij hebben een Engelse schrijfcursus ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. Deze cursus bieden wij na de zomervakantie aan op woensdagen na schooltijd in het Leidse Volkshuis.

Cursus is bestemd voor Engelssprekende leerlingen om hun schrijfvaardigheid te trainen.

Bijgesloten vindt u een informatieboekje dat het programma en de educatieve filosofie beschrijft. 

 

 

Met hartelijke groet,

 

Rippy en Graham Dusseldorp

Tumbleweed Writers

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.