Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 37

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 37 | Schooljaar 2018 – 2019 | 22 juni 2019
Agenda

agenda27 en 28 juni - studiedagen

Verjaardagen

verjaardagen27 juni - juf Kitty Nijssen
29 juni - meester Jan Vink

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Voor de kinderen staat er een korte week voor de deur; donderdag en vrijdag zijn er twee roostervrije dagen. De leerkrachten gebruiken deze tijd om de toetsresultaten te verwerken en te analyseren, rapporten te schrijven en andere werkzaamheden te verrichten voor de overdracht naar de nieuwe klas. Vrijdag is iedereen aanwezig van dit grote team; een dag om te koesteren. Sommige leerkrachten zijn halverwege dit schooljaar gestart en kennen bij lange na nog niet al hun collega’s. De samenwerking tussen de leerkrachten is op verschillende manieren georganiseerd en speelt zich gedeeltelijk digitaal af. Om toch te voelen dat er op de Josephschool één team werkt, sluiten we vrijdagmiddag af met een tropische 'roofparty' op het dakterras van de school. Voor de buren hoop ik niet dat het dak eraf gaat, overigens. Zoals u sinds vorige week weet, is het nieuwe team geformeerd en staat in de startblokken voor het nieuwe schooljaar. Maar eerst nog een paar drukke weken in de weer met de huidige leerlingen en gelukkig nog geen tijd voor het afscheid!

 

In het kader van de lessen godsdienst en burgerschap en cultuur zijn we gestart met bezoeken aan andere godshuizen dan de rooms-katholieke kerk. We willen graag de verbinding zoeken voor de kinderen en hen laten ervaren dat er meer keuzes in het leven zijn en gaan op zoek naar de overeenkomsten. Alle kinderen van de Josephschool bezoeken jaarlijks 3x de Petruskerk aan de Lammenschansweg voor een gezamenlijke viering. De groepen 6 bezoeken de Hooglandse Kerk, de groepen 7 een moskee en de groepen 8 een synagoge. Op school worden de kinderen voorbereid tijdens de lessen over verschillende godsdiensten. We leren de kinderen om met een open houding met elkaar in gesprek te gaan over deze onderwerpen. De eerste ervaringen met deze bezoeken waren zeer positief, zodat we hier een terugkerende activiteit van gaan maken.

 

Onze gouden steunpilaar en conciërge Joop heeft een ongelukje gehad en is thuis met gescheurde kniebanden. Een school zonder conciërge is als een schip zonder kapitein, dus we missen hem vreselijk en wensen hem van harte beterschap. U kent vast ook het gezicht van onze actieve vrijwilliger Brigitte Ouwerkerk. Zij springt meteen extra in en dat is heerlijk! Ook is Jitske Adema weer terug in de conciërgelobby. Zij was stagiaire bij ons en zal zich ook als vaste vrijwilliger inzetten voor de school. Wat boffen we met hun inzet! (en dat mag u ook een keertje tegen hen zeggen, oké?)

 

Fijn weekend!

 

Monica Tolenaar

Uit het team: anders-denken groep bedenkt en geeft buitenles voor de groepen 3 en 4

anders denkenAfgelopen vrijdag mochten de kinderen uit groep 6 en 7 die op vrijdagochtend in de anders denken-groep zitten hun voorbereide les geven aan de groepen 3 van juf Renate en meester Dexter en de groep 4 van juf Mandy. Na weken van voorbereiding via onderstaand stappenplan van ontwerpend leren, nu de activiteit echt uitvoeren met de doelgroep was best spannend.

 

Niet alles ging zoals verwacht, dus we zijn weer aangekomen bij stap 1 van de cirkel; wat is het probleem dat we tijdens de presentatie/uitvoering tegen kwamen en hoe lossen we dit op.

 

Een leuk, maar zeker ook leerzaam proces.

 

Juf Hetty

cirkel anders denken

Gezocht: verkeersbrigadiers

verkeersbrigadiersOp dit moment hebben we al vier aanmeldingen als verkeersbrigadier voor het volgende schooljaar maar we hebben nog zeker zes ouders nodig. Wie komt ons versterken?

 

Voor de volgende dagen en momenten hebben we nog ouders nodig:
- maandag (1x middag)
- dinsdag (3x ochtend en 1x middag)
- woensdag (2x middag)
- donderdag (1x middag)

 

De ochtend is van 8.20-8.45 uur en de middag van 15.00-15.20 uur. De kinderen mogen 's ochtends eerder in de klas worden gebracht en mogen in de middag ook langer blijven. In de ochtend sta je met een andere verkeersbrigadier en in de middag met een jeugdbrigadier uit groep 7/8. Het is 1 keer per 2 weken, sociaal zeer leuk en gewaardeerd door de overstekende ouders en kinderen. Het kost dus eigenlijk slechts 25 minuten om de week en voor uw kinderen wordt gezorgd. Om als verkeersbrigadier op het zebrapad te mogen staan krijgt u van onze agent Mitch een training. Dit hebben we op woensdagavond 3 juli om 19.00 uur ingepland en duurt maximaal 60-75 minuten. Na deze training bent u officieel verkeersbrigadier.

 

Heeft u interesse om de school veiliger te maken? Stuur dan een e-mail naar koendewit@dewitmode.nl of simone@van-diest.nl. Alvast bedankt!

 

Simone van Diest & Koen de Wit
Coördinatoren verkeersbrigadiers

Van de medezeggenschapsraad

Voor volgend schooljaar komen er twee plekken vrij binnen de oudergeleding van de medezeggenschapsraad (MR) op de Josephschool. Er zijn verschillende ouders die zich als kandidaat hebben aangemeld; bedankt daarvoor!

 

Tijdens de verkiezingen konden jullie stemmen op drie kandidaten. Er zijn 288 stemmen uitgebracht. Het was met recht een spannende strijd! De ouders die zijn gekozen om deel te nemen aan de MR zijn Ellen Buschman en Wieke Bertina. Gefeliciteerd Ellen en Wieke!

 

De medezeggenschapsraad

 

ellenwieke

Van het Centrum voor Jeugd en Gezin

cjgDe pedagogisch adviseur van het Centrum voor Jeugd en Gezin belicht regelmatig een thema uit het alledaagse opgroeien en opvoeden met daarin voorbeelden en tips. Open de download onderaan dit bericht om meer te lezen over het thema vakantie.

Open huis Stichting Leergeld Leiden

leergeldStichting Leergeld Leiden ondersteunt kinderen die in de regio Leiden wonen en van wie de ouders een laag inkomen hebben. De stichting biedt deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

 

Stichting Leergeld Leiden is verhuisd en houdt open huis op de nieuwe locatie. De uitnodiging kunt u onderaan dit bericht downloaden.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.