Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 40

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 40 | Schooljaar 2018 – 2019 | 13 juli 2019
Agenda

maandag 15 juli - Musical 8b

dinsdag 16 juli -   Musical 8c

vrijdag 19 juli -     12 uur uit: zomervakantie

Verjaardagen

20 juli - Esther Uittenhout

26 juli - Arina Holwerda

29 juli - Bea Moleveld

5 augustus- Tamara Bronswijk

6 augustus - Cynthia Cornet

 

 

Bericht van Monica Tolenaar

Beste ouders,

 

Als ik dit bericht schrijf, is de eerste uitvoering van de musical van groep 8A in volle gang. Er wordt in één of meerdere groepen een juffendag georganiseerd. Het project Roboschool, programmeren in het basisonderwijs, is in een aantal groepen goed te zien. Kinderen werken alleen of in groepjes binnen en buiten hun lokaal. In één van de groepen 5 is het muisstil tijdens de rekenles. Na de instructie over meters en centimeters van de leerkracht, oefenen de kinderen zelfstandig hun opdrachten. In de teamkamer is de bovenbouwgroep Anders Leren geconcentreerd aan het werk. In de gymzaal wordt de laatste vrijdagles aan een groep 8 gegeven. Meester Joop komt ondanks zijn blessures naar school om te adviseren over de geluidsinstallatie. Vrijwilligsters Jitske en Brigitte vinden hun weg in de keuken ondanks alle bedrijvigheid in de aula.

De Josephschool: never a dull moment! Al deze momenten komen in beeld tijdens een intakegesprek met geïnteresseerde ouders, die de school bezoeken. Eén van de redenen om alle ouders persoonlijk te ontvangen, is dat we dan écht in gesprek kunnen gaan over verwachtingen. Welke wensen heb je t.a.v. de school voor je kind en op welke vragen wil je graag antwoord hebben. Daarnaast is het superleuk om de school in alle bedrijvigheid te kunnen laten zien, waarbij meteen duidelijk wordt hoe de communicatie op een school verloopt. Vanmorgen zag ik mijn naamgenoot (de échte juf Monica van groep 1/2I) met haar kinderen op weg naar buiten. Collega Monica is, ondanks haar voet in het gips, gewoon aan het werk, voorwaar een prestatie met al die kleine druktemakers om zich heen. Zij kan geen trappenlopen en heeft met haar kinderen geoefend hoe zij met de lift gaat en de kinderen zelfstandig (en rustig) naar beneden laat lopen. Om trots op te zijn!

 

Vóór de vakantie de lucht in: welkom op de nieuwe website van onze school. Neem maar meteen een kijkje www.josephschool.nl.

Dank aan al die leuke fotomodellen en hun ouders, die toestemming verleenden om een foto van hun kind te kunnen publiceren.

 

Donderdagmiddag nemen we op de traditionele manier afscheid van onze groepen 8. Zakdoeken mee!

 

Veel plezier in deze laatste week!

 

Monica Tolenaar

Uit de groep

Op de rekstok met juf Wendy uit groep 3D

 

rekstok

Nieuwe leden gezocht

De redactie van de nieuwsbrief zoekt nieuwe leden.

Wekelijks wordt de nieuwsbrief van de Josephschool verzorgd door ouders. We zijn met een team van 6 redactieleden, die per toerbeurt de nieuwsbrief opmaken. Door enkele vertrekkende leden zijn wij op zoek naar versterking.

Wat houdt het in? Je bent ongeveer 1 keer in de 5 à 6 weken aan de beurt om de inhoud van de nieuwsbrief op te maken (in Schoudercom) en deze uit te sturen.
Afhankelijk van de hoeveelheid kopij neemt dit ongeveer 1,5 uur per keer in beslag. Daarnaast spreken we een aantal keer per jaar met elkaar af voor een informele vergadering.

Mocht je graag iets willen betekenen voor de Josephschool, dan is dit de ideale mogelijkheid. Je kunt de nieuwsbrief in het weekend vanuit huis (of een andere locatie) opstellen, op een tijdstip dat jouzelf past. En je levert een belangrijke bijdrage aan de informatievoorziening tussen ouders en school.

Heb je interesse, spreek een van de redactieleden aan of stuur een mailtje naar: nieuwsbrief@josephschool.nl.


Lieke van Emmerik 
Susan de Roode 
Lisette Hubeek 
Marina Fliers 

Onno Ruijsbroek

Verkeersbrigadiers

Beste Ouders,

 

UPDATE : We zoeken nog voor de dinsdagochtend ( 3 brigadiers), dinsdagmiddag ( 1 brigadier) en donderdagmiddag (1 brigadier). Wie komt ons versterken????

· Dinsdag (3x ochtend en 1x middag)
· Donderdag (1x middag)

De ochtend is van 8.20 - 8.45 en de middag van 15.00 - 15.20. De kinderen mogen in de morgen eerder in de klas worden gebracht en in de middag ook langer blijven. In de morgen sta je met een andere verkeersbrigadier en in de middag met een jeugdbrigadier uit groep 7/8. Het is 1 keer per 2 weken, sociaal zeer leuk en gewaardeerd door de overstekende ouders en kinderen. Het kost dus eigenlijk slechts 25 minuten om de week en voor uw kinderen wordt gezorgd. Wilt u samen met ons de school veiliger maken???? Stuur een email naar Koendewit@dewitmode.nl / simone@van-diest.nl of reageer op het bericht in Schoudercom.

Alvast bedankt.

 

Simone van Diest & Koen de Wit Coördinatoren Verkeersbrigadiers.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.