Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 39

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 39 | Schooljaar 2018 - 2019 | 6 juli 2019
Agenda

a

 

 

 

 

 

 

9 juli gespreksavond Groep 3-7

12 juli Musical 8A

Verjaardagen

v11 juli Marion Vogelaars

 

 

 

 

Bericht van Monica Tolenaar

m

 

 

Beste ouders,

Dat onze Joop, conciërge, afwezig is, valt ook op bij de kleuters. Ze bespreken dit met elkaar en dan zegt één van hen: “meester Joop is er niet; ik denk dat hij naar zijn werk is!”

 

Afgelopen vrijdag zijn de kleuters en hun ouders geïnformeerd wie hun leerkracht wordt in de groepen 3 en met welke kinderen ze in de klas komen. De leerkrachten, teamleider en intern begeleider van de kleuters zijn al weken bezig met de voorbereidingen. Er moeten elk jaar vier groepen 3 worden gevormd en die kinderen komen uit negen verschillende kleutergroepen. Dat is écht een megaklus, waarbij de leerkrachten proberen om met vele factoren rekening te houden. Niet alleen de zichtbare factoren spelen hierbij een rol, maar juist ook de meer onzichtbare. Na twee jaar kleuteronderwijs kunnen we van ieder kind de onderwijsbehoeften en ondersteuningsvraag in kaart brengen. Op Facebook circuleert een grappig stukje waar dit proces in wordt beschreven. Neem maar eens een kijkje op De Blije Kralenplank!

Ik denk dat er een evenwichtige verdeling heeft plaatsgevonden, waarbij geprobeerd is met ieders wensen rekening te houden. Vrijdagmiddag hebben de aanstaande leerlingen voor groep 3 afscheid genomen van hun kleutertijd tijdens een gezellige bijeenkomst met een poppenkastvoorstelling. Een nieuwe fase breekt aan na de zomer; en ondanks het feit dat we één school zijn, wordt de overstap van groep 2 naar 3 toch nog altijd als een heel bijzondere ervaren.

Op woensdag 10 juli gaan de kinderen alvast een uurtje wennen in het nieuwe klaslokaal met hun nieuwe leerkracht(en).

 

Dinsdagavond is er de mogelijkheid om een laatste gesprek te voeren voor de ouders van leerlingen uit groep 3 t/m 7. De rapporten zijn afgelopen vrijdag uitgedeeld en voor ieder kind zijn de vorderingen en leerpunten omschreven. Ik hoop dat u uw kind herkent in het verslag van de leerkracht en dat u trots bent op de ontwikkeling die uw kind heeft doorgemaakt in dit afgelopen jaar.

 

Afbeeldingsresultaat voor rapport school

 

Vrijdag 12 juli wordt de eerste eindmusical opgevoerd. Groep 8A, o.l.v. meester Johan Stijnen bijt als eerste het spits af. Op maandag 15 juli is groep 8B aan de beurt o.l.v. juf Ilse Mooijman en juf Francine Oldenhof. Op dinsdag 16 juli  sluit groep 8C af o.l.v. juf Hannie Meiland en juf Esther Uittenhout.

 

Afbeeldingsresultaat voor musical groep 8 2019

 

Monica Tolenaar

directeur basisschool St. Joseph

Oppenheimstraat 8

2313 JE Leiden

071- 5132263

06-15006391

www.josephschool.nl

 

 

 

 

Uit het Team: Groep 4

In groep 4 worden de lessen programmeren gegeven met de Pro-Bots. Juf Marleen Stroeve, teamleider middenbouw en ICT-er van de school verzorgde leuke lessen samen met de leerkrachten.

De kinderen leerden commando’s, welke Engelse woorden belangrijk zijn, hoe je foute codes kunt herstellen, en hoe samenwerking leidt tot oplossingen!

 

Groep 4

Uit de Groep: Tennis

Tennis op de Josephschool

 
Afgelopen woensdag en vrijdag hebben de kinderen tijdens de gymles kennis gemaakt met tennis. Op woensdag was groep 1/2 aan de beurt in de speelzaal en op vrijdag hadden groep 5b, groep 5d en de groepen 3 een waanzinnige tenniservaring. De tennislessen waren georganiseerd omdat meester Sander aanwezig was op de sportdagen en geen gym kon geven.
 
Tijdens de lessen waren de kinderen intensief bezig met hun geleende racket. Het balgevoel werd uitgebreid geoefend door veel te stuiteren en de tennisbal te balanceren op het racket. Soms werd er zelfs door sommige kinderen een echte rally gespeeld!
 
Dit alles werd mogelijk gemaakt door I'M Tennis en TC Roomburg. Hierbij onze grote dank daarvoor.
 
Mocht uw kind meer willen tennissen of zelfs een training willen ervaren, dan kunt u contact opnemen met Gert Jan Anker: gertjan@imtennis.nl
Uit de Groep: NK Zwemmen

Gijs Hartwijk weer succesvol bij NK zwemmen.

 
Gijs Hartwijk uit groep 7 ging weer los vorig weekend! De talentvolle zwemmer heeft weer een mooi avontuur beleefd. Hoe het precies ging is hieronder te lezen:
 
Zondag waren de jaargangfinales in het 50 meterbad in Dordrecht. Dat is de NK van de miniorenzwemmers. Ik mocht 4 afstanden zwemmen. De 200 wisselslag was mijn eerste afstand. Ik had erg veel zin om te gaan knallen. Dat lukte goed want ik verbeterde mijn tijd (wat lastig is in een 50 meterbad) en ik werd derde!! Super blij was ik. Een uur later moest ik 100 schoolslag en werd ik 6de, na nog een uur de 50 vlinder en werd ik 5de met een mooi pr. Hierna hadden we pauze. Eind van de middag had ik nog de 100 vrij en werd 7de. Ik was kapot maar het was een hele gave dag met een super mooie medaille.
Groetjes Gijs
Gijs
 
 
 
Uit het team: Kinderstralen

Beste Freerunners,

Jullie hebben de afgelopen week, 3 freerun workshops gehad via Kinderstralen.
Parkourdisciplines organiseert special voor jullie nog een workshop buiten in Leiderdorp (bij het winkel hof) op 8 juli.

Adres: Winkelhof 15, 2353 TR Leiderdorp (verzamelen buiten voor het Grand Café) Zie afbeelding
Tijd: 18:30 t/m 19:30
Tel: 0651298438
wf

 

Tijdens deze les zullen de oefeningen die jullie geleerd hebben buiten toepassen op een coole freerunplek!

Tijdens slecht weer gaat de les ook door!

Wij hopen jullie allemaal te zien op 8 juli!

Met vriendelijke groet,
Parkourdisciplines

P

Uit het team: Leestip van IB-ers

E‐books voor het hele gezin met de VakantieBieb    

vDankzij de VakantieBieb blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen. Dat is een geweldige  ontwikkeling, want doorlezen in de zomer voorkomt een terugval van het AVI‐niveau. De VakantieBieb stimuleert kinderen om te lezen tijdens de zomervakantie en biedt e‐books voor   het hele gezin. De app is te downloaden in de App Store en Google Play Store en is een  zomercadeautje van de Bibliotheek. U hoeft hiervoor geen lid te zijn. Van 1 juli tot en met 31  augustus kunnen zowel uw kinderen als uzelf genieten van meer dan 60 e‐books. Winactie: Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor uw kinderen, maken ze kans op een iPad mini  door uit te leggen wat hun favoriete e‐book uit de VakantieBieb is en waarom. Informatie over  deelname en spelvoorwaarden vindt u op www.vakantiebieb.nl.  

Uit de wijk: Vakantiepas

Op Talentenjacht met de VakantiePas!

 

vHet is bijna zomervakantie, dus de VakantiePas is weer uitgedeeld in de klas. Hét paspoort voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. De VakantiePas is goed voor € 300,- aan korting en bevat meer dan 80 (zomer)activiteiten in en om de stad. Met  het thema ‘Talentenjacht’ kunnen kinderen hun (verborgen) talenten ontdekken. Is het muziek, sport, koken, dans of wetenschap? Verder is er het vertrouwde aanbod van onder meer musea, workshops, zwembaden, pretparken en een gratis ijsje of pannenkoek. Als de kinderen 5 activiteiten hebben gedaan, kunnen ze in de bibliotheek een VakantiepasMedaille ophalen.

 

Naast de kortingen en zelfs gratis activiteiten, zijn er ook flinke prijzen te verdienen. De hoofdprijs is een (slaap)weekend Duinrell en het Tikibad voor 4 personen. Alle activiteiten staan vanaf 8 juli ook op www.vakantiepas.nl. Daar vindt u ook alles over eventuele wijzigingen, prijsvragen én extra activiteiten die niet in de ‘papieren’ VakantiePas staan.

Uit de wijk: Wijkrun

 

Onze Wijkvereniging (professoren en burgemeesterswijk)  bestaat 25 jaar! Dat vieren we met een aantal activiteiten, een daarvan is een hardloopwedstrijd in onze eigen wijk op 15 september! Ben je onder de 12 jaar, dan kun je meedoen aan de kidsrun van 2km. Kosten per persoon zijn € 2,50 en dragen we af aan het goede doel Issoria, hospice in onze eigen wijk!


Wij hebben er zin in! Wil je meedoen? Dat kan door onderstaand strookje in te vullen en in te leveren bij Van der Waalsstraat 15.

Wil je komen kijken en aanmoedigen? Dat kan natuurlijk ook!


Naam. Adres Leeftijd Mailadres/06nummer


1————————————————————————————————————————-


2————————————————————————————————————————-


3—————————————————————————————————————————

 

Uit de wijk: Leidse Hooidagen

Leidse Hooidagen, in Cronesteyn!

 

In het weekend van 31 augustus en 1 september van 10.00 – 16.00 uur organiseert Naar buiten! de 7e editie van de Leidse Hooidagen! Dit keer vinden de Hooidagen in Polderpark Cronesteyn plaats, tegenover theehuis De tuin van de smit. Ook dit jaar kunnen kinderen vele dingen van, de lijsten van inmiddels 100 dingen die je gedaan moet hebben voor je twaalfde, afstrepen. Zo kunnen ze weer op slootjes-safari, een natuurschilderij of pijl en boog maken en de Nature Escape Room trotseren. Meer informatie is terug te vinden op: www.zuidhollandslandschap.nl.

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.