Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 4

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda

25 september - Kind-ouder gesprekken
26 september - Grote Engels dag & Kind-ouder gesprekken
27 september - Expressie-uur groep 6

Verjaardagen

23 september - Ilse Mooijman
24 september - Mans Slats

Bericht van Monica Tolenaar

MonicaBeste ouders,

 

“Want iedereen vergeet hoe hij was toen hij nog kind was en denkt dat hij nu pas het verstandigste is”. Janusz Korczak

 

Volgende week starten de kindoudergesprekken met de leerlingen vanaf groep 4. We vinden het belangrijk om de kinderen zélf te betrekken bij het uitspreken van hun verwachtingen t.a.v. dit nieuwe schooljaar. Kinderen zijn hier heel goed toe in staat en laten ons soms versteld staan van hun reflectievermogen. Ik hoop dat u trots bent op uw kind en vooral haar of hem aan het woord laat in dit gesprek met de leerkracht.

Als bijlage van de vorige nieuwsbrief stuurde ik u een lijst met z.g. prikkelende vragen. Kinderen moeten soms een duwtje krijgen om op het spoor te komen van een goed gesprek over school. In de link vindt u een filmpje met als titel: “brief aan mijn leraar”. Een ontroerend filmpje waarin kinderen met dyslexie vragen stellen aan hun leraar en daarbij een inkijkje geven in datgene wat ze nodig hebben. 

Het overblijven op de Josephschool wordt georganiseerd door de Stichting Kinderstralen. De kleuters lunchen onder leiding van (betaalde) vrijwilligers. De leerlingen van groep 3 t/m 8 lunchen met hun leerkracht en spelen buiten met de vrijwilligers en medewerkers van Kinderstralen. Er is bijv. ook een sport- en spel coördinator aanwezig.

De stichting Kinderstralen is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heeft u bijv. één keer per week een uurtje over, dan is men al heel blij met uw hulp. In de bijlage leest u er meer over. Ook kunt u wellicht anderen op deze vacatures attenderen.

Op de Josephschool organiseren we jaarlijks een aantal thema-avonden om u te informeren over verschillende onderwerpen. Zo is er op maandag 23 september een informatieve avond over het proces van leren lezen in groep 3 m.m.v. Jolanda Roelfsema.

 

Afbeeldingsresultaat voor lezen

 

 

Alvast een “save-the-date” voor de thema-avond over Social Media op donderdag 31 oktober m.m.v. specialist op dit terrein, Ivo Wouters.

 

Afbeeldingsresultaat voor social media

Uit het Team - Dyslexie

Tip: Cookies eenmalig onderaan Schoudercom accepteren en opslaan

Met het oog op de aanstaande kind-oudergesprekken willen we vanuit het team dit filmpje delen. 

Gun jezelf 8 minuten van je tijd om dit verhelderende filmpje te bekijken. Het maakt heel duidelijk dat een leerling met lees-spellingproblematiek goed kan verwoorden wat hij/zij nodig heeft.

 

Overblijfmedewerkers gezocht

Inline image

Kinderstralen zoekt Overblijfmedewerkers

  • Vindt u het leuk om als vrijwilliger met kinderen te werken?
  • Bent u enthousiast en werkt u graag in teamverband?
  • Kunt u ten minste één dag per week aan de slag als Overblijfmedewerker op school tussen 11:30 en 13:15 uur?

 

Word dan nu Overblijfmedewerker bij Kinderstralen!

 

U begeleidt kinderen bij de overblijf en krijgt een vrijwilligersvergoeding tot maximaal € 45 per week. workshops met praktische tips voor de overblijf. Hebt u zelf een of meer kinderen op school? Dan blijven zij gratis over op de dagen dat u zelf bent ingeroosterd bij de tussenschoolseopvang. Zo krijgt u van dichtbij een kijkje bij de overblijf van uw kind(eren).

 

Bent u enthousiast en denkt u "Dat wil ik ook?" Ga dan direct naar:

 

https://www.wordoverblijfmedewerker.nl/facebook?school=de-St.-Josephschool

 

voor meer informatie en om u aan te melden. Natuurlijk kunt u ook uw vragen stellen aan Natasja Verschoor zij is de coordinator op Uw school en  is bereikbaar op 06 - 42 61 43 60

 

Kent u iemand anders die graag aan de slag zou gaan als Overblijfmedewerker op onze school? De website www.wordoverblijfmedewerker.nl geeft alle informatie.

Uitnodiging Prikkelverwerking bij kinderen - 30 september

Op maandag 30 september organiseert de landelijke oudervereniging Balans een thema-avond en gebruikt daarvoor onze locatie. Dit keer is het onderwerp: Prikkelverwerking bij kinderen. Wellicht ook voor u een aansprekend thema? U kunt zich aanmelden via het email-adres zoals vermeld staat op de uitnodiging.


Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.