Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 2

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 2 | Schooljaar 2019 - 2020 | 7 september 2019
Agenda

10 september - Schoolreisje groep 4-5

11 september - Kerkviering opening schooljaar

12 september - Schoolreisje groep 1-2-3

13 september - Schoolreisje groep 6-7-8

Bericht van Monica

monica tolenaarBeste ouders,

 

De kop is er weer af en na een week lijken de routines weer terug te keren. Ik vind het ieder jaar spannend of alle kinderen veilig terug zijn gekeerd en gelukkig was dat dit jaar ook weer het geval.

 

De informatieavonden voor de kleuters, groepen 3 en groepen 8 zijn goed bezocht. Heel fijn dat u de moeite neemt om hiervoor naar school te komen!

 

Volgende week is het druk met alle schoolreisjes en op woensdag vieren we de opening van het schooljaar in de kerk. Vanuit het team wordt u daar verder over geïnformeerd. U bent van harte uitgenodigd om de kerkviering met ons mee te maken.

 

Fijn weekend gewenst!

Monica Tolenaar

Uit het team - Kerkviering 11 september

dAanstaande woensdag vindt de opening van het schooljaar in de Petruskerk aan de Lammenschansweg plaats. De kinderen zullen weer van school hier naartoe lopen, onder begeleiding van leerkrachten en eventueel oudere leerlingen.

 

De eerste dienst start om 09.15 uur en is voor:

Kleutergroepen 1/2A t/m 1/2E, groepen 3C/3D, 4C/4D, 5C/5D, 6C/6D, 7C/7D en 8C/8D

 

De tweede dienst start om 10.30 uur en is voor:

Kleutergroepen 1/2F t/m 1/2I, groepen 3A/3B, 4A/4B, 5A/5B, 6A/6B, 7A/7B en 8A/8B

 

U bent meer dan welkom bij deze kerkviering aanwezig te zijn. Alleen vragen wij alle belangstellenden achteraan plaats te nemen, zodat de voorste banken voor de kinderen beschikbaar blijven.

 

Namens de kerkcommissie van school

Ouderraad - HULP GEZOCHT!!!

cVrijdag 20 september is het jaarlijkse pleinfeest van 17.00-20.00 uur. Ook dit jaar met extra activiteiten op het achterplein voor de groepen 1-3.

 

Uw hulp op het voor- of achterplein is onmisbaar! We vragen slechts een (half) uurtje van uw tijd. Kom naar de aula en schrijf u in!

 

De Ouderraad

Uit het team - Project Vriendelijkheid

XHet eerste project voor de lessen Godsdienst dit schooljaar heet 'Vriendelijkheid'.

 

Het project gaat over vrienden. Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende vrienden!

 

Sommige kinderen hebben heel veel vrienden, sommigen veel minder. En daar kunnen ze soms best verdrietig over zijn. Wat is een goede vriend? Hoe belangrijk zijn vrienden? Mooie vragen om het schooljaar mee te starten.

 

Het project loopt tot de herfstvakantie.

Uit het team - Geboren Julie Hauwert

xOp donderdag 5 september is de derde dochter van Meester Dexter geboren.

 

Ze heet Julie Lisanne Hauwert en is het kleine zusje van Tess & Lotte.

 

Wij wensen het hele gezin heel veel geluk met elkaar!

Gratis proeflessen musical en theater Jeugdtheaterhuis

xHet schooljaar is weer gestart en het seizoen van het Jeugdtheaterhuis met een programma bomvol musical- en theaterlessen voor kinderen en jongeren, staat ook op het punt van beginnen.

 

De lessen starten begin oktober, maar voor het zover is organiseren we eerst nog gratis proeflessen in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De kinderen kunnen op zaterdag 7 september (voor groep 7+8) en woensdag 25 september (voor groep 1 t/m 8) meedoen met de musical- en theaterlessen en zelf ervaren hoe leuk het is.

 

In de bijlage vindt u meer informatie over de proeflessen. Het zou ontzettend fijn zijn als u dit bericht met uw leerlingen wilt delen, via de website, Facebook of een nieuwsbrief.

 

Theater Snater speelt Circo Fantastico' - 15 september

xStichting Jeugdtheater WOUW te Zoeterwoude, organiseert en presenteert zes professionele theatervoorstellingen per jaar, voor kinderen vanaf 4 jaar. Op zondag 15 september 2019 organiseert WOUW weer een kindervoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar tot 9 jaar.

Beschrijving van deze voorstelling:

Het ongelooflijke verhaal van een circus dat niet groter is dan een fietsband, of nee… een afwasteiltje. Op een dag is het gekrompen, met artiesten en al. Behalve Chris en Inge, zij waren net even boodschappen aan het doen. Carly, hun hondje, lag helaas nog te slapen in de piste. Toch gaat de show gewoon door. Hoe dat kan?

Theater Snater maakt toegankelijk-maar-niet-kinderachtig jeugdtheater met een goed verhaal en een sfeervolle vormgeving, waarbij je kunt lachen, geraakt wordt én op het puntje van je stoel zit. Meestal met poppen, altijd met muziek en een enkele keer zelfs met onze (hypo-allergene ) hond Carly!

KOMT DAT ZIEN!

https://www.facebook.com/events/395393044390795/


De voorstelling duurt ongeveer 50 minuten.
Deze voorstelling is te zien in het Ons Huis gebouw, Kosterspad 3 in Zoeterwoude. Het begint om 15 uur en de entree is 4 euro per persoon. Er is geen voorverkoop, kaartjes kan je gewoon aan de deur kopen vanaf 14:30


Het team van Wouw bestaat uit een groep van 8 vrijwilligers, Heleen, Renate, Saskia, Petra, Bart, Florence, Mea en Diana, die deze voorstellingen organiseren.  We vinden het leuk om theater voor kinderen aan te kunnen bieden. De jeugd theater voorstellingen zijn 6 keer per jaar te zien in het Ons Huis gebouw in Zoeterwoude.  We houden bewust de entree laag omdat we dit zo laagdrempelig mogelijk willen kunnen verzorgen voor de kinderen uit Zoeterwoude en omstreken.

Kijk voor meer informatie en de agenda op www.wouwzoeterwoude.nl

Wouw is ook te volgen op Facebook, https://www.facebook.com/wouwzoeterwoude 

CORPUS Colleges over Hersenen voor kids!

cGedurende 5 zondagen (vanaf 17 november 2019) bieden CORPUS ‘reis door de mens’ en de wetenschappers van Stichting Brein in Beeld colleges aan over de hersenen en over hoe je zelf een hersenwetenschapper wordt. In de bijlage vindt u de digitale flyer.

 

De colleges zijn geschikt voor basisschool kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8. Na het volgen van deze colleges krijgt het kind een speciaal Hersendiploma. Ouders, docenten of begeleiders kunnen zich ook inschrijven. In bijgaande flyer en op onze website www.corpusexperience.nl/college kunt u meer informatie vinden over de inhoud van deze interessante en leuke colleges.

 

De redactie van de nieuwsbrief zoekt nieuwe leden

xWekelijks wordt de nieuwsbrief van de Josephschool verzorgd door nu 5 ouders, die per toerbeurt de nieuwsbrief opmaken. Door enkele vertrekkende leden zijn wij op zoek naar versterking.

 

Wat houdt het in?

Je bent ongeveer 1 keer in de 6 weken aan de beurt om de inhoud van de nieuwsbrief op te maken (in schoudercom) en de deze uit te sturen.
Afhankelijk van de hoeveelheid kopij neemt dit ongeveer 1,5 uur per keer in beslag. Daarnaast spreken we een aantal keer per jaar met elkaar af voor een informele vergadering.

 

Mocht je graag iets willen betekenen voor de Josephschool, dan is dit de ideale mogelijkheid. Je kunt de nieuwsbrief vanuit huis (of een andere locatie) opstellen, op een tijdstip dat jouzelf past. En je levert een belangrijke bijdrage aan de informatievoorziening tussen ouders en school.

 

Heb je interesse, spreek een van de redactieleden aan, of stuur een mailtje naar: nieuwsbrief@josephschool.nl

 

Lieke van Emmerik (1/2G, 5A)

Marina Fliers (3D, 7D)

Lisette Hubeek (4B, 6C)

Susan de Roode (3D, 6A)
Onno Ruijsbroek (1/2F, 4D)

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.