Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 17

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 17 | schooljaar 2019-2020 | 10 januari 2020
Agenda

agenda14 januari - informatieavond 1/2, adviesgesprekken groepen 8 

Verjaardagen

verjaardagen11 januari - juf Iris Elstgeest
13 januari - juf Twanneke Hennekens
17 januari - juf Remi van Dijk

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

We wensen elkaar geen gelukkig nieuwjaar meer, maar in deze eerste nieuwsbrief van het nieuwe kalenderjaar kan het nog nét!

 

De eerste week zit er alweer op en de routines zijn er gelukkig nog. Wel merken we dat iedereen weer moet wennen aan het vroege opstaan en dat het “strakke regime” van de school- en werkweek energie vraagt.

 

In deze weken vinden de adviesgesprekken plaats met de ouders van de leerlingen uit groep 8. Aan het advies gaan 8 jaren van begeleiding vooraf; we zien de kinderen ontwikkelen en groeien. Het advies is gebaseerd op toetsgegevens en het oordeel van de leerkrachten en intern begeleider van de groepen 7 & 8. In april maken de leerlingen nog een Eindtoets. Er breekt een leuke tijd aan voor de leerlingen uit groep 8 waarin ze zich, via de open dagen, breed kunnen oriënteren op een passende school voor het voortgezet onderwijs. Er is keuze genoeg in Leiden en omstreken!

 

In de komende week ook activiteiten voor ouders op onze school:

  • Maandag 13 januari een informatieavond voor de ouders van groep 4 over het gebruik van het digitale leermiddel Snappet. Onze interne trainers Marleen Stroeve en Léon Baaij laten graag alle mogelijkheden zien van deze werkwijze. U kunt zich nog via Schoudercom aanmelden. Start om 19.30 uur.
  • Dinsdag 14 januari een informatieavond voor de ouders van nieuwe kleuters. Als u net gestart bent, duizelt het vaak van alle nieuwe indrukken op deze grote school. We leiden u  door de schooldag van uw kind heen en vertellen u wat u kunt verwachten in de kleuterperiode. Start om 19.30 uur.

U heeft ongetwijfeld gehoord over de nieuwe, voorgenomen staking binnen het onderwijs op donderdag 30 en vrijdag 31 januari a.s. Binnen het team is een inventarisatie gehouden over de stakingsbereidheid van de verschillende leerkrachten. Ik zal u daar dit weekend in een separate mail over informeren, zodat u uw maatregelen kunt treffen, indien nodig.

 

Monica Tolenaar  

Uit het team: project Ontzag

Het project voor de lessen godsdienst tot de voorjaarsvakantie heeft als thema ‘ontzag’. Ontzag hebben is iets respecteren, eerbied hebben voor iets of iemand. Ontzag heb je als je realiseert dat iets groter is dan jij, ongrijpbaar is en juist daardoor óók aantrekkelijk is en spannend. Dit project gaat over iets waar je ontzag voor kunt hebben: vuur. Vuur geeft warmte en energie, is krachtig en ook gevaarlijk. De kracht van vuur heeft iets goddelijks. Vuur kan staan voor warmte, Iicht, bevrijding, God. Daarom brandt er in kerken vaak een godsvlam en wordt in sommige diensten het vuur doorgegeven. Vuur is een symbool voor God, voor een macht of kracht die groter is dan jezelf. Soms doen mensen dingen vanuit een innerlijk (goddelijk) vuur dat in hen brandt.

 

Hetty Barreveld

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.