Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 19

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 19 | Schooljaar 2019-2020 | 25 januari 2020
Agenda & Verjaardagen

30-31 januari - Landelijke Onderwijsstaking

31 januari - Juf Irene van Cleef

31 januari - Juf Kristi Specken

 

Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,

 

Het inspectiebezoek is achter de rug en we kunnen met tevredenheid terugkijken. Met name de kwaliteitscultuur van de Josephschool is positief beoordeeld. Dat is een mooi compliment voor de leerkrachten, teamleiders en intern begeleiders. De inspectie oordeelde dat er een grote verbeteringsbereidheid bestaat onder het team. Er is voor de leerkrachten ruimte om zich te ontwikkelen en te specialiseren en daar hebben de leerlingen natuurlijk  baat bij.

 

Het rapport wordt in maart gepubliceerd, dus we houden u op de hoogte.

 

Aanstaande donderdag en vrijdag vindt de landelijke staking plaats. De thuisblijvende groepen zijn al geïnformeerd. Ik ben benieuwd hoe de dagen op school verlopen. Op donderdag de Grote Wissel-dag en op vrijdag de (groot)Ouders voor de Klas-dag. Volgens mij zijn er al veel afspraken gemaakt om een gastcollege te komen geven.

 

Ik heb een paar reacties van ouders gelezen en vind het fijn dat u achter de leerkrachten staat, ook als er gestaakt wordt.

 

Monica Tolenaar

Uit het team

xDa Vinci lessen over Azië in groep 8:

 

Onder leiding van een kunstenaar hebben de leerlingen uit de groepen 8 kimono’s gemaakt. Meester Johan speelt de rol van model met verve!

Leestip over opvoeden

xWanneer kan een kind alleen naar school fietsen?

 

Geen Hollandser tafereel dan een groepje kinderen dat naar school fietst (de bammetjes pindakaas in de rugzak fantaseer ik er even bij). Maar wanneer laat je je kind ‘los’ in het verkeer?

 

Lees meer hier.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.