Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 11 | Schooljaar 2020-2021 | 14 november 2020

Nieuwsbrief Josephschool

Bericht van Monica Tolenaar

 

monica

Beste ouders

 

De Sinterklaastijd is aangebroken en we verheugen ons al op deze gezellige tijd. Nu is het extra jammer dat u geen kijkje kunt komen nemen in de versierde school! Hopelijk wordt u via de klassenblogs goed op de hoogte gehouden en blijft u toch bij de school betrokken.

Ik heb u via een aparte mail geïnformeerd over de nieuwe manier om uw kind af te melden. Eigenlijk vind ik het onpersoonlijk om het op deze manier te gaan doen, maar ik denk dat het wel tijdwinst oplevert en meer overzicht voor de teamleden. Zeker nu alle ambulante collega’s ’s morgens buiten staan, is het namelijk lastig om alle telefoontjes aan te nemen.

 

Onze Snappet coach Léon Baaij heeft vorige week een film gemaakt met een duidelijke uitleg over het leermiddel Snappet. We werken op de Josephschool vanaf groep 4 met deze digitale verwerkingsmethode. Door de film wordt de werkwijze en de interpretatie duidelijk gemaakt. We merken dat er regelmatig vragen zijn; het aantal keren dat de film bekeken is, vind ik echt nog veel te laag. Neem eens de tijd op een regenachtige zondagmiddag en ga daarna het gesprek met uw kind aan. Nog leuker is het misschien wel om het filmpje samen te bekijken. Doen, hoor!

 

Hierbij de informatievideo over Snappet: .

Sinds vorig jaar houden we een informatieavond over Snappet voor de ouders van de groepen 4. We hebben deze avond dit jaar vervangen door deze video. Het leek ons ook interessant voor ouders uit andere groepen.

 

Vrijdag ontvangen de kinderen uit groep 4 t/m 8 een tussenrapport met de aanvullende informatie, die u bij het juniverslag moest missen. Het is dus écht een basisverslag en alleen gericht op de hoofdvakken.

 

Fijn weekend gewenst!

Van het Centrum Jeugd en Gezin

CJG Leiden organiseert vanaf 27 januari a.s. een serie bijeenkomsten voor kinderen van 4 tot 8 jaar ‘Piep zei de Muis’. Piep zei de muis is een groep waar je kind leert dat een probleem niet door hem of haar komt. Handpop Muis vertelt over wat hij meemaakt en vraagt de kinderen om samen met hem hiervoor oplossingen te zoeken. We gaan aan de slag met het uiten van emoties. We hebben het over bang, boos, verdrietig en blij. Wanneer ben je dat, hoe kun je daarmee omgaan en wat kun je ermee doen. Zie voor meer info de bijlage.

Uit de groepen - impressies

groep 4cGroep 4C: aan het werk met de Snappetsgroep 3aNiet alleen het leren lezen is belangrijk in groep 3. Ook spelen de kinderen gezelschapsspelletjes om op een leuke manier andere vaardigheden te oefenen. Wachten op je beurt, je houden aan de spelregels en leren omgaan met verlies, is echt zo makkelijk nog niet!

 

 

 

 

 

drummenMeester Tarek is de muzikale stagiair in groep 1/2I. Met weinig middelen kun je muziek maken, zoals je ziet.kunstWe zijn over de teleurstelling heen dat de theaters het zonder ouders in het publiek moeten doen. Maar wat is het ook leuk om een echte film te maken! Het podium in de aula is veranderd in het heelal en de kinderen stijgen tot grote hoogte.robotsDe kinderen uit de groepen 6 werken aan het thema Egypte. Ook de Technolab les sluit hierbij aan.

 

 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.