Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 12 | Schooljaar 2020-2021 | 21 november 2020

Nieuwsbrief Josephschool

Agenda / Verjaardagen

25 nov - Verjaardag Marloes van Bohemen

26 nov - Verjaardag Laura van der Linden

28 nov - Verjaardag Susan van den Berg

Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

 

Toen ik via de mail mijn afwezigheid in de afgelopen week wilde uitleggen, realiseerde ik me niet zo goed dat u in groten getale zou reageren. Ach, al die reacties hebben me goed gedaan en me extra doen beseffen wat een voorrecht het is om directeur van deze mooie school te zijn. Ongelooflijk veel dank voor alle mails, kaartjes en bloemen. Ik kan terugkijken op een liefdevolle week tezamen met mijn familie en een intieme afscheidsviering. 

   De persconferentie van afgelopen week biedt iets meer ruimte, maar voor onze school zijn er momenteel geen wijzigingen in beleid. De oudergesprekken worden, waar mogelijk, digitaal gevoerd. Maar het kan heel goed zijn dat u of de leerkracht er de voorkeur aan geeft om elkaar live te ontmoeten. Dan is dat mogelijk, mits u zich aan de anderhalve meter houdt en klachtenvrij bent.

 

Fijn weekend!

Monica Tolenaar

Uit het team - brief van Sinterklaas

overlegMoeten jullie nou toch eens horen wat er vanochtend is gebeurd.

   Tijdens onze ochtendkring kwam juf Suzanne met 1/2H onze klas binnen met een brief die verkeerd bezorgd was. Er stond namelijk 1/2F en juf Myrthe op. In onze klas lag een brief voor groep 1/2H en juf Suzanne. Volgens de kinderen moest dit wel een grap van Malle Pietje zijn geweest!

   In de brief vroeg Sinterklaas om onze hulp, omdat zijn paard van de trap was gevallen. Samen hebben de kinderen van 1/2F nagedacht over oplossingen voor Sinterklaas. Deze hebben we in een brief voor Sinterklaas opgeschreven zodat hij daar hopelijk wat mee kan. De kinderen vonden het geweldig om Sinterklaas te kunnen helpen door oplossingen te bedenken!

 

 

Uit het team - gastcollege Rembrandt

groep7In het kader van de DaVinci-lessen over de Nieuwe Tijd begon gisterochtend met een ‘gastcollege’ van Onno Blom, de vader van Julia uit groep 7A over Rembrandt.

Het verhaal en de beelden over de anatomische les maakten sommige kinderen direct goed wakker! Doordat Onno precies wist waar we met elkaar naar konden kijken was het mooi om te zien hoe de kinderen echt ‘aan’ gingen en veel meer bedachten bij de getoonde schilderijen.

Dank je wel. 

Als er andere ouders een keer een les over een specifiek onderwerp kunnen geven, we houden ons aanbevolen! 

Uit het team - Maori-middag

   Een dolle boel op de gang van de groepen 8: groepsdoorbroken werken over de Maori! De kinderen mochten kiezen: of je ging aan de slag met het maken van tatoeages zoals de Maori dit deden / doen, of je maakte je eigen haka. Er werd hard gewerkt en verzonnen, maar er was ook zeker tijd voor een dolletje. Zelfs meneer Joop en juf Angela moesten eraan geloven en kregen een prachtige tatoeage op hun gezicht!

  Aan het eind mochten alle groepjes hun haka-dans laten zien en als klap op de vuurpijl (toch nog een beetje vuurwerk dit jaar!) improviseerden juf Hannie, juf Angela, juf Francine en meester Johan er op los met hun eigen haka.

   Een middag om niet snel te vergeten!

Uit het team - week van de mediawijsheid

We zijn met groep 8D op een mooie 56e plek geëindigd tijdens de game van de week van de Mediawijsheid. We hebben gesproken over internet, social media, hackers, gebruik mobiele telefoon, sexting, gamen en over groepsgesprekken op WhatsApp. Het waren interessante onderwerpen. 

 

Wat is er bijgebleven?

Juf Angela: Ik heb veel geleerd 20-20-2 regel. 20 minuten gamen betekent daarna 20 minuten rusten en vervolgens 2 uur buiten spelen. De kinderen wilden liever niet dat ik deze besproken regel met julle ouders zou delen..... ;)

Mick: Ik heb heel veel geleerd over dat er veel nepnieuws is.
Julian: Ik heb geleerd wat je moet doen tegen hacken.

Gert-Jan: Er is veel nepnieuws.

Binck: Ik heb geleerd dat You-Tubers veel reclame gebruiken in hun video;s.

Ben: Ik moet voorzichtig zijn met wachtwoorden delen met vrienden en ik moet moeilijkere wachtwoorden gebruiken.

Jackie: Je moet voorzichtig zijn op het internet.

Isabel:  Je kan online mensen niet zomaar vertrouwen. Er zijn soms mensen die zich anders voordoen.
Rick: Internet is best heel gevaarlijk. 

Evias: Dat er op social media veel nepnieuws/ mooi nieuws wordt verspreid. 
Nalien: Je moet niet zomaar foto's sturen of plaatsen. Je hebt altijd toestemming nodig van de ander die op de foto staat.

Max: Je hebt ethische hackers en die zijn goed.

Hannah: Dat door het vele gamen jonge kinderen veel meer kans hebben om bijziend te raken.

Mickey:  Dat je niet zomaar een wachtwoord met alleen je naam moet doen, maar een moeilijkere naam.

Jochem: Hoeveel reclame You-Tubers maken.

Lotje: Dat je niet alles moet geloven wat op internet staat.

Hidde: Dat er heel veel nepnieuws is.

Lintar: Ik heb geleerd hoe je erachter komt of iets nepnieuws is of niet. 

Lotte: Dat bijna 90% van de jongeren verslaafd is aan zijn telefoon.

Vera: Welke gevaren er allemaal zijn met internet, social media en op je telefoon.

Huib: Hoe slecht gamen is voor je lichaam. Het plaatje over wat teveel gamen met een lichaam doet was schokkend.

Fay: Dat er hackers zijn met goede bedoelingen en hackers met slechte bedoelingen.

Isabella: Om goed online met de dingen om te gaan.

Anouk:  Dat je overal wachtwoorden op moet zetten en geen bij de social media geen openbare accounts. 

Uit het team - gastcollege planeetonderzoek

groep5Afgelopen week begon onze week met een interessante en leerzame gastles van de vader van Elisa. Hij werkt voor de ESA en dat sluit natuurlijk mooi aan op ons Davinci thema: het begin. Hij vertelde ons nog meer informatie over planeetonderzoek. 🚀De kinderen waren heel erg enthousiast en hadden veel vragen. Gelukkig kon Michel de vragen beantwoorden, die ik als juf niet kon beantwoorden. 

We hebben zelfs een stukje meteoriet van dichtbij mogen zien. Super cool! Nogmaals heel erg bedankt Michel! 

 

Uit het team - Leescafé

groep4Elke maandag lezen wij een half uurtje zelfstandig uit een leesboek. We lezen op maandag in ‘het leescafé’. De enige regel hier is dat je stil moet lezen, verder mag je overal zitten/liggen/staan waar je wilt. Sommige kinderen vinden het heerlijk tussen de jassen, andere kinderen op de kast en ook veel kinderen gewoon lekker op hun eigen plekje. 

   Vandaag hadden we een speciaal leescafé, namelijk het Sinterklaascafé. Kinderen konden hun bestelling opgeven (water of limonade) en konden er wat pepernoten bij krijgen. Eigenlijk is de horeca gesloten, maar hier in groep 4D hebben we het café stiekem open gegooid! Laat het meneer Rutte maar niet horen! Sommige kinderen kwamen hun bestelling zelfs ophalen met een zelfbedacht mondkapje, dus was het toch nog corona-proof.

 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.