Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 15

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 15 | Schooljaar 2020 - 2021 | 13 december 2020
Agenda / Verjaardagen

14 december - Leanda van den Berg jarig

14 december - Kerstmusical 7c

15 december - Kerstmusical 7d

17 december - Kerstviering

18 december - Kerstontbijt en start Kerstvakantie (vanaf 12 uur)

 

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

We gaan de laatste week voor de kerstvakantie in; van oudsher een week met veel gezellige activiteiten. In de afgelopen week zijn al de eerste voorstellingen geweest van de kerstmusicals van de groepen 7. Gespeeld voor kinderen van de school en gefilmd om de ouders thuis ook mee te kunnen laten genieten.

Elders in deze nieuwsbrief vindt u informatie over de kerstvieringen in de kerk a.s. donderdag. Helaas kunnen we u daar niet ontvangen, maar zullen we foto’s in de blogs verwerken.

Op vrijdag vindt het kerstontbijt plaats. Hierover bent u door de leerkrachten en/of klassenouders geïnformeerd. Het worden vást heel gezellige dagen, waar de kinderen zich op verheugen en met plezier op zullen terugkijken als de vakantie begonnen is.

De vakantie begint vrijdag om 12.00 uur.

 

De afgelopen week was het een uitdaging om alle groepen op school te kunnen houden. Al met al “rollen” we heel goed door de coronatijd heen, maar soms is er zo’n dag dat de organisatie van de school een pittige klus is. Als ik u een bericht moet sturen dat we de klas niet kunnen opvangen, is dat het laatste wat ik wil. En ik merk dat ook de leerkracht zélf zich er bezwaard door voelt. Gelukkig reageert u er allen positief en begripvol op. Dank daarvoor!

Blijf in ieder geval alert op meldingen via Schoudercom. Ook ’s morgens vroeg kan het gebeuren dat ik u moet vragen om uw kind thuis te houden.

 

Monica Tolenaar

Uit het team: kerkviering

Op donderdag 17 december 2020 kunnen wij, al dan niet aangepast vanwege de coronamaatregelen, onze traditionele kerstviering houden in de Petruskerk. Er zullen dit jaar vier vieringen zijn in plaats van twee. De leerlingen van groep 8c zullen het kerstverhaal voor ons uitspelen. Een aantal leerlingen van de groepen 5 en 6 zullen voorbeden voorbereiden en tijdens de viering aan ons laten horen. Ook zullen we met elkaar weer mooie kerstliedjes zingen. Het belooft wederom een prachtige viering te worden.  

 

Helaas is het dit jaar voor u als ouder niet mogelijk om de kerkviering bij te wonen. We willen u dan ook vragen om niet naar de kerk te komen.  

Via de blog op Schoudercom zullen we na afloop wat foto’s plaatsen van de verschillende vieringen.  

 

Natuurlijk wensen wij u in deze gekke tijd alvast een heel fijn kerstfeest toe! 

 

De kerkcommissie 

Uit het team: gevonden voorwerpen
Komende week staat de gevonden voorwerpenbak dagelijks onder het afdak op het schoolplein. Mist uw kind een jas, sjaal, handschoenen of een ander kledingstuk? Neem dan even een kijkje in de bak.
 
Ivonne Keepers
Van de Facebookpagina van Technolab: Sinterklaasweken met de Josephschool

SINTERKLAASWEKEN 🌙🥕 // We kijken terug op twee succesvolle en vooral leuke Sinterklaasweken op Technolab! Elke dag waren er zo'n 100 leerlingen van de St. Josephschool in Leiden (van kleuterklas tot groep 8) om Sinterklaas met allerlei klusjes te helpen. Pepernoten bakken, cadeautjes inpakken, cadeau bezorgende robots programmeren (!) en bedenken hoe Sint en zijn pieten niet uitglijden op de gladde daken. Ook de docenten zaten niet stil; zij kregen een training 'Onderzoekend en ontwerpend leren in de klas' (OOL). En voor de allerkleinsten was er nog een extraatje: een poppenkastspel! 

 

Kijk voor de fotoreportage op de Facebookpagina van Technolab.

Uit de groep: gymles kleuters

gymlesOp de Josephschool werken zeer gedreven en ambitieuze vakdocenten gymnastiek. Wist u dat wij één van de weinige scholen zijn, waar ook vakonderwijs gym aan kleuters wordt gegeven? Op de foto ziet u een mooi voorbeeld van een lesje balans.

Uit de groep: buitenspelen 1/2c

buitenspelenGewoon een leuk en dagelijks tafereeltje uit groep 1/2C. Ook als het regent, spelen de kinderen lekker buiten.

 

Uit de groep: muziekles in groep 7d

muzieklesDeze week was muziekjuf Arina weer in groep 7D en hebben we met de boomwhackers Feliz Navidad gespeeld!

Uit de groep: leesbegeleiding en schaakles door groep 8

schakenSinds vorige week is groep 8B gestart op de woensdagochtend met lezen in groep 3B en 3C.

In kleine groepjes helpen de kinderen uit groep 8 de kinderen uit groep 3 met lezen.

Ook zijn er 2 kinderen die van Nina en Hedwig schaakles krijgen. Deze 2 meisjes kunnen namelijk al heel knap lezen en hebben een uitdagende taak gekregen.

De kinderen uit groep 8 zijn erg enthousiast en op deze manier zijn wij ook met technisch lezen bezig!

Uit de groep: kerststukjes maken voor verzorgingshuis Roomburgh

kerststukjesDeze week hebben we in de groepen 8 kerststukjes gemaakt voor de ouderen in verzorgingshuis Roomburgh.

Nadat we ze gemaakt hebben, zijn we met een aantal groepen de stukjes gaan brengen. 

Boxjes mee, kerstmuziekje aan, kerststukje en kerstkaart mee... Het was een hele stoet. 

De ouderen stonden al voor het raam te wachten en stonden uitbundig te zwaaien; een enkeling stond te huilen van ontroering.
We hebben ook nog spontaan gezongen voor de mensen. Last Christmas, All I want for Christmas en Feliz Navidad werden uit volle borst meegezongen. Aan de reacties te zien, is onze goededoelenactie meer dan geslaagd. 

We vinden het fijn dat we door middel van dit gebaar zoveel mensen blij hebben kunnen maken. 

Uit de groep: heel groep 8a bakt

bakwedstrijdIedereen klaar....en bakken maar! Dat hoefde juf Francine geen twee keer te zeggen. Na 2 uurtjes waren er 6 fantastische taarten gemaakt. De jury,  bestaande uit meester Johan en juf Ivonne, namen hun taak heel serieus. Ze proefden van alle taarten en gaven vervolgens punten voor originaliteit,fraaiheid en smaak.

En de winnaars waren: Boet, Hasmik, Roan en Sharylice voor de mooiste taart. En Jelmer, Dominique, Maud en Tom voor de lekkerste taart.

 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.