Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool Nr.16 | Schooljaar 2020-2021

Nieuwsbrief Josephschool

Verjaardagen

23 december - Harriet Francois
31 december - Saskia Mokkenstorm

Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

 

En dan begint nu de kerstvakantie! Na een drukke week, voor u om werk en zorg te moeten combineren, en voor ons om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. De oliebollentractatie viel in de smaak bij de kinderen. Heerlijk om iedereen zo tóch nog even te zien genieten!

 

Mochten er nog nieuwe ontwikkelingen te melden zijn in verband met de coronamaatregelen, dan zal ik u een tussentijds bericht sturen.

Voor nu wil ik iedereen hartelijk danken voor alle hulp en inzet in dit afgelopen jaar.

 

We hebben voor de kinderen een een filmpje gemaakt om hen goede kerstdagen en een fijne vakantie te wensen. Dank aan meester Léon voor de techniek! Youtube link
 

 

Namens alle medewerkers van de Josephschool:

 

new

 

Cynthia, Marion, Zoë, Tamara, Irene, Iris E, Saskia, Lotte, Kitty, Kristi, Rosanne, Patricia, Suzanne, Myrthe, Monica B, Babet, Samira, Eline, Renate, Wendy, José V, Femke, Esther, Rémi, Dexter, Roswitha, Diana, Mandy, Joyce, Karen, Simone, Dennis, Odette, Anne, Rosemarijn, Iris C, Léon, Hetty, Laura, Loesanne, Edwin, Harriët, Francine, José O, Ilse, Marloes, Hannie, Johan, Angela, Sander, Frank S, Frank G, Arina, Marleen, Ivonne, Joke, Bea, Mariëlle, Jenske, Ellen, Yolanda, Momo, Charlotte, Natasja, Fleur en Joop

Uit de groep - Da Vinci lessen groep 8

8Presentaties keuzewerk

 

Na de herfstvakantie zijn de leerlingen van groep 8B aan de slag gegaan met een zelfgekozen opdracht. Afgelopen dinsdag hebben de leerlingen hun opdracht gepresenteerd. In de presentatie hebben ze ons het resultaat laten zien maar ook kritisch geëvalueerd over wat ze een volgende keer anders zouden aanpakken en wat ze van de opdracht geleerd hebben. Heel leuk om te zien hoe creatief de leerlingen bezig zijn geweest! 

Uit de groep - 5a gaat internationaal

kaartDe kinderen uit groep 5A hebben kerstkaarten gemaakt voor kinderen van een school in Spanje. Een mooi staaltje internationale verbondenheid in deze tijd.

Sfeer impressie - Kerstontbijt

Dat alles 'last minute' geregeld moest worden, was in de klassen niet te merken. De kinderen hebben genoten van elkaars gezelschap en een heerlijke sfeer. 

7a kleuters

 

 

Uit de school - Oliebollen!

olie

Uit de wijk - Challenge

challengeChallenge!

De buurtsportcoaches van Incluzio Leiden dagen de kinderen in Leiden uit om mee te doen met onze challenges! Juist in deze tijd is het belangrijk om in beweging te blijven. Wat moet je doen? Volg ons op facebook (Incluzio Leiden) of instagram (bsc.incluzioleiden). Om de week komen hier leuke uitdagende filmpjes op te staan waarop wij jullie uitdagen om dit filmpje na te doen en naar ons op te sturen. Je maakt dan kans op hele mooie prijzen! Dit opsturen kan heel makkelijk via facebook, messenger, je ‘verhaal’ op instagram, een persoonlijk berichtje via instagram of via whatsapp.

 

 

Mocht je vragen hebben over deze actie dan kan je contact opnemen met Joey Wilmot van Incluzio Leiden (j.wilmot@rijnlandbeweegt.nl 06-42484508)

Uit de wijk - CJG webinars

Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft dit jaar een aantal webinars gemaakt in samenwerking met Tischa Neve. Nu de scholen weer gesloten zijn hebben we het mogelijk gemaakt om de webinars terug te kijken. Twee daarvan gaan over hoe om te gaan met de situatie waarin kinderen thuis zitten en ouders voor thuisonderwijs moeten zorgen en de eventuele spanningen die kunnen ontstaan. Alle webinars van Tischa Neve zijn nog terug te kijken tot eind januari. Zie ook de bijlage en website

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.