Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 14

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 14 | Schooljaar 2020 – 2021 | 4 december 2020
Verjaardagen

12 december - Juf Fleur van Leeuwen-Coulier

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Nog nazinderend van de feestelijke dag op school, schrijf ik dit stukje.

 

Toen Sinterklaas de school verliet, werd er in de aula door groep 7A en hun leerkrachten Hetty en Laura alweer druk geoefend voor hun kerstmusical. Het zijn drukke tijden!

 

We kunnen terugkijken op een feestelijke Sinterklaasviering en ik hoop dat uw kind met vrolijke verhalen thuis is gekomen. Compliment voor alle hulppieten thuis; er zijn echte geweldige surprises gemaakt voor en door de kinderen vanaf groep 5.

 

Update groep 8D:

De kinderen en de ouders van groep 8D weten het al een tijdje; juf Angela van Es gaat ons per 1 januari verlaten. Na 12 jaar Josephschool wordt het tijd voor een nieuwe stap in haar loopbaan.

Duizendpoot Angela: voorzitter van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van SCOL, rekenspecialist van de Josephschool, organisator van de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd, stagecoördinator voor de PABO, attente beheerder van de lief- en leedpot van het personeel van de Josephschool. Maar bovenal een fantastische leerkracht voor haar kinderen en een actieve en loyale collega voor het groep 8 team. Kortom, wat een gemis!

Maar natuurlijk wensen we haar alle goeds en geluk in de toekomst. Go for it, lieve Angela!

 

En wat zijn we blij met haar opvolger, Martine Kortmann, die al staat te trappelen om het stokje over te nemen. Martine is zelf een oud-leerling van de Joseph en stelt zich in onderstaand stukje aan ouders en kinderen voor.

We verheugen ons op de toekomstige samenwerking en zijn ervan overtuigd dat zij de kinderen van groep 8D (samen met juf Ilse) tot de eindstreep kan begeleiden.

 

Inzameling voor de Voedselbank:

U kunt uw bijdrage door uw kind in de klas laten inleveren vanaf woensdag 9 t/m dinsdag 15 december. In elk lokaal staan de lege kratten te wachten op de gulle gaven (dus niet in de kantorengang, zoals ik vorige week schreef). Mooi ook dat er een donatie van overtollige chocoladeletters wordt gedaan door een bedrijf uit de stad. Zo draagt iedereen een steentje bij. In de bijlage leest u welke producten u in kunt leveren.

 

We blijven als school nog redelijk gevrijwaard van corona. In de afgelopen week was er één collega besmet en van de kant van de ouders hoor ik weinig tot geen nieuwe besmettingen. Laten we hopen dat het hierbij blijft en dat we ongeschonden de kerstvakantie in kunnen gaan.

 

Fijn weekend allemaal!

 

Monica Tolenaar

Uit het team - Even voorstellen

xBeste kinderen en ouders,

 

Zoals beloofd, stel ik mij in deze nieuwsbrief graag voor. Mijn naam is Martine en ik heb heel veel zin om vanaf januari met groep 8D aan de slag te gaan. Ben heel erg benieuwd naar alle kinderen, ben daarom blij dat ik maandag al een kijkje mag nemen in de klas.

 

Op dit moment werk ik op een dorpsschooltje in Wassenaar, de Kievietschool. Daar geef ik les aan groep 6/7/8, begeleid ik de meerbegaafde kinderen en zorg ik voor een goedlopende ICT omgeving. Ook heb ik daar handvaardigheid en techniek gegeven.

 

Wanneer ik niet op school ben, ga ik graag op pad met mijn campertje of zit ik met vrienden in de tuin met de bbq of vuurkorf.

 

Ik wens jullie een fijn Sinterklaasweekend. Graag hoor ik alle verhalen over kadootjes en surprises maandag en beantwoord ik de vragen van groep 8D zoveel als ik kan.

 

Groeten,

Martine

Uit het team - Pieten

x

Uit het team - Sinterklaas op school: anders maar niet minder leuk

Klik hier voor het artikel uit het Leidsch Dagblad.

Uit het team - En de boom ... Die staat al!

Dank aan onze onvolprezen Joop: de 4 meter hoge kerstboom staat al.

 

Vanaf maandag is het weer extra gezellig in de aula!

 

x

Uit de groep - Surprise (1)

x

Uit de groep - Surprise (2)

x

Gezocht

xDion uit 8C is sinds een paar dagen

zijn nieuwe Feyenoordshirt kwijt.

 

Zie de foto van het shirt hiernaast.

 

Wie heeft hem gezien?
Graag brengen naar groep 8C.

 

Alvast bedankt.

Hannie Meiland

 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.