Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 25

Nieuwsbrief Josephschool

Verjaardagen

29 maart - verjaardag juf Monica Tolenaar

Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

 

We komen de tijd door én we houden vol zolang als dat nodig is! Aan de ene kant is er momenteel een grote afstand tussen “de school” en de kinderen en ouders. We zien elkaar niet meer dagelijks en dat is ongelooflijk schrijnend.

Aan de andere kant zie ik zulke mooie dingen en voer ik indringende gesprekken. In het gewone schoolse leven ontbreekt daarvoor regelmatig de tijd.

Het blijft ingewikkeld om werk en zorg te combineren. Dat is wel één van de opmerkingen, die ik al heb kunnen lezen n.a.v. de oudervragenlijst. Mijn eigen zoon, vader van 3 dochters van 7,4 en 0, formuleerde deze situatie als volgt:

“Thuiswerken van de kinderen gaat fantastisch, voor mij is thuiswerken fantastisch, maar alles tegelijk is “the hell”! Duidelijker kan het niet zijn, denk ik.

U heeft gelukkig heel intensief contact met de leerkracht en ook regelmatig met onze collega’s van ICT. Bel en mail gerust als er vragen zijn.

Wat wij niet kunnen oplossen is uw eigen gevoel om alles op eigen kracht te moeten doen. Ik hoop dat u ook de mooie momenten kunt zien en het geduld kunt opbrengen om op deze manier de tijd te moeten doorbrengen.

Als de zaak u boven het hoofd groeit, trekt u dan alstublieft aan de bel. We kunnen u zelf helpen of hulp zoeken bij het CJG.

 

Even wat aanvullende opmerkingen over de opvang van kinderen op school:

 

We hanteren de normale schooltijden, incl. overblijven. De kinderen worden ’s morgens in de aula opgevangen. Alleen de kleuters mogen naar het lokaal worden gebracht. De kleuters zitten bij elkaar (tot max 10 leerlingen) in het lokaal van de leerkracht, die op die dag de opvang begeleidt. De midden- en bovenbouwleerlingen worden soms gecombineerd; het hangt van het aantal leerlingen af dat is aangemeld. Ook hierbij geldt dat 10 kinderen het maximum is. Welke leerkracht er beschikbaar is, krijgen de kinderen dus pas in de aula te horen. Meestal zijn er twee leerkrachten aanwezig per groep.

De sfeer op school is goed; het is ook heel bijzonder voor de aanwezige kinderen. Het verstoppertje mogen spelen in een lege school, zullen ze vast niet meer vergeten!

 

Dinsdag worden we waarschijnlijk geïnformeerd over de tijd na 6 april. Aan de buis gekluisterd!

Uit het team - Social distancing

loesje

Uit het team - Kuikens

Toen de scholen noodgedwongen dicht gingen heb ik de broedmachine met daarin 6 bevruchte eieren mee naar huis mogen nemen. Na Crocky die 5 dagen eerder dan verwacht werd, volgden woensdag nacht 4 broertjes en zusjes: Ei-Stein, Tokkie, Nugget en Wing! Jammer dat de kinderen van groep 6b ze niet kunnen knuffelen. Maar ik kan jullie verzekeren dat Crocky, want die voelt zich erg verantwoordelijk voor de kleintjes,en ik goed voor ze zorgen!

   Juf Lianne en juf Odette

 

eentwee

Buitenschoolse Activiteiten
  • Naturalis is dicht, maar leren gaat verder Nieuwsbrief Naturalis (link)
  • Technolab, Willie Wortel Wedstrijd Junior voor alle basisschoolleerlingen uit Leiden en omgeving -> Aankodigingsvideo en details op Instagram deadline 6 april
  • Zelf mondkapjes te maken voor zorginstellingen, alle beetjes helpen en alvast bedankt! Voor details zie link

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.