Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 28

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 28 | Schooljaar 2019-2020 | 19 april 2020
Agenda en verjaardagen

19 april - Juf José Olsthoorn

19 april - Juf Mirte van Beek

23 april - Juf Anne Velders

23 april - Juf Patricia Kapteijn

26 april - Juf Femke van den Berg

Bericht van Molenaar Tolenaar

monBeste ouders,

 

Terwijl ik dit stukje afgelopen vrijdag schreef, werden er op het plein mini-Koningsspelen gehouden. De aanwezige kinderen uit de midden- en bovenbouw vermaken zich kostelijk met allerlei leuke spelletjes. En dat ook nog eens in de zon!

 

De laatste week voor de meivakantie breekt aan. Een spannende week, waarin we te horen krijgen hoe we verder gaan met de school. Ik zal u de consequenties voor de Josephschool proberen uit te leggen, voordat de vakantie begint. De kinderen hebben twee volle weken vrij. Op 7 & 8 mei zijn er voor de leerkrachten roostervrije dagen gepland, die we vast goed kunnen benutten.

 

De kinderen krijgen geen schooltaken in deze twee weken. Ze zijn toe aan ontspanning en aan een minder strakke tijdsindeling. Als u met hen wil oefenen, doe dat dan op andere manieren en laat het “schooltje spelen” los! Ook u heeft een prestatie van formaat geleverd en ik gun u de normale ouderrol.

 

Fijn weekend gewenst!

 

Monica Tolenaar

xxx

Uit het team - Coronavirus, wat kinderen moeten weten (leestip!)

xIn dit gratis ebook staat alles wat kinderen moeten weten over het coronavirus. Aan dit boek hebben medische experts, kinderpsychologen en onderwijzers meegewerkt. De illustraties zijn van Axel Scheffler, hij heeft ook het kinderboek 'de Gruffalo' geïllustreerd.

 

De Britse uitgever Nosy Crow en Nederlandse uitgeverij Gottmer hebben dit boek gemaakt voor kinderen en hun families. Medisch experts, kinderpsychologen en onderwijzers hebben samen gezorgd voor eenvoudige uitleg over het coronavirus voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar.

Uit het team - Boekentips van juf Joyce

Beste ouders en lieve kinderen!

 

HIer even wat boekentips om de komende periode lekker in het zonnetje te kunnen lezen:

 

onderbouw:

toepasselijk bij de jacht welke momenteel gaande is ....

x

 

middenbouw:

3-12 jaar herken jij de vogels tijdens je fietstocht?

x

 

Of

een spannend en groot prentenboek over De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer.

Ook geschikt voor jongere kinderen. 4-8 jaar.

x

 

bovenbouw:

vanaf 7 jaar. Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor!

x

 

Of

9-14 jaar. 15 skills waar je gelukkig van wordt.

x

 

Misschien een leuke aanvulling (zie bijlage) .... schrijf een kaartje voor een vriendje/vriendinnetje/klasgenoot, met jouw boekentip! 

 

Groetjes,

Juf Joyce

Uit het team - 1-2/5 Een rugzak vol plezier!

xHelp mee met het verzamelen van speelgoed voor kinderen in de kampen van Lesbos.

 

Eén van onze oud-leerlingen, Pleun Usman, werkt voor Because We Carry. Deze stichting zet zich in voor kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos.

 

Deze kampen zijn berekend op 4.500 mensen. Toch verblijven er nu zo'n 25.000, waarvan 8.000 kinderen. Ze zitten boven op elkaar zonder speelmogelijkheden, spelletjes of speelgoed. Het schooltje en andere activiteiten zijn door de Corona-dreiging gestopt. Ze hebben letterlijk niks meer. Op hun vlucht zijn ze heel veel kwijtgeraakt.

 

Ook onze kinderen zitten nu hele dagen thuis. Zij kunnen zich wel vermaken met spelletjes, internet, speelgoed, sociale media of naar buiten gaan. Om het leven van de kinderen in de kampen plezieriger te maken, willen we vrolijke rugzakken met cool en leuk speelgoed inzamelen. Nieuw of gebruikt.

 

De Lorents-, Joseph- en Joppenszschool, hockeyclub Roomburg, tennisvereniging Roomburg, de Speelschans en BSO 't Kasteel faciliteren de actie met deze nieuwsbrief en hebben een (inzamel)ruimte beschikbaar gesteld op LHC Roomburg.

 

Zie bijlage voor meer informatie.

 

x

Uit de wijk e.o. - 28/4 Webinar 'Omgaan met spanningen binnen het gezin'

xOp 28 april 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de webinar ‘Omgaan met spanningen binnen het gezin’ van Tischa Neve (kinderpsycholoog en opvoedkundige) over hoe om te gaan met spanningen binnen het gezin tijdens de coronacrisis. Dit gratis webinar is bedoeld voor alle ouders van kinderen van 2 – 12 jaar in de regio Hollands Midden. Meer informatie vindt u op onze website.

 

In de bijlagen vindt u een nieuwsbriefartikel en een uitnodiging.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.