Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 32

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 32 | Schooljaar 2019-2020 | 30 mei 2020
Agenda en Verjaardagen

Zaterdag 30 mei - Anita Olthof 

Maandag 1 juni - 2e Pinksterdag

Woensdag 3 juni - Jenske Vermeulen

 

Bericht van Monica Tolenaar

 

m

Beste ouders,

 

De kinderen lijken hun draai gevonden te hebben in de halve groepen. Zoals we van tevoren hadden gehoopt, zijn er mooie momenten tot stand gekomen. Leerkrachten, die verzuchten dat ze zo heerlijk de tijd en aandacht voor hun kinderen hebben. Leerlingen, die met andere kinderen samenwerken en samenspelen, dan ze hiervoor deden. Kinderen, die zich op een andere manier laten zien aan de leerkracht. Juist doordat er meer aandacht is in zo’n halve klas.

We gaan op voor de laatste ronde; nog 4 dagen op halve toeren en daarna, vanuit het nieuwe normaal, op volle kracht vooruit!

 

Het nieuwe protocol met handreikingen  voor het basisonderwijs is verstuurd en ik zal u in een separate mail informeren over de consequenties op de Josephschool.

 

Geniet van dit lange en zonnige Pinksterweekend. Het motto van ons project in deze tijd voor Pinksteren was: Alles komt goed!

 

Monica Tolenaar

 

p

Uit het Team - Laptops en Schoolmelk

Schoolmelk

Vanaf 8 juni wordt de levering van schoolmelk hervat.

 

Teruggave laptops

Maandag 8 juni gaan de scholen weer open, daarom willen wij de uitgeleende laptops ook graag weer terug.


De ouders van de kinderen uit groep 1-6, die een laptop van school hebben geleend, kunnen de laptops op 8 juni tussen 8:30-9:00 buiten inleveren bij Leon en Ivonne. Zij zullen buiten staan om de laptops in ontvangst te nemen. 

 

De kinderen uit groep 7-8 moeten hun laptop en geleende accessoires op maandag 8 juni meenemen naar de klas, alle laptops zullen dan in de klas door Leon gecontroleerd worden.

 

Let op!!! Zorg er voor dat de laptop is opgeladen en dat alle accessoires zoals opladers aanwezig zijn.

 

 

Uit de Groepen - Kort Nieuws

Kuikens

 

k

Die schattige kuikentjes van juf Suzanne zijn uitgegroeid tot bijna kip en haan. Ze blijven wonen in de tuin van de juf!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleuters
kIn de kleutergroepen wordt gewerkt aan het thema “omgaan met emoties” naar aanleiding van dit bijzondere prentenboek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4C

4Bij juf Femke van groep 4C leek het erop of toch alle kinderen samen in de klas waren. Wat een briljant idee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5B
g
De eerste spreekbeurt van dit schooljaar werd afgelopen week gedaan door Magnus; over telefoons! Veel kinderen kennen inmiddels alleen de mobiele telefoon. Maar dankzij deze spreekbeurt weten de kinderen uit 5B ook hoe het vroeger ging! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6D

6Juf Iris van groep 6D bedacht een rekenles om precies te meten hoeveel een anderhalve meter nu eigenlijk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8D
G

Buiten in de zon, op weg naar de gym, oefende groep 8D een liedje voor de musical. Behalve het zingen zat de dans er ook al goed in! 
Juf Angela 

 

Uit Groep 5 - Robots

Ieder jaar verzorgen we een lessenserie programmeren in alle groepen. Hierbij een leuke foto van kinderen uit groep 5 in actie; programmeren is natuurlijk eigenlijk niets anders dan een opdracht geven in kleine en gestructureerde stapjes. Het nadenken doet een beroep op secuur nadenken en logisch redeneren. Ook samenwerken is van belang. De blijdschap als je opdracht is gelukt, is groot.G

Uit Groep 8 - Thuiswerk WOII
Alle groep 8 leerlingen hebben tijdens het thuiswerken gewerkt aan het onderwerp WOII.
De kinderen hebben eerst '13 in de oorlog' gekeken. Vervolgens hebben ze een onderwerp gekozen en hier informatie over verzameld.
Daarna mochten ze zelf een creatieve verwerking kiezen. Deze week was het tijd voor de presentaties in de klas. De mooiste projecten kwamen voorbij: spellen, muurkranten, maquettes, posters enz. 
Hieronder een korte impressie van een aantal werken.
We kregen ook veel informatie over de oorlog en het was geweldig om te zien wat iedereen gedaan had.
 
g
G
ggg
Uit de Wijk

CJG - Een lastige scheiding: wat jij kan doen voor je kind! 

Op 23 juni 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin i.s.m. Tischa Neve een webinar voor ouders van kinderen van 2 – 16 jaar, die te maken hebben met een lastige scheiding. Tischa geeft tips hoe je je kinderen goed kan begeleiden tijdens en na de scheiding. Lees meer

 

 

CJG - Zelftrouwen en Zelfbeeld

Wat wens je je kind het allermeeste toe - naast een goede gezondheid? Voor ouders van kinderen die wat onzeker zijn of bang zijn er niet bij te horen ligt een antwoord voor de hand: zelfvertrouwen! Helaas kun je dat je kind niet géven. Maar je kunt je kind er wel bij helpen. Lees verder voor tips.

 

 

 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.