Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 30

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 30 | Schooljaar 2019-2020 | 9 mei 2020
Agenda en verjaardagen

10 mei - Moederdag

10 mei - Juf Marleen Stroeve

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

We gaan van start én we hebben er ongelooflijk veel zin in!

 

Ik hoop dat de kinderen écht vakantie hebben gehad, al zal die er anders hebben uitgezien dan ze gewend waren.

 

Het is nog een lange weg te gaan naar de “normale” situatie en dat is belangrijk om met de kinderen te bespreken, zonder hen te willen belasten met verontrustende informatie. Het betekent namelijk ook dat er afspraken nodig zijn, die niet iedereen fijn vindt en die we hen gaan uitleggen. We zullen streng (doch rechtvaardig) zijn op het naleven van de regels rondom de hygiëne en de looproutes binnen de school. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de kinderen zich snel hebben aangepast en dan zeker weer kunnen genieten van het (deels) samen zijn met de klasgenoten.

 

In vorige berichten heb ik u verteld dat de leerkrachten goed zullen luisteren naar de kinderen en hun aanbod zullen aanpassen aan datgene wat ze nodig hebben. Het kan zijn dat er in de ene klas meer behoefte is aan het gesprek over corona, dan in de andere groep. De leerkrachten zijn goed voorbereid en vaardig in de omgang met emoties van hun kinderen.

 

Er zijn ouders, die zorgen hebben over de gezondheid van hun kinderen. In de bijlage leest u er meer over. Neem contact op met uw behandelend arts en met ons als u twijfels houdt.

 

Last but not least: als volwassenen in en om de school nemen we onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik reken dan ook op uw voorbereiding thuis met de kinderen, zoals u kunt rekenen op onze benadering binnen het gebouw. Bespreek goed hoe het wegbrengen en ophalen zal gaan, zodat er duidelijkheid is voor uw kind.

Op dinsdagmiddag na schooltijd maken we de balans op en bekijken we of er aanpassingen nodig zijn bij het brengen en ophalen.

 

x

De kinderen ontvangen maandag of dinsdag een klein “welkom-terug-presentje” van ons schoolbestuur!

 

Monica Tolenaar

Uit het team - De nieuwe gymlessen

Groep 1 tot en met 4 gaan weer gymmen. Zij gymmen binnen. Groep 1 en 2 gymmen in de speelzaal met verschillende activiteiten in kleine groepjes. De gym staat klaar op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. 

 

Voor groep 3 en 4 staat de grote gymzaal op maandag en vrijdag klaar. Daar worden 5 activiteiten klaar gezet waarbij matig intensief wordt bewogen.

 

Bij de binnengym staat de hygiene hoog in het vaandel. Voordat de kinderen gaan gymmen worden de handen gewassen en in de gymzaal worden de handen nog een keer gedesinfecteerd. Na iedere gymles worden alle hoog risico materialen, materialen die vaak met de handen worden gebruikt, met een sopje afgenomen.

 

Groep 3 en 4 kleden zich om in de klas, zodat de kleedkamers niet gebruikt worden. 

 

Omdat er met halve groepen wordt gegymd heeft ieder kind genoeg ruimte waardoor het besmettingsgevaar wordt geminimaliseerd en wordt er voldaan aan de richtlijnen. Op deze manier kunnen de jongste leerlingen op een veilige manier goed leren bewegen.

 

De groepen 5 tot en met 8 gaan buiten gymmen op Roomburg. De Josephschool heeft een heel sportveld tot haar beschikking, qua ruimte hebben wij dus niets te klagen! We gaan in vakken en met een doordraaisysteem werken, waardoor er in kleine groepjes afwisselend en uitdagend bewegingsonderwijs aangeboden wordt, met geminimaliseerde kans op besmetting. Denkt u eraan om (buiten)sportschoenen mee te geven? Ook voor het buiten gymmen volgen wij de nieuwe richtlijnen van het RIVM met betrekking tot hygiëne. Gebruikt materiaal wordt na iedere les gedesinfecteerd en op Roomburg werken we met vaste looprichtingen. Zowel het sportpark op als het sportpark af. We hebben er enorm veel

zin in om weer met de kids aan de slag te gaan!

 

Namens de gymleraren meester Sander, meester Dennis en juf Zoë

Uit de groep - Nieuwsbrief van Finn (4d)

xx

Uit de wijk e.o. - Ontdek de natuur met Naturalis

xHet museum is even dicht, maar online zijn we altijd open.

 

We kunnen je de schoonheid van de natuur even niet laten zien in ons fonkelnieuwe museum. Gelukkig kun je de natuur ook thuis ontdekken. Bewonder onze topstukken, reis mee op expeditie of ga zelf aan de slag als onderzoeker.

 

Klik hier voor meer informatie over o.a. het virtueel museum, de experts, de topstukken en in & om je huis met je familie aan de slag!

Uit de wijk e.o. - 20/5 Webinar Tieners & Geld

xOp 20 mei 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de webinar Tieners & Geld.

Een webinar vol eyeopeners, voorbeelden en veel praktische tips!  Meer informatie vindt u in de bijlage en op onze website.

 

Dit gratis webinar wordt gegeven door Tischa Neve, bekende kinderpsycholoog en opvoedkundige en is bedoeld voor alle ouders van kinderen van 10 tot 18 jaar in de regio Hollands Midden.

Uit de wijk e.o. - 3/6 Cursus 'Piep zei de muis - voor kinderen'

xBinnenkort start in Leiden de cursus   ‘Piep zei de muis - voor kinderen’ . Deze cursus is voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar die spanning en stress ervaren in het gezin.

 

Tijdens de cursus leren de kinderen om te gaan met deze spanningen. Meer informatie vindt u in de bijlage en op onze website.

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.