Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 34

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 34 | Schooljaar 2019-2020 | 13 juni 2020
Agenda / verjaardagen

15 juni - juf Zoë Driessen jarig, juf Joke Verberg-Van Velzen jarig
17 juni - juf Loesanne van der Graaf jarig  

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Opgetogen kinderen, ook wat nerveuze kinderen, opgeluchte ouders, weemoedige ouders; alle variaties hebben we voorbij zien komen in deze eerste gezamenlijke week na 16 maart. Het was weer wennen, ook voor de leerkrachten. Na de periode met halve klassen, was het gewoon weer volle bak. En, zoals na een zomervakantie, moest iedereen zijn draai weer vinden. Je kon het rustig een nieuwe “storming-fase” noemen. Gelukkig overheerste de blijdschap over het weerzien. Er is veel gekletst en gesproken over de voorbije tijd; kinderen hebben veel beleefd en verschillende ervaringen opgedaan.

 

Ook ouders leken zichtbaar blij om elkaar weer te zien; de Josephschool is een community en voor velen meer dan een plek waar je je kinderen aflevert.

 

Het brengen en halen verloopt nog niet helemaal top. Ondanks het feit dat iedereen zich keurig aan de afspraken probeert te houden, een paar dingen die opvallen:

  • Parkeert u alstublieft uw fiets een eindje verderop. Vooral bakfietsen versperren de doorgang, zeker op de stoep voor de ingang van de speelplaats.
  • De kinderen parkeren hun fiets op de gewone, afgesproken plaatsen. Er zijn volwassenen op het achterplein om hen te helpen.
  • Bij het ophalen mogen de ouders van groep 3 t/m 5 op het schoolplein wachten. Let er echter op dat u via de zebra het plein weer verlaat. Iedereen loopt daar richting uitgang, dus is het een logische looproute.
  • Bij de uitgang van groep 3 aan de zijkant is het te druk. De leerkrachten zullen iets eerder naar buiten komen, zodat u zo snel mogelijk die smalle doorgang kunt verlaten.
  • Het bleek dat het openingshek van de kleuterkant te laat open ging; we zullen hier beter op letten zodat de doorstroom meer geleidelijk kan plaatsvinden.
  • Het is nog steeds de bedoeling dat uw kind door één volwassene wordt gebracht.

Volgende week is de feestweek van 8. Gezellige activiteiten voor de schoolverlaters, om het gemis van hun kampweek te compenseren. Ik wens alle 8e groepers en hun leerkrachten een topweek toe!

 

We hebben besloten om de schoolfotograaf toch te laten komen. Er zullen groepsfoto’s worden gemaakt en individuele foto’s van de kinderen. Dit jaar helaas geen broertjes/zusjes foto’s om onnodig verkeer in de school te voorkomen. De foto’s worden gemaakt op 22 en 23 juni.

 

Fijn weekend allemaal!

 

Monica Tolenaar

Uit het team: lezen in de vakantie

Beste ouder, verzorger, 

 

Na de zomervakantie ervaren leerkrachten regelmatig dat kinderen achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheid. Dat is erg jammer, want het is demotiverend voor uw kind aan de start van het nieuwe schooljaar. Zo’n leesdip kan worden voorkomen als uw kind ook tijdens de vakantie blijft lezen. 
Om het u makkelijk te maken, hebben we een lijstje met kinderboeken bijgesloten in deze nieuwsbrief. Deze is samengesteld door uitgeverij Malmberg, waar wij op school de methode lekker lezen van gebruiken. Ze hebben gekozen voor recent verschenen boeken die de kinderen wellicht nog niet kennen en die daarom hun nieuwsgierigheid kunnen opwekken. 

 

Een goede website om zelf geschikte boeken op te zoeken is jaapleest.nl. Op die site bespreekt kinderboekenexpert Jaap Friso regelmatig nieuwe jeugdboeken. Maar het belangrijkste is om uw kind vooral zelf een boek te laten kiezen dat niet te moeilijk is. Zo zorgt u ervoor dat de leesmotivatie optimaal is en blijft.

 

Twee andere tips om het lezen tijdens de zomervakantie te bevorderen zijn: 

  • De Vakantiebieb-app: met deze app kunt u gedurende de zomermaanden gratis een aantal boeken, ook kinderboeken, lezen op tablet of smartphone. Ook als u geen lid bent van de bibliotheek. Dat scheelt ruimte in de koffer! U kunt de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus (www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb).
  • Tijdschriften: lezen hoeft niet per se uit een boek te zijn. Lezen in tijdschriften en strips betekent net zo goed leeskilometers maken. Veel tijdschriften hebben in de zomermaanden bovendien dikke vakantieboeken voor extra veel lees- en doeplezier. 
Uit het team: gevonden voowerpen

gevondenAanstaande vrijdag, 19 juni om 15.00 uur, staat de kist met gevonden voorwerpen op het schoolplein onder het afdak. Is uw kind iets kwijt? Kom dan even kijken.

Uit het team: de komende week is 'De Feestweek van groep 8'!

Na de teleurstelling dat kamp niet door kon gaan, gaan we er de komende week toch een feestje van maken in de groepen 8. Er staan een heleboel leuke activiteiten op de planning. We zullen maandag starten met een pannenkoekenlunch en de kinderen gaan een escaperoom ontwerpen voor een andere groep 8. Deze zullen we later die week ook gaan spelen. Ook krijgen we een sportles en doen we het 'Eggsperiment'... Er staat nog veel meer leuks op de planning en we hebben er dan ook heel erg zin in.

 

Groetjes, 
meester en juffen van de groepen 8 

Uit de groep: een evaluatie uit groep 5c

evaluatieDe scholen zijn weer volledig open en dat betekent weer volle klassen! Het was toch een beetje gek voor de ene helft om de andere helft van de klas weer te zien. De afgelopen maanden moeten natuurlijk besproken worden en dit hebben we dan ook in de klas gedaan. We hebben het over de voordelen en de nadelen gehad. Het nadeel was toch wel dat je niet met al je vriendjes en vriendinnetjes uit de klas kon spelen, maar het voordeel was vaak dat ze thuis goed konden concentreren en papa of mama altijd om hulp konden vragen (fijn!!).

Uit de groep: schaduw tekenen

schaduwWat saai, een zwarte schaduw! Daar heeft groep 2 wat verandering in gebracht. In tweetallen trokken we elkaars schaduw over om hem vervolgens mooi te versieren. Ook de schaduw van de juf werd mooi versierd!

Uit de groep: voorlezen in groep 3B

voorlezenWat een heerlijke start van de dag in groep 3B. Meester Dexter leest zó spannend voor dat alle kinderen ademloos naar hem luisteren.
Dan krijg je als kind toch zin om zelf ook weer te gaan lezen?
Plezier in lezen is één van de grote succesfactoren om het lezen (én dus het leren) te versterken.

Uit de groep: verjaardagsfeest van juf Femke

verjaardagsfeestEr worden heel wat verjaardagen gevierd (en ingehaald). Deze week was het ook de beurt aan juf Femke uit groep 4C. Kinderen verkleed en spelen in de speeltuin; wat een gezellig samenzijn!

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.