Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 36

Nieuwsbrief Josephschool

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

Deze week stuurde ik u een bericht over de witte rook t.a.v. de personele indeling en de groepssamenstelling. Ik hoop dat de kinderen blij zijn met de nieuwe leerkracht(en) voor het komende schooljaar. Ze krijgen de gelegenheid om kennis te maken op woensdag 15 juli.

De toekomstige groep 3 leerlingen krijgen vrijdag de indeling mee, te samen met hun rapport. Het indelen van de groepen 3 is een grote klus waar het onderbouwteam al weken mee aan de slag is, onder de inspirerende leiding van teamleider Tamara Bronswijk en intern begeleider Joke Verberg. Natuurlijk houden we rekening met vriendschappen en proberen we kinderen samen door te laten stromen. Er zijn echter nog vele andere factoren om mee rekening te houden. Een zichtbare factor is bijv. de verdeling jongens en meisjes. Maar bovenal houden we rekening met de hulpvraag van de kinderen en die is vaak niet zichtbaar. Na twee jaar kleuteronderwijs hebben we natuurlijk al een goede indruk gekregen van de kinderen. Het ene kind vraagt om iets anders dan de ander en dat heeft consequenties voor de uiteindelijke groepsindeling. Op woensdag 8 juli mogen de kinderen gaan kennismaken met de leerkracht(en) van hun nieuwe klas.

 

Deze week hebben we te kampen gehad met uitval van leerkrachten. Er zijn verschillende leerkrachten verkouden geweest en dat was een reden om te testen. Gelukkig bleek iedereen negatief te zijn en dat betekent dat de collega’s gelukkig weer naar school kunnen komen. De kinderen uit groep 1/2G moesten zelfs een dagje thuisblijven. Bij deze wil ik deze ouders bedanken voor hun organisatievermogen en begrip. Heel fijn dat u op korte termijn de opvang heeft kunnen regelen!

 

Het einde van het jaar nadert en daarmee ook de laatste ronde oudergesprekken. In de kalender staat op dinsdag 7 juli een oudergespreksmiddag- en avond gepland. U kunt worden uitgenodigd door de leerkracht of u kunt zelf het initiatief nemen tot het maken van een afspraak.

 

De studiedagen zijn zinvol besteed. Ons jaarlijkse teamuitje kon helaas niet doorgaan i.v.m. alle corona afspraken. In plaats daarvan hebben we in jaargroep-verband gezellig geluncht en alvast de vertrekkende collega’s in het zonnetje gezet. Corona-proof wel te verstaan! 

 

Ik wens u een fijn weekend!

Uit groep 8 - Eggsperiment

kwfVorige week was het eggsperiment in de groepen 8.

Elk groepje kreeg een ongekookt ei en dat moest je zo goed mogelijk verpakken. Na een uur lieten we de verpakte eieren vanaf het balkon naar beneden vallen. Daarna gingen we de eieren uitpakken...

Bij elk heel ei doneert juf Angela €1,50 aan het goede doel. De klas heeft als goede doel gekozen voor het KWF Kankerbestrijding.

4 eieren hebben het niet gered. Er waren in totaal 10 eieren heel, dus een mooi bedrag van €15-, Onder luid gejuich werden alle hele eieren ontvangen. De juf heeft het bedrag naar boven afgerond en € 25,- gedoneerd!

Uit de groepen - impressies

tuinSchooltuinen

De groepen 6 zijn heel blij dat ze toch een (korte) periode in hun schooltuintje konden werken. Dank aan alle vrijwilligers, die al het voorwerk hebben gedaan dit jaar!

 

Kunstlessen groep 5A 

Drie weken op rij hebben we in groepjes samengewerkt om een collage van een stilleven te creëren. We hebben geleerd wat een stilleven is, welke schilders/kunstenaars stillevens maken/maakten en hoe je het kunt aanpakken. We hebben geleerd wat een collage is en dat je allerlei materialen kunt gebruiken om er kunstéén te creëren. Ook hebben we samengewerkt om onze mooiste ontwerpen en foutjes samen te voegen. Maar bovenal hebben we veel plezier gehad. Aan het einde mochten we een mini-museum maken en elkaars werk bewonderen. Dankjewel, juf Saskia !

 

Bewegend leren groep 4A

Deze week hebben wij (voordat het heel warm werd) een renspelletje gedaan op het plein. Uw kind kan u vast vertellen hoe het spel werkt. Het was lastig om goede foto's te maken, want de kinderen deden erg hun best en gingen erg snel!!!

 

bewegGroep 7c: Quiz in het park met Anne en Danique

Afgelopen dinsdagmiddag hebben we in het park de ‘Vieze V.S-quiz’ gespeeld.

Deze quiz was gemaakt door Anne en Danique naar aanleiding van hun eigen werk.

Eerst kreeg elk team informatie over de V.S. om uit het hoofd te leren. Vervolgens werd de quiz gespeeld. Het team dat het juiste antwoord wist, mocht een ander team uitkiezen voor een ‘vieze’ opdracht. Grote  hilariteit natuurlijk!

quiz

Uit de leerlingen - Actie GewoonWonen

xeniaFenna (zus van Marijn, groep 8b) voert actie voor een goed doel. Ze verzamelt geen geld, maar online stemmen!

 

Het gaat om een Leids initiatief, ontwikkeld door jongerenhospice Xenia: GewoonWonen. Hier kunnen jongeren of jongvolwassenen met veelal een progressieve spierziekte of zware lichamelijke beperkingen straks zelfstandig wonen. Het gaat om mensen die nog niet in de palliatieve fase verkeren, maar wel 24 uur per dag professionele zorg nodig hebben - en die krijgen ze van Xenia, aangevuld met de inzet van de vrijwilligers. Om geld in te zamelen doen zij mee aan de VOOR-beeldverkiezing 2020. Hiermee hopen zij de laatste 15.000 euro op te halen voor het kostbare alarmsysteem dat nodig is voor deze doelgroep. Lees meer op de site:

Xenia/GewoonWonen of stem direct via Twitter

Uit het land - Covid under19 onderzoek

covidVanuit de Universiteit Leiden hebben we het verzoek gekregen of zoveel mogelijk kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar mee willen werken aan de internationale survey over hun ervaringen met de corona-crisis. Deze survey is zorgvuldig ontwikkeld door Queen’s University Belfast samen met een aantal belangrijke international organisaties, waaronder Terre des Hommes, en wordt momenteel uitgezet in verschillende taalgebieden, waaronder het Nederlands. Vanuit Nederland zijn hoogleraren Judi Mesman en Ton Liefaard van de Universiteit Leiden betrokken, samen met UNICEF Nederland.

De ervaringen van kinderen en jongeren worden vergeleken binnen het Nederlandse Koninkrijk maar ook tussen landen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de ervaringen van kinderen en jongeren echt worden gezien en betrokken bij de corona-maatregelen, de komende tijd en in de toekomst. De input van de kinderen en jongeren zal anoniem worden opgenomen in een publicatie van UNICEF en de Universiteit Leiden. Daarnaast willen we kinderrechtenorganisaties oproepen de ervaringen ook mee te nemen in hun werk.

We verwijzen graag naar de bijlagen voor meer informatie, Klik hier rechtstreeks op de vragenlijst

Uit de stad - nieuwsbrief Gemeente Leiden

boNa de periode dat de scholen dicht waren, is inmiddels weer veel opgestart. De Gemeente Leiden heeft een extra nieuwsbrief verspreid onder de basisscholen in Gemeente Leiden.
Hierin informatie over onder anderen activiteiten, gemeentesport, programma's. Mocht u interesse hebben, zie bijgaande link

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.