Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 38

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 38 | Schooljaar 2019 - 2020 | 12 juli 2020
Agenda / Verjaardagen

11 juli - juf Marion Vogelaars jarig

13 juli - musical 8c

14 juli - musical 8d, juf Lotte Broers jarig

17 juli - om 12u begint de zomervakantie

 

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Deze week zijn de toekomstige groep 3 leerlingen gaan oefenen in hun nieuwe klas. Een stap omhoog, ook in letterlijke zin! In het komend schooljaar werken we met drie groepen 3 i.p.v. vier. Dat betekent dat de klassen wel wat groter zijn en de magische grens van 30/31 aantikken. Het was geen eenvoudig besluit om het zo te doen, maar we moesten keuzes maken, omdat we het komende jaar met minder fte kunnen werken dan in dit schooljaar. In heel Leiden zijn minder kinderen en ook op onze school is dat merkbaar. Er is geen sprake meer van een wachtlijst bij de kleuters, zoals we die in het verleden kenden. Er zijn beslist geen zorgen over de stabiliteit van de school in dit opzicht, maar een pas op de plaats bleek wel nodig.

Op onze school zijn de groepen over het algemeen aardig groot en die grootte zorgt voor financiële ruimte. Daardoor kunnen we de vele extra’s bekostigen, zoals vakonderwijs, remedial teaching, e.d. Ook werken we structureel met onderwijsassistenten, die voor extra hulp zorgen voor de kinderen en verlichting bieden aan de leerkrachten. Zo is er straks voor de relatief grote groepen 3 ook ondersteuning voorhanden.

Woensdag kunnen de huidige groepen 3 t/m 7 met hun nieuwe leerkracht(en) kennismaken. Ik hoop dat ze zich daarop verheugen!

 

In verband met de coronamaatregelen wordt het uitzwaaimoment van de 8e groepers binnenshuis gehouden. Geen grote aantallen ouders op het plein, maar wel een feestelijk moment om van na te kunnen genieten.

 

Deze week heeft u via Schoudercom een vragenlijst van ons schoolbestuur SCOL ontvangen. Het zou heel fijn zijn als u die invult, zodat wij een completer beeld krijgen over uw ervaringen in de coronaperiode.

 

Op naar de laatste week! In de volgende en laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie vindt u praktische info voor het nieuwe schooljaar.

 

De vakantie begint as. vrijdag om 12.00 uur.

 

Monica Tolenaar

 

Campina schoolmelk

Leverancier Campina heeft het besluit genomen om na de zomer de schoolmelk stop te zetten en heeft de ouders via mailing laten weten dat er een alternatief zou zijn. Het alternatief houdt in dat er 200 scholen gebruik mogen maken van de levering van gratis melk. De Josephschool heeft zich hier echter niet voor aangemeld omdat er scholen (kinderen) zijn, die daar meer voor in aanmerking komen dan wij.

Rugzakactie Lesbos

rugzakDe rugzakjes zijn in twee grote zeecontainers op Lesbos aangekomen. Vandaag is Because we Carry begonnen met het uitdelen van de rugzakjes met speelgoed aan de gevluchte kinderen. Met het weekteam zijn ze het kamp in gegaan om de kinderen een beetje blij te maken met een rugzakje.

 

De kinderen zijn apetrots op hun rugzakje en lopen de hele dag te paraderen door het kamp met hun nieuw verkregen spullen. Het is enorm dankbaar werk en ondanks de hitte van de afgelopen dagen en het gewicht van alle rugzakjes lopen ze allemaal met een big smile door het kamp.

 

Ze zullen nog vele dagen uitdelen want er zijn helaas heel veel kinderen. En ze zullen ook de kinderen die op Lesbos wonen niet vergeten.

 

Ivonne Keepers

 

 

 

rugzak 2

Grottekeningen in 5d

grot

We hebben het in groep 5d over grottekeningen gehad met Davinciles. Daarna hebben we ze zelf gemaakt met echte houtskool. Ze lijken net echt! Nu lijkt het net alsof we in de klas in een grot zitten. Het was super leuk!

 

Beer, Fiene, Saar V., Roos en Noa

 

klas

Kunstles kleuters
polka dotHoera! Zo aan het staartje van dit jaartje maakt de kunstjuf haar punt: ook kleuters verdienen een lesje. In groep 1/2 vertelde juf Saskia over de verschillende landen waar door de jaren heen tot in de puntjes stippenkunstwerken werden gemaakt. Na een half uur lang kletsen in de kring, was het tijd om zelf de handjes uit de mouwen te steken en te stippelen als de bewoners van Staphorst, als Aboriginals en als het setje "Fransen-met-een-Suh" aan de start van hun naam; Seurat en Signac. Stiekeme kinderen hoor, die kleuters; samen met Juf Sas leerden ze ook stippelen met een spannend goedje. Niemand verklappen hoe dat moet hoor, dat is ons geheim. Schep thuis maar liever op met moeilijke woorden als Pointillisme en het Engels woord voor stip: dot. De dotjes van 1/2 hebben mooi werk gemaakt en vergeten nooit meer wat een Polka Dot is! 
 
Saskia Jesse Mokkenstorm (kunstjuf)
Buitenschoolse activiteiten

SOL Factor 20. Droom, durf en doe! Meld je snel aan voor de zomeractiviteiten. Van 20 juli t/m 28 augustus, voor jeugd in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. link

 

Zwemmen in de vakantie. Vanaf 20 juli is het weer mogelijk voor kinderen om vrij te zwemmen in zwembad De Zijl of zwembad De Vliet. Daarnaast organiseren de Leidse zwembaden in de eerste week van de zomervakantie de Leidse zwemweek. link openingstijden zwembaden    link leidse zwemweek

 

Word jij professor Paardenbloem? Naturalis doet onderzoek naar de paardenbloem, help je mee? Je maakt kans op een dagje Naturalis! link 

 

Training ‘Mindful Kids’ van Centrum voor Jeugd en Gezin. Tijdens de training leren de kinderen op te merken waar hun aandacht van moment tot moment is. Vaak lukt het dan dan deze te kalmeren, stabiel te maken en te sturen. Hierdoor ontstaat meestal rust in de geest. Een rustige geest leert beter, vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen en reageert bewuster. link

 

ANWB kinderfietsenplan. Het hebben van een goede fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend, de ANWB wil helpen. Heb je een gebruikte fiets over? Doneer 'm dan aan het ANWB Kinderfietsenplan. Lever de fiets in bij een inzamelpunt bij jou in de buurt of meld de fiets aan om te laten ophalen. link

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.