Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 39

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 39 | Schooljaar 2019 - 2020 | 17 juli 2020
Agenda / Verjaardagen

18 juli - 30 augustus Zomervakantie

20 juli - Juf Esther Uittenhout

26 juli - Juf Arina Holwerda

29 juli - Juf Bea Moleveld

5 augustus - Juf Tamara Bronswijk

6 augustus - Juf Cynthia Cornet

Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

“Nog eentje dan, nog eentje dan, en dan gaan we naar huis”, zou een beroemde plaatsgenoot zeggen! De laatste nieuwsbrief van schooljaar 2019/2020; een bijzonder schooljaar voor ons allen.

 

We kunnen terugkijken op twee enerverende weken vol met het afscheid van de schoolverlaters uit groep 8. Vier dagen en avonden zijn de groepen met het optreden van hun slotmusical bezig geweest. Een kleine uitputtingsslag voor het groep 8 team dat deze periode heeft vormgegeven; soms anders dan gebruikelijk maar niet minder onvergetelijk.

 

Voor de kinderen van de groepen 8 zit het erop; de basis is gelegd. In de musical kwam een mooie zin voor, gezongen door de prinses: “ik wil worden, wie ik ben en ik wil reiken naar de maan!” Dat gun ik al onze leerlingen, die nu afscheid nemen.

 

Normaliter worden de achtste groepers toegezongen door het team. Dit jaar gebeurde dat via een libdub. Kijk maar even mee!

 

Vorige week mochten wij het kunstwerk onthullen dat is ontworpen ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de school. Aan de kinderen was toen gevraagd om een ander beeld van Sint Joseph te bedenken; de naamgever van onze school. Het winnende ontwerp is gemaakt door vier kinderen uit verschillende klassen: Lynn Hillenaar, Fenna Jesse, Amélie Faassen en Irma van Beelen. De jury was verrast door de meer abstracte vormgeving en door de kernwoorden, die de kinderen erbij hadden verzonnen. Zij hebben namelijk een matroesjka gemaakt, bestaande uit 3 in elkaar passende poppetjes. Met de kernwoorden Maken, Leren, Helpen wilden ze aangeven waar Joseph voor staat. Het ontwerp is gefotografeerd door de vader van Amélie en “opgeblazen” tot het formaat van de muur bij het podium. Met een vernuftige lichtinstallatie komt het beeld tot leven en is het een ware eyecatcher als je de school binnenkomt. We zijn superblij met deze aanwinst en hopen dat u er t.z.t. ook van kunt genieten.

 

x

 

Nu het schooljaar dan écht is afgelopen, wil ik graag iedereen bedanken, die zich heeft ingespannen voor onze kinderen. Allereerst mijn collega’s van de Josephschool. Ons team staat als een huis en vormt het fundament van de school. Dank aan jullie allen! Een afscheidsgroet aan juf Mans (pensioen), juf Céleste (Jenaplanschool de Kring), juf Anita (Leidse Houtschool), juf Annemarie (Hilversum) en juf Twanneke (Voorburg). Jullie hebben de school veel gebracht en gaan nu een andere uitdaging aan. We gaan jullie missen!

 

Dan een woord van dank aan alle ouders, die hun steentje hebben bijgedragen. U heeft een pittige klus geklaard ten tijde van het thuisonderwijs en dat viel niet altijd mee. Maar ook alle hulp tussendoor: de redactieleden van deze nieuwsbrief, de ouderraad, de klassenouders, de verkeersbrigadiers, de medezeggenschapsraad, de luizenpluizers, de begeleiders van de excursies, de leesouders, de spontane hulptroepen bij van alles en nog wat. Het was fantastisch om met u te mogen samenwerken!

 

We weten nog niet precies hoe de situatie na de zomervakantie is. We gaan er vooralsnog van uit dat het nog niet is toegestaan dat u de school binnenkomt. In de laatste vakantieweek zullen we u opnieuw informeren en het plan ontvouwen voor de eerste dagen.

 

Geniet van de zomer en kom veilig terug naar Oppenheimstraat 8!

Tot ziens op maandag 31 augustus.

 

Monica Tolenaar

Uit het team - Lezen in de zomervakantie!
x
Het is bijna zover... de welverdiende zomervakantie.  De tijd om te ontspannen en dus ook de tijd om leuke boeken te verslinden. Kinderen die tijdens de vakantie te weinig lezen, kunnen 1 of meerdere avi-niveaus terugvallen.  Dat is zonde van al dat harde werken! Bovendien heeft een terugval in het leesniveau ook een negatief effect op het leesplezier.  Des te belangrijker dus, om ook in de zomervakantie te blijven lezen. 
 
In de vakantie-bieb-app kun je tijdens de zomervakantie gratis e-boeken lezen. Ook als je geen lid bent. Op onlinebibliotheek.nl is de app te downloaden.  
 
Ook tijdschriften en strips zijn goed om leeskilometers te maken. 
 
Groetjes,
Juf Joyce
Uit het team - Nieuwe gymleraar

xBeste kinderen, ouders/ verzorgers,

 

Mijn naam is Frank Serlier. Ik ben 35 jaar oud en woon in Leiden.

 

Na de zomervakantie ga ik op woensdagen lesgeven op de Joseph school. Naast die woensdagen geef ik verder nog op verschillende scholen in Leiden les die ook onder Scol vallen. Afgelopen drie jaar heb ik lesgegeven op de Nutsschool Morgenstond in Den Haag maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging.

 

In mijn vrije tijd doe ik veel aan sport. Onder andere hardlopen, wielrennen en skiën. Vanaf september tot en met mei geef ik skiles op een indoorbaan en tijdens de vakanties ben ik veel in de sneeuw te vinden om daar les te geven of zelf lekker te skiën. Verder houd ik eigenlijk van alles wat met sport te maken heeft. Naast het vele sporten speel ik ook nog een muziekinstrument en wel de trompet.

 

Ik heb heel veel zin om na de zomervakantie gymles te gaan geven en kijk hier erg naar uit. Ik wil iedereen een prettige vakantie wensen en zie jullie graag na de zomervakantie!

 

Groeten,

Frank Serlier

Uit de groep - Varen met groep 8 (1)

Teamleider Ivonne Keepers, juf Angela en groep 8D: moe, maar voldaan op de boot!

 

x

Uit de groep - Varen met groep 8 (2)

x

Uit de groep - Vervolg kunstles kleuters

xx

x

Uit de wijk e.o. - Enthousiaste kinderen gezocht

xNa de zomervakantie worden enthousiaste kinderen gezocht voor een sport pilot van Fundamental Sports.

 

Kinderen kunnen kiezen tussen 5 balsportlessen of 5 racketsportlessen, ze krijgen een shirt en na afloop van de les een stuk fruit.

 

Heb je interesse of wil je je kind opgeven neem dan een kijkje op de site:

Fundamental Sports

Van de redactie

De redactie wenst iedereen een hele fijne zomervakantie toe!

 

x

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.