Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 37

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief nr. 37 | Schooljaar 2019-2020 | 3 juli 2020
Agenda / Verjaardagen

5 juli: Meester Léon Baaij

6 juli: Fotograaf voor kinderen die afwezig waren en groep 1/2G

7 juli: gespreksavond Groep 3-7

7 juli: Juf Ellen van der Laaken

9 juli: Musical 8A

10 juli: Musical 8B

11 juli: Juf Marion Vogelaars

 

Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,

Terwijl ik dit stukje schrijf, hoor ik op de achtergrond het zingen van één van de groepen 8 tijdens het oefenen voor de musical. Dat hadden we op 16 maart niet durven dromen, toch?

Aanstaande donderdag is het de beurt aan groep 8A, op vrijdag aan groep 8B en in de week erna gaan de groepen 8C en 8D uit hun dak. In verband met de 1,5 meter afstand tussen de volwassenen, worden de musicals dubbel gespeeld. De eerste keer om 16.30 met de ene helft van de ouders, de tweede keer om 20.00 uur met de andere helft. Dat is een noodzakelijke aanpassing, waar we het mee moeten doen.

En natuurlijk missen we de afsluitende disco’s met onze vaste DJ met de welbekende tophit “Toodeloo, toodeloo!”

Voor de ouders, die met hun (laatste) kind afscheid nemen van de Josephschool, wordt het een soberder avond dan zij gewend waren. Sommige gezinnen hebben zo’n 10 - 15 jaar deel uitgemaakt van de Josephschool. Zo’n laatste afscheid maakt dan vaak weemoedig; waar blijft de tijd?

Om het gemis van het schoolkamp te compenseren, gaan de kinderen met hun klasgenoten varen en een leuke dag beleven in en om de Kaag. Met dank aan Jaap de Vriend, voor de organisatie!

 

We zijn druk bezig met de planning voor het komende schooljaar. Samen met de ouderraad hebben we besloten om het Pleinfeest in september niet door te laten gaan. We zijn niet in staat om de 1,5 m te garanderen en hopen op betere tijden in juni 2021.

De schoolreisjes zijn in principe voorbereid, maar nog niet alle bestemmingen zijn open. Zodra we zekerheid hebben, zullen we de data met u communiceren.

De gebruikelijke informatieavonden in september moeten op een andere manier worden vormgegeven, want u kunt niet met zijn allen in een klaslokaal bijeen komen. Ook daar wordt u nog over geïnformeerd.

Kortom, er staat nog veel “met potlood” geschreven en er is nog een aantal zaken niet duidelijk.

 

 

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Monica Tolenaar

Uit het team: Fotograaf op herhaling

Maandagochtend a.s. komt de schoolfotograaf nog een keertje om de kinderen, die afwezig waren, op de kiek te zetten. Ook zal de groepsfoto van groep 1/2G gemaakt worden.

Uit het team: verkeersbrigadiers

vBeste Ouders,

Voor het komende schooljaar 2020-2021 zijn wij op nog zoek naar 5 nieuwe verkeersbrigadiers.

We hebben de laatste weken gezien dat veel meer kinderen zelfstandig naar school komen en dus ook zelfstandig naar huis gaan. Op en rond het zebrapad is het ook veel drukker geworden. De noodzaak van verkeersbrigadiers is hierdoor veel belangrijker geworden. We hebben uw hulp hard nodig om het oversteken van kinderen en ouders veilig te houden.

UPDATE 30-06-2020!!

  • Maandag (ochtend 2x)
  • Dinsdag (middag 1x)
  • Donderdag (ochtend 1x)
  • Vrijdag (middag 1x)

De ochtend is van 8.20 - 8.45 en de middag van 15.00 - 15.20. De kinderen mogen in de morgen eerder in de klas worden gebracht en mogen in de middag ook langer blijven. In de morgen sta je met een andere verkeersbrigadier en in de middag met een jeugdbrigadier uit groep 7/8. Het is 1 keer per 2 weken, sociaal zeer leuk en gewaardeerd door de overstekende ouders en kinderen. Het kost dus eigenlijk slechts 25 minuten om de week en voor uw kinderen wordt gezorgd.

Om als Verkeersbrigadier op het zebrapad te mogen staan krijgt u van onze agent Mitch een training. Deze zal plaatsvinden op maandag 31 december rond 19.00 uur. Na deze training bent u officieel verkeersbrigadier.

Doet u mee om de school veiliger te maken!!!!! Meldt u aan via het schoudercom bericht of via koendewit@dewitmode.nl

Alvast bedankt.

Simone van Diest & Koen de Wit
Coördinatoren Verkeersbrigadiers.

 

Uit het team: scholen in coronatijd

Graag vraag ik uw aandacht en 5 minuten van uw tijd voor bijgaand artikel. Het is een interview met een beroemd psychiater uit België, die terugblikt op de coronatijd, waarin de scholen dicht waren.
Voor mij  raakt het stuk de essentie van de school in de maatschappij.

 

Met vriendelijke groet, 

 

Monica Tolenaar

 

Uit groep 6D

gZe leren wel erg leuke en bijzondere dingen bij juf Anne: er zijn banden geplakt en er is wetenschappelijk onderzoek gedaan:

Wetenschapsles

 

Aan het einde van de middag hebben de kinderen van groep 6d een wetenschapsles gehad. Juf Esther, die een dagje meeliep met Juf Anne, vertelde over onderzoek doen (er zijn heel veel manieren). Daarna mochten we in groepjes een experiment gaan doen. We gingen een vulkaan nabootsen. Om een eigen ‘lavalamp’ te maken doe je olie, water en kleurstof in een glas, als je daar vervolgens een bruistablet bij doet wordt het een groot spektakel. Voordat de olie en water in het glas werden gedaan, hebben we met elkaar voorspeld wat er zou gebeuren als je water en olie in een glas gooit (een hypothese opstellen). Toen de kinderen zagen dat olie op water bleef drijven, wisten ze te verklaren dat dit kwam doordat olie lichter is dan water. Gelukkig moest het leukste nog komen, de bruistablet. We gingen met z’n allen aftellen en toen kwamen er super gave bubbels die omhoog en weer omlaag gingen. Heel gaaf! WoW huuuuh cooool. We hebben brainstormd over hoe dit kon en juf Esther heeft het uitgelegd. Ook benieuwd? Vraag het maar eens na! Sommigen hebben veel aantekeningen gemaakt om het proefje wellicht thuis nog een keer te proberen en wilden graag weten waar je bruistabletten kon kopen ;). 

Na de lavalamp was er nog tijd over om zelf een onderzoekje te doen. We hebben toen een kort proefje gedaan met een A4’tje: hoe sterk is papier eigenlijk? Door te spelen met de lengte, breedte en dikte van een koker hebben de kinderen getest hoeveel boeken een A4-papier kan dragen. Sommigen modellen konden wel 13 boeken dragen! Papier is toch sterker dan we dachten. 

Uit de MR: samenstelling

Een paar weken geleden heeft de MR in de nieuwsbrief laten weten dat er een vacature was ontstaan voor één ouder. Die oproep heeft helaas geen reacties opgeleverd. Gelukkig heeft Koen de Wit, die inmiddels een termijn van drie jaar er op heeft zitten, laten weten zich met veel enthousiasme nog eens voor drie jaar in te willen zetten voor de MR. Daar is de MR erg blij mee! 

Dit betekent dat ook in het nieuwe schooljaar de oudergeleding van de MR zal bestaan uit:

 

Koen de Wit (vader van Guus uit groep 5c en Pien uit groep 3d),

Ellen Buschman (moeder van Olivier uit groep 4d en Marit uit groep 1/2h),

Wieke Bertina (moeder van Bram uit groep 3c en Gijs uit groep 1/2c) en 

Tineke Geertsema (moeder van Gijs uit groep 5d).

Uit de wijk: Ruimtevaart

Ruimtevaart in je Woonkamer! brengt astronauten, artiesten, ruimtewetenschappers en -ingenieurs naar woonkamers in heel Europa en daarbuiten. Het programma bestaat uit een reeks leuke activiteiten, spannende uitdagingen met geweldige prijzen en live evenementen voor kinderen, jongeren, gezinnen en leraren. Lees meer...

Uit de wijk: CJG creatieve training

Het CJG- Jeugd en Gezinsteam organiseert in oktober de gratis training  ‘Kleur bekennen’ in Leiden. Deze creatieve training voor jongens en meiden tussen 12-18 jaar helpt ze te ontdekken wie zij zijn, meer zelfvertrouwen op te bouwen en sterker te worden. Klik hier voor meer informatie. 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.