Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 1

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 1 | Schooljaar 2020 – 2021 | 30 augustus 2020
Agenda / Verjaardagen

2 september - Infoavond groep 3

Bericht van Monica Tolenaar

Beste ouders,

 

Ik hoop dat u met uw gezin heeft kunnen genieten van een mooie zomer. Wellicht een staycation of misschien bent u er toch op uit gegaan? De school staat klaar om alle kinderen te kunnen ontvangen. Het gebouw is gepoetst, er zijn kleine klussen en reparaties verricht en in de midden- en bovenbouw zijn er nieuwe digitale borden geplaatst. Ook altijd spannend: (bijna) alle teamleden zijn op hun post en goed voorbereid voor dit nieuwe schooljaar.

 

Vrijdagmiddag hebben we de aula van het Bonaventuracollege Mariënpoelstraat mogen gebruiken om het schooljaar coronaproof te kunnen openen. We hebben een bijzondere middag beleefd met neuropsycholoog en wetenschapsjournalist Mark Mieras. Hij heeft ons op een andere manier laten kijken naar het brein van kinderen. Het was erg boeiend en een mooie start voor het team. Zijn slotzin: “Wees gelukkig” gericht aan de leraren, zorgt er vást voor dat de kinderen meer gaan leren!

 

x

 

Een kleine update vanuit de personele bezetting; Jasmijn vd Bosch, leerkracht van groep 6A gaat ons helaas per 1 oktober verlaten. Zij is op zoek naar een andere uitdaging buiten het basisonderwijs. We zullen onze creatieve collega gaan missen. De groep zal verder worden begeleid door Dennis Veugelers, die al op vrijdag aan de groep verbonden is. Dennis heeft de laatste jaren ook gym gegeven (samen met Sander v Weerlee), maar keert nu weer terug naar de groep. In de zomervakantie hebben we een enthousiaste gymdocent kunnen vinden, die op maandag t/m donderdag zijn lessen zal gaan overnemen. Zijn naam is Frank Geux en hij stelt zich binnenkort aan u en de kinderen voor. Frank start op 1 oktober.

 

In een aparte Schoudercom mail heb ik u geïnformeerd over de laatste wijzigingen i.v.m. corona.

 

We zijn gewend om het schooljaar te openen met een aantal informatieavonden voor de ouders. Deze worden normaliter georganiseerd voor de kleuters, de groepen 3 en de groepen 8.

Om een en ander coronaproof te kunnen organiseren, zullen we het anders dan voorheen gaan doen.

De kleuteravond op dinsdag 8 september is alleen bestemd voor ouders van kinderen, die net gestart zijn of binnenkort gaan starten en het oudste kind van het gezin zijn.

 

De infoavond op woensdag 2 september voor de ouders van groep 3, is alleen bestemd voor de ouders van de oudste kinderen in het gezin.

 

De infoavond voor ouders van groep 8 vervalt. In plaats daarvan wordt een uitgebreide toelichting geschreven en zullen de ouders op korte termijn door de leerkrachten worden uitgenodigd.

 

Alle verdere info ontvangt u via de leerkrachten.

 

Ik wens alle kinderen een mooi en hoopvol schooljaar toe!

 

x

 

Monica Tolenaar

Van de Redactie - Jaarkalender digitaal beschikbaar

Voor dit schooljaar is de jaarkalender ook digitaal beschikbaar, inclusief vakanties, theateravonden, adviesgesprekken. De jaarkalender is voor alle groepen en is beschikbaar binnen Schoudercom. Mocht je over de afspraken van de jaarkalender willen beschikken op de agenda van je telefoon of laptop (Google Calender, Outlook, androidiphone), dan kan dit ook!


Hoe?

Ga naar je Schoudercom profiel -> agenda instellingen, daar zie de link (lijkend op `https://josephschool.schoudercom.nl/kalender/download.ics?private_calendar_id=langeWillekeugeTekst`) die je kan gebruiken in je eigen digitale agenda. Op dezelfde pagina staat een uitleg voor de specifieke digitale agenda's. Als de link niet zichtbaar is, ga naar `Mijn kalender instellingen wijzigen`.  Voorbeeld hieronder, waarbij de jaarkalender uit Schoudercom oranje is.


De agenda heeft afspraken voor alle groepen. Mocht dit te veel informatie zijn, kan je altijd afspraken kopiëren. Google heeft bijvoorbeeld de optie bij een afspraak 'kopieer naar agenda EigenNaam', waarna je de schoolagenda kan verbergen.


Nu je toch in de profiel pagina van Schoudercom zit, weet dat je ook de meldingen in je e-mail kunt aanpassen wanneer er berichten op schoudercom geplaatst worden. Vergeet niet de cookies, zodat filmpjes zichtbaar worden binnen Schoudercom.

 

Onno Ruijsbroek

 

xx

Uit de wijk e.o. - 2/9 Zomerfeest van speeltuin De Speelschans

x

 

Spring weer het nieuwe schooljaar in op het zomerfeest van speeltuin De Speelschans. Dit jaar met een theatervoorstelling van kindertheater Kaboem!

 

Wat?

Springkussens in de speeltuin en theater in de gymzaal van de Lorentzschool

 

Wanneer?

Woensdagmiddag 2 september

 

Hoe laat?

Springkussens 13.00-17.00, theatervoorstelling 15.00-16.00


Corona?

Maximaal aantal kinderen tegelijk per springkussen. Maximaal 30 kinderen, met ieder maximaal 1 ouder of begeleider, bij de voorstelling. De ouders houden onderling afstand.

 

Aanmelden?

Verplicht voor de voorstelling via een reply op dit bericht (info@despeelschans.nl). Graag naam en telefoonnummer opgeven. Aanmelden niet nodig voor toegang tot de speeltuin en de springkussens.Beide activiteiten zijn gratis.


Weerbericht?

Bij regen geen springkussens, voorstelling gaat sowieso door.

 

We hopen u te zien,

Bestuur speeltuinvereniging De Speelschans,

Remco van Sliedregt, Edward de Vries, Nicolette de Bont, Nan van Geloven

Uit de wijk e.o. - Gratis proeflessen van Jeugdtheaterhuis

x

 

23 en 26 september gratis proeflessen van het Jeugdtheaterhuis in de Stadsgehoorzaal Leiden! 

Toneelspelen of zingen, dansen en spelen in een musical, JA het kan!
Verhalen verzinnen en samen met vrienden avonturen beleven, JA het kan!

Het nieuwe seizoen van het Jeugdtheaterhuis gaat bijna beginnen en we hopen dat jij daar ook bij bent,

Vanaf begin oktober kun je meedoen met de nieuwe Musical- en Theaterlessen voor kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Professionele docenten leren je alles over theater of musical. Kom jij ook je talenten ontdekken, of weet je die al? Dan gaan wij ze samen met jou verder ontwikkelen en ontdek je nog veel meer. Kom naar het Jeugdtheaterhuis in de Stadsgehoorzaal en je vindt een plek waar je jezelf kunt zijn en een beetje gek heel fijn en normaal is.

Nieuwsgierig? Kom dan woensdag 23 september of zaterdag 26 september naar de gratis proeflessen in Stadsgehoorzaal, Breestraat 60 in Leiden.

Kijk voor het rooster en de aanmelding op www.jeugdtheaterhuis.nl/proefles

I.v.m. corona graag aanmelden via de site, maar meedoen zonder aanmelding is ook mogelijk.


Wie al zeker wil zijn van een plek in de les naar keuze, kan zich ook al inschrijven via www.jeugdtheaterhuis.nl. Bekijk daar ook het volledige lesaanbod.

 

Zien we jou ook op 23 of 26 september?

 

x

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.