Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 5

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 5 | Schooljaar 2020 - 2021 | 26 september 2020
Agenda / verjaardagen

29 september - kind-ouder gesprekken

30 september - studiedag | kind-ouder gesprekken | verjaardag juf Wendy Ammerlaan

2 oktober - verjaardag meester Johan Stijnen

3 oktober - Leidens Ontzet

Bericht van Monica Tolenaar

monica

Beste ouders,

 

Tijdens de vakantieweken is er door de afdeling ICT van SCOL hard gewerkt aan het vernieuwen van de digitale borden in de klassen van de midden- en bovenbouw.

Dat betekent dat er nu in alle groepen een touchscreen hangt met  nieuwe mogelijkheden en meer gebruikersgemak. Toen we ermee gingen werken, bleek echter dat ons wifi netwerk het niet aan kon. Kortom, veel werkstress bij collega’s en kinderen! Afgelopen dagen is dit netwerk vernieuwd en ingericht op de huidige behoefte, zodat er geen uitval meer mogelijk zal zijn.

 

We gaan de 3-oktoberweek in. Een bijzondere 3 oktober in 2020 met heel veel activiteiten die we zullen gaan missen. Maar toch blijft het een jaarlijks moment om te herdenken en te vieren en dat willen we in onze eigen schoolomgeving dan ook zeker doen: op vrijdag 2 oktober eten we hutspot en zal er in alle klassen aandacht worden besteed aan het verhaal uit 1574. Het zou prachtig zijn als alle kinderen met kleding in de Leidse kleuren komen, zodat de school rood-wit is gekleurd!

 

Onze school heeft een subsidie ontvangen om leerachterstanden weg te werken, die zijn ontstaan in de tijd van de schoolsluiting. We hebben besloten om ons te richten op de huidige groep 8 leerlingen, omdat voor hen de tijd om hieraan te werken nog maar kort is. We hebben naar alle individuele resultaten gekeken van de belangrijkste vakken begrijpend lezen en rekenen. Welke vaardigheidsscore had uw kind bij de toetsen in februari 2020 en welke resultaten heeft het bij de meting in juni of september behaald. Op basis van de verwachte groei en een minder behaald resultaat, hebben we de leerlingen geselecteerd. Het is de bedoeling dat de begeleiding extra is, zodat de kinderen geen andere leertijd hoeven te missen (bijles na schooltijd). We zijn in gesprek met een externe organisatie, die op woensdagmiddag van 13.00-14.30 uur de lessen kan verzorgen in groepen van 6 -10 leerlingen.

Als uw kind hiervoor in aanmerking komt, zal de leerkracht contact met u opnemen.

 

In de afgelopen week was de personele bezetting een uitdaging en moest er zelfs een kleutergroep thuisblijven op vrijdag. Alle geteste leerkrachten zijn gelukkig negatief en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Maar ons geduld wordt nogal op de proef gesteld: een leerkracht met klachten moet thuisblijven, meldt zich aan voor een test en moet een paar dagen wachten totdat de mogelijkheid van testen zich aandient. Vervolgens duurt het ook meestal twee dagen voordat de uitslag bekend is. En in die tijd willen we toch wel heel graag dat de kinderen op school kunnen zijn. De voorrangsprocedure voor het onderwijzend personeel, waar ik vorige week al mijn hoop op had gevestigd, is tot op heden niet merkbaar.

Dat betekent dat u er echt rekening mee moet houden dat uw kind mogelijk een dag niet naar school kan gaan. We zetten alles op alles, maar kunnen geen ijzer met handen breken. Houdt uw Schoudercom-mailbox in de gaten, ook ’s morgens vroeg.

Het protocol is op een paar punten aangepast. Een belangrijke aanvulling is de beslisboom voor ouders: Kan mijn kind naar school? Print hem uit en hang hem op de koelkast, zodat u snel antwoord kunt krijgen op deze vraag!

 

Op woensdag 30 september is er een roostervrije dag gepland. Er zou een grote Leidse onderwijsdag worden georganiseerd voor alle basisscholen, maar die kan geen doorgang vinden i.v.m. corona. Omdat we met een van tevoren vastgesteld urenrooster moeten werken, was het niet mogelijk om de dag alsnog op school in te vullen met de leerlingen. De leerkrachten gebruiken deze dag nu voor hun administratieve taken en voeren kindoudergesprekken.

 

Op dinsdag 29 september neemt Juf Jasmijn vd Bosch afscheid van groep 6A. Zij waagt de sprong naar het voortgezet onderwijs op het Wellant College als docent Mens en Natuur. Namens alle leerlingen en collega’s wens ik Jasmijn alle succes toe. We gaan je enthousiasme, je open liefdevolle houding naar de leerlingen en je vrolijke eigenzinnigheid erg missen! De groep gaat verder met meester Dennis Veugelers, die ook al op vrijdag aan de klas was verbonden. Voor Dennis betekent het, op eigen verzoek, een afscheid van zijn jaren als vakdocent gymnastiek. Ook Dennis wensen we veel succes toe als volledig groepsverantwoordelijke leerkracht. Meester Frank Geux zal het stokje van hem overnemen in de gymzaal op maandag t/m donderdag. Een nieuwe naam binnen de school van een super gedreven leraar en sportman!

 

Donderdag wordt er een dansclinic verzorgd voor alle kleuters. Ik hoop dat ze dansend en huppelend de school uit komen!

 

Fijne zondag!

 

Monica Tolenaar

 

PS. Ook ik ben in afwachting van een test. Een oefening in geduld en dat is niet mijn sterkste kant…

Gezocht: verkeersbrigadiers!

verkeerEr zijn nog vier ouders nodig die eenmaal per twee weken een kleine 25 minuten vrijmaken om te helpen als verkeersbrigadier op het zebrapad. Wie helpt ons met het vergroten van de veiligheid van de kinderen?

 

Veel kinderen komen 's ochtends alleen naar school. Door de aanwezigheid van verkeersbrigadiers kunnen zij veilig en verantwoord oversteken.

 

Wilt u eens per twee weken een kleine 25 minuten als officieel geregistreerd verkeersbrigadier op het zebrapad staan? De training doen we op het zebrapad tijdens de schoolinloop.

 

Wij zoeken voor de volgende dagen nog ouders:

- maandag (ochtend 1x)

- donderdag (ochtend 2x)

- vrijdag (middag 1x)

 

Voor uw kind(eren) wordt gezorgd want zij mogen eerder de klas in of langer blijven. De ochtend is van 8.20 - 8.45u en de middag van 15.00 - 15.20u.

 

Doet u mee om de school veiliger te maken? U kunt zich aanmelden via koendewit@dewitmode.nl.

 

Alvast bedankt!

 

Simone van Diest & Koen de Wit

Coördinatoren Verkeersbrigadiers

Aanpassing programma 3 October Vereeniging

drie oktoburrDoor de toename van het aantal coronabesmettingen ziet de 3 October Vereeniging zich - ondanks alle voorgenomen maatregelen - genoodzaakt de geplande evenementen met publiek te verplaatsen naar de livestream 3 October Ontzettend Live. Alle uitgegeven tickets voor de evenementen komen te vervallen.

 

De Hutspotmaaltijd, het Kinderplein en de uitgifte van Haring en Wittebrood worden afgelast. Alle andere evenementen (zoals de Minikoraal, Reveille en Koraal en de Herdenkingsdienst) vinden plaats zonder publiek, maar zijn wel te volgen via de livestream 3 October Ontzettend Live. Het thema Samen Thuis, Samen Uit betekent dat dit jaar de activiteiten van het Feest der Feesten vanuit huis te volgen zijn, want Leidens Ontzet gaat niet onopgemerkt aan ons voorbij.

Lees meer

Van het CJG: Psycho-educatie voor kinderen met ADHD

Op dinsdag 27 oktober 2020 start in Leiden een ADHD-groep voor kinderen van 9 tot 11 jaar met de diagnose ADHD. In deze groep leert je kind wat ADHD is en hoe het bij hem of haar tot uiting komt.

Meer informatie in de bijlage bij dit artikel.

Kunstroute Leiden

kunstOp zaterdag 26 en zondag 27 september is het weer zover. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen tijdens de Kunstroute op 80 verschillende locaties kunstenaars persoonlijk ontmoeten, hun werk bekijken én kopen. Alle locaties zijn geopend van 12 tot 18 uur en gratis toegankelijk. Reserveren is niet verplicht, houd rekening met wachttijden i.v.m. coronaregels. Alle 150 kunstenaars zijn met hun locaties en activiteiten te vinden op kunstrouteleiden.nl.

 

Er is ook een uitgebreid programma voor kinderen. Enkele suggesties:

- de Kinderkunstroute op de Haagweg

Stoepplantjes Ingelijst

stempelen en opruimkunst maken met groenten

 

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.