Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 2

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 2 | Schooljaar 2020 – 2021 | 4 september 2020
Agenda / Verjaardagen
  • 8 september, Info-avond Groep 1-2
  • 8 september, Vergadering medezeggingsraad
Bericht van Monica Tolenaar

monicaBeste ouders,

 

Ik kan me voorstellen dat het  bericht over het afblazen van de schoolreisjes en de kerkviering voor enige beroering heeft gezorgd. Een aantal mensen heeft mij aangesproken om aan te geven dat men hier tevreden mee was, al vonden de kinderen het jammer. Ik heb 3 mailtjes gekregen van ouders met een ander standpunt, die ik individueel heb beantwoord.

    Omdat de besmettingen voor de vakantie flink afgenomen waren, hoopten we dat deze trend zich zou doorzetten. We hadden de schoolreisjes voorbereid evenals de kerkviering aan het begin van het schooljaar. Maar toen bleek alles toch weer net iets anders te zijn. Zucht. Het coronavirus is er nog steeds. Dat betekent regels en ook wel wat zorgen. Gaat het goed met iedereen? Houdt het team het vol? Hoe zorgen we ervoor dat alle volwassenen zich aan de anderhalve meter houden. Is er nog niemand ziek? Het najaar moet nog beginnen. Vragen als: we zijn al blij dat we 'gewoon' open zijn, moeten we nu nog meer willen? Is dit wel veilig genoeg? Al met al een moeilijke afweging, want je haalt niet zomaar een streep door iets wat zorgvuldig is voorbereid en waar de kinderen naar uitkijken. Weer een zucht. Maar we hebben het toch gedaan. Het is een heftige tijd en als het niet 100% goed voelt, is het beter om het niet te doen.

 

De Josephschool laat niet door angst leiden en probeert een hoopvol perspectief vast te houden. Wees ervan overtuigd dat we er samen voor zorgen dat de kinderen een fijn schooljaar zullen beleven. Zelfs zonder het schoolreisje, kerkviering en pleinfeest.

 

future

 

Hartelijke groet,
Monica Tolenaar

Uit het team - Golev RESPECT voor de wereld om je heen

Is de titel van het project van de lessen godsdienst en levensbeschouwing dat tot de herfstvakantie in alle groepen wordt gegeven.

   Dit project is verdeeld in twee delen: de eerste vier lessen gaan over de Schepping. Het is een geloofsverhaal waarbij de relatie tussen God en de wereld, God en de mens wordt uitgelegd in dichtvorm, een lied. Het is géén wetenschappelijke verklaring voor het ontstaan van de wereld. De wetenschap verklaart hoe de natuur is ontstaan, het geloof geeft de reden waarom: God houdt van de mens en geeft ons de zorg voor de wereld om ons heen. Het gaat er dus niet om of het ‘echt is gebeurd’ – en wat is ‘echt’?!

   De vijfde tot en met achtste les gaan over het verhaal van Sint Franciscus. Zijn feestdag wordt gevierd op 4 oktober. Franciscus hield van de natuur, daarom wordt Werelddierendag op die dag gevierd.

Uit de wijk - CJG Webinar – Ruzie en conflicten tussen kinderen!

Op 24 september 2020 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over eerste hulp bij ruzie en conflicten tussen kinderen. Het is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 2 tot en met 12 jaar.

 

Broers en zusjes, vriendjes en vriendinnetjes…. Dat verloopt niet altijd even soepel en zonder gedoe. Dat geeft niet en hoort erbij, maar het is wel fijn als jij als ouder je kinderen kunt begeleiden om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. En waarom zijn ruzietjes en conflicten eigenlijk best heel goed voor een kind?

In dit webinar (een online lezing die je thuis vanachter je computer volgt) neemt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je mee in het thema ruzie en conflicten vanuit een oplossingsgerichte en positieve benadering.

 

Een webinar vol met heldere, praktische uitleg die je gelijk kunt toepassen in de praktijk:

· Waarom ruzie en conflicten tussen broers en zussen eigenlijk heel goed zijn…

· Wat kun je als ouder doen om ruzies en conflicten niet de spuigaten uit te laten lopen?

· Hoe leer je je kinderen ermee omgaan?

· Waar bemoei je je wel en niet mee?

· Hoe steun je je kind bij een ruzie of conflict met een vriendje of vriendinnetje?

 

Dit webinar vindt plaats op donderdag 24 september van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden voor de gratis CJG-webinar kan via www.cjgcursus.nl

Uit de wijk - kinderkoor Marekidz

   Hou je van zingen? Vind je het leuk om er met andere kinderen een gezellig en muzikaal avondje van te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

   Kinderkoor Marekidz repeteert om de week op vrijdagavond van 18.00-18.45u in Het Marehuis (Oude Vest 61, 2312 XS  Leiden). We zingen christelijke en niet-christelijke liedjes, treden op in de Marekerk en organiseren leuke activiteiten met elkaar. Het is helemaal gratis en je bent van harte welkom om eerst eens te komen kijken! Op vrijdagavond 25 september starten we het nieuwe seizoen met een open repetitie. Kom lekker meezingen en neem vooral vriendjes of vriendinnetjes mee. Ook ouders mogen mee om te komen kijken en luisteren. Tot dan!”

Inline image

De nieuwsbrief wordt verzorgd door: Lieke van Emmerik, Marina Fliers, Lisette Hubeek, Susan de Roode en

Onno Ruijsbroek. Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.