Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 10

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 10 | Schooljaar 2021-2022 | 13 november 2021
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Het was deze week corona wat de klok sloeg. Met als record drie groepen in quarantaine. Terwijl ik dit schrijf is de persconferentie nog niet geweest, maar we weten natuurlijk al best het een en ander. Op grond daarvan hebben we besloten om u te vragen om weer buiten afscheid te nemen van uw kind(eren) en alleen voor iets bijzonders de school in te komen. Binnen school moeten bezoekers een mondkapje dragen.

Om het aantal besmettingen te monitoren, vraag ik u om een positieve testuitslag (ook van een zelftest) te melden. Wilt u daarin ook aangeven of het goed is dat ik de naam van uw kind vermeld in de mail voor de ouders van de klasgenoten? Nu de aantallen oplopen is het bijna niet meer te doen om ieder gezin persoonlijk te bellen om hiervoor toestemming te vragen.

Verder verwijs ik u naar de informatiebrief met diverse links, die u vrijdagmiddag van de GGD heeft ontvangen.

 

De informatieavond over het voortgezet onderwijs, die we afgelopen donderdag wilden organiseren is afgelast. In plaats daarvan ontvangen de ouders van groep 7 & 8 een link naar de opgenomen film.

 

Monica Tolenaar

Uit de groep - informatie uitwisseling Kinderstralen

Zoals u weet wordt het overblijven op de Josephschool verzorgd door Stichting Kinderstralen. We werken als school nauw samen met deze organisatie. Zo is overblijfcoördinator Natasja Verschoor sinds dit schooljaar ook als onderwijsassistent aan de school verbonden. De lijnen zijn dus kort.

Vanuit de overblijfstichting kwam de vraag of wij specifieke, medische zaken over de kinderen willen doorgeven. Dit kan echter niet vanwege de bestaande AVG wetgeving.

Als u hier bezwaar tegen heeft, dan kunt u dit doorgeven aan de overblijf via Schoudercom/overblijf. Indien we niets van u vernemen, gaan we er vanuit dat u akkoord bent met het delen van de informatie.

Uit de groep - contactpersonen

U heeft ze misschien zien hangen, de rode lijsten met posters over pesten, roddelen enz. De posters zijn op 4 plaatsen in de school, goed zichtbaar, opgehangen. Op die posters staan de gegevens van de contactpersonen op onze school, te weten Patricia Kapteijn (ma t/m do), Johan Stijnen (ma t/m vr) en Yolanda Bonthond (ma-di).

 

Deze week hebben wij ons, middels een filmpje, aan de kinderen voorgesteld. Voor wie dit wilde, was er een flyer om mee te nemen.

 

   Wat de taak van de contactpersonen inhoudt, kunt u uitgebreid op de site vinden. Kort gezegd zijn wij het aanspreekpunt voor ouders, leerlingen en medewerkers die klachten hebben over de school(situatie). Wanneer een kind of een ouder een probleem heeft (dit kan gaan over de organisatie, communicatie, begeleiding, strafmaatregelen, pesten, discriminatie, personeelsleden enz.) is het wenselijk dat zij/hij in eerste instantie contact opneemt met de betreffende juf/meester/leerkracht of met de directeur. Wanneer hier geen oplossing uitkomt, is het mogelijk contact op te nemen met één van de contactpersonen.

Een contactpersoon heeft geheimhoudingsplicht. Contactpersonen zorgen ervoor dat de klager gehoor vindt en dat de klacht volgens correcte routes wordt opgelost. De contactpersoon is dus niet iemand die de klacht kan oplossen, maar die een gids is voor de klager.

Het kan soms al voldoende zijn het probleem op tafel te leggen/uit te spreken.

 

Namens de contactpersonen,

Yolanda Bonthond

Uit de groep - Sinterklaasweken op het Technolab
Vandaag, 13 november, is het weer zover. Sinterklaas is in Nederland aangekomen.
Dit willen wij natuurlijk op de Josephschool niet stilletjes voorbij laten gaan.
 
Ieder jaar doen wij in alle klassen een ontwerpopdracht om Sinterklaas te helpen.
Zo hebben we de afgelopen jaren al nieuwe liedjes voor de Sint ontworpen
en hebben we schoenen bedacht waarmee de Piet niet van het dak kon glijden.
Ook dit jaar gaan wij Sinterklaas weer helpen.
 
Net als vorig jaar gaan wij dit doen tijdens de Sinterklaasweken op het Technolab.
Dit was vorig jaar zo goed bevallen, dat wij het dit jaar nog eens dunnetjes overdoen.
We gaan als Josephschool met alle jaargroepen naar het Technolab toe om daar aan verschillende ontwerpopdrachten te werken.
 
Zo gaan alle kinderen een nieuw voertuig maken voor de Pieten om alle pakjes rond te brengen.
De kinderen gaan robots gebruiken en zelf programmeren om cadeautjes te bezorgen.
De onder- en middenbouw gaat nieuwe kleding voor de Pieten maken, aangezien de oude kleding kwijt is geraakt.
En de bovenbouw gaat een Sinterklaasreclame maken waar sluikreclame inzit. 
 
Het Technolab is omgebouwd tot Sinterklaaswerkplaats en elke jaargroep gaat hier 1 hele dag of 2 dagdelen naartoe.
Natuurlijk is dit allemaal in overleg met het Technolab 'coronaproof'
Vergeet niet om uw kind deze dag gewoon een 10-uurtje en lunch mee te geven, want ze worden vast hongerig van het harde werken!
 
Hieronder de planning voor dit schooljaar:
 
 • Ma 15 november:
  • ochtend: groep 1/2 A, B en C
  • middag : groep 1/2 D, E en F 
 • Di   16 november:  groepen 6 
 • Wo 17 november:  groepen 8
 • Do 18 november:  groepen 7
 • Vr 19 november:   groepen 4

 

 • Ma 22 november:
  • ochtend: groep 1/2 G, H en I
  • middag: groep 1/2 A, B en C
 • Di 23 november:   groepen 3
 • Wo 24 november: groep 1/2 D, E en F
 • Do 25 november: 
  • ochtend: groepen 8
  • middag: groepen 1/2 G, H en I
 • Vr 26 november:   groepen 5
 
Wij hebben er ontzettend veel zin in! 
Uit de groep - impressies

Pizzabakkers in groep 3Wat was het een leuke en fijne week in groep 3B! Ondanks het dichterbij komen van de komst van sint en zijn pieten, heerste er in de klas een heel ontspannen werksfeer!

We hebben deze week weer leuke dingen gedaan, met hoogtepunt de afsluiting van het thema 'de pizzeria'. De kinderen mochten hun eigen pizza maken (met als bodem een stukje wrap). De kinderen ontpopten zich als ware pizzabakkers! Nadat de juf de pizza's in de oven had gedaan, mochten de kinderen kijken hoe de pizza gebakken werd. Natuurlijk hoort bij een pizza bakken, ook een pizza opeten! Heerlijk!

Verder hebben we deze week rekenspellen gedaan. Hierbij werden de rekendoelen spelenderwijs herhaald en werd er goed samengewerkt!

Ten slotte hebben we een kanjeroefening gedaan. Naar aanleiding van het onderwerp 'vertrouwen', hebben de kinderen elkaar gemasseerd met behulp van een poster van de methode kanjertraining. De kinderen mochten zelf aangeven wat ze prettig vonden. Wat doen ze dit knap!

 

 

Rekenen met kruidnootjes in groep 4Rekenen met kruidnootjes in groep 4

Presentaties, sterrenwacht en aliens in groep 5Presentaties, sterrenwacht en aliens in groep 5

Technolab, gebruikten de Egyptenaren al een katrol in groep 6Woensdag hadden groepen 6 een workshop over Egyptenaren, verzorgd door Technolab. We begonnen met een opdracht over hiërogliefen, waar super goed werd samengewerkt om de groepjes. Daarna gingen de kinderen in vier groepen uiteen. Buiten werden er piramides gebouwd. Wat is de piramide uiteindelijk groot geworden! Binnen waren er twee onderdelen over katrollen. Bij het ene onderdeel moesten de kinderen zelf een katrol maken met touw en paperclips. Bij het andere onderdeel gingen de kinderen aan de slag met een groot katrol. Van wel 8 kilo! Met behulp van dit katrol mochten ze elkaar en zelfs de meester van Technolab omhoog hijsen.

Iedereen heeft ontzettend goed meegedaan en we hebben weer gave nieuwe dingen geleerd en gedaan.

Uit de wijk - Ouderenquête Verwonder om de Hoek

    Verwonder om de hoek organiseert buitenschoolse activiteiten (van sterrenkunde tot rap) voor kinderen van 4 t/m 18 jaar en is benieuwd wat deze doelgroep leuk vindt! Help ons en vul de enquête in, dan gaan wij ons best doen om volgend jaar weer een mooi programma neer te zetten dat aansluit bij de wensen en interesses van jouw kind. De enquête is volstrekt anoniem. Het duurt maximaal drie minuutjes om de vragen te beantwoorden. Alvast hartelijk bedankt!

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.