Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 11

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 11 | Schooljaar 2021-2022 | 20 november 2021
Agenda en verjaardagen
  • 25 november - Verjaardag Marloes van Bohemen
  • 26 november - Verjaardag Laura van der Linden
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Vrijdag ging de 6e groep van de Josephschool in quarantaine. Op een totaal van 33 groepen valt dat misschien nog wel mee. Er zijn scholen, die écht de deuren moesten sluiten en dat is bij ons gelukkig nog niet het geval. Het valt op dat er groepen zijn, waar nog geen besmetting heeft plaatsgevonden en in de kleutergroepen lijkt er niets aan de hand. De cijfers lopen op vanaf groep 5.

We hebben wel veel ziekmeldingen binnen gekregen in de afgelopen week. Ik adviseer u dringend om dan toch in ieder geval een zelftest af te nemen bij uw kind. Het valt niet mee om een afspraak bij de lokale GGD te kunnen maken. Het is vervelend om lang in de wacht te staan of überhaupt geen aansluiting te kunnen krijgen. Toch blijft die officiële PCR test na 5 dagen quarantaine de norm om weer naar school te mogen gaan.

   Als een klas weer terugkeert naar school, gebeurt dat druppelsgewijs en is afhankelijk van het moment waarop de kinderen hun testuitslag hebben ontvangen. Dan begint het échte maatwerk voor de leerkrachten; het switchen tussen digitaal en fysiek onderwijs. Houdt u er rekening mee dat een leerkracht niet meteen in staat is om uw mailtjes en vragen onder schooltijd te beantwoorden. Daar hebben ze écht de tijd niet voor!

 

Ook voor veel ouders is het grote geregel weer begonnen. Lesgeven aan je eigen kind is niet het gemakkelijkste wat er is, zeker niet als er eigen werk ligt te wachten. Ik hoop dat het u lukt om alle ballen weer in de lucht te houden. Gelukkig is het de tijd om Sinterklaasliedjes te zingen en zo weer vrolijk de dag te kunnen eindigen!

 

Fijn weekend gewenst,

Monica Tolenaar

Uit de groep - impressies

Bloembollen planten in kleutergroep 1-2 FBloembollen planten in kleutergroep 1-2 F

Groepen 3 naar Rijksmuseum van OudhedenGisteren hebben wij een heel leuk museumbezoek gebracht aan het Rijksmuseum van Oudheden. We gingen in het museum samen met Vos en Haas allemaal dingen leren over Egypte. Maandag zijn we in de klas al begonnen in het boek van vos en haas en het land van de Nijl. Daarna hebben we onze eigen naam al in hierogliefen geschreven, hebben we ons eigen farao masker gemaakt en hebben we het gehad over Egyptische goden.

Hierdoor wisten de kinderen al een heleboel over Egypte en herkende ze ook dingen in het museum, zoals een echte sarcofaag en mummie. Verder hebben we in groepjes allerlei opdrachten en spelletjes gedaan. Alle kinderen waren super enthousiast en hebben hard gewerkt!

 

Op tafels schrijven, dat mag tegenwoordig op schoolOp tafels schrijven, dat mag tegenwoordig op school

 

Eerste prijs gewonnen op het schoolsporttoernooi veldloopDe Josephschool heeft afgelopen vrijdag de eerste prijs gewonnen op het schoolsporttoernooi veldloop! Het duurde heel lang voordat de winnaar bekend werd gemaakt en de meeste kinderen waren al naar huis. Uiteraard was meester Sander nog gebleven om de beker in ontvangst te nemen samen met Sanderijn uit groep 4d en anderen die ook meegelopen hebben

 

Dansen met boekenWe deden vandaag de boekendans. De kinderen liepen op muziek door de klas. Bij het stoppen van de muziek vertel je een maatje over jouw gekozen leesboek. [Groep 4B]

 

Leraar in opleiding, juf Emma vertelt mooie verhalen [5C Da Vinci]Met Da Vinci zijn we aangekomen aan het einde van blok 1: het begin! En het einde van het blok is tevens het begin van het eerste leven! Juf Emma heeft verteld over atomen, die samenklonterden en cellen vormden: eencelligen (protozoa)

Vervolgens groeiden die eencelligen uit tot meercelligen (eukaryoten) en de eerste weekdieren (holtedieren, wormen en sponzen). Dit werd weer mooi getoond in een bak water met legoblokjes (atomen) die samengevoegd meercelligen vormen.

Binnenkort sluiten we het blok af en mogen alle werkjes over de ruimte mee naar huis!

Groepen 8 TechnolabGroep 8B is gisteren bij Technolab geweest. Onder de begeleiding van de Technolabbers gingen de kinderen aan de slag met verschillende opdrachten:

De eerste opdracht was Slimmer dan de Sint. In deze workshop gingen de leerlingen met lego en bijbehorende motortjes iets wat de sint doet automatiseren. Daarna werden de verzinsels getest. Kwam het product door de testen heen? En is dit uiteindelijk zo handig als ze bedacht hadden?.

Na een korte pauze was het tijd voor de 2e workshop: Uit elkaar in elkaar - Pietenvoertuig. Onder begeleiding zijn allerlei elektrische apparaten uit elkaar gehaald. Daarna gingen ze een pietenvoertuig ontwerpen, waarmee de pieten nog sneller en handiger cadeaus kunnen rondbrengen. Konden ze de materialen van de kapotte apparaten hergebruiken?

Het was weer een leuke en leerzame ochtend. We hebben nu al zin in volgende week donderdag, wanneer we weer met nieuwe workshops aan de slag gaan.

 

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.