Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 9

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 9 | Schooljaar 2021-2022 | 5 november 2021
Agenda en verjaardagen
  • 10 november  - Verjaardag Rosanne van Leeuwen
  • 11 november - Voorlichting VO
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Corona begint ons weer in de greep te krijgen en daarom zijn we genoodzaakt om aanpassingen door te voeren in de afspraken over ouders in de school. Deze afspraken starten op maandag 8 november:

 

Voor de kleutergroepen betekent dit dat we weer gebruik gaan maken van de schuifpuien om naar binnen te gaan en niet meer via de gangen. De uitnodiging om af en toe mee de klas in te komen met uw kind, blijft vooralsnog bestaan. Alleen geldt vanaf maandag 8 november daarbij de vraag om dan een mondkapje te gebruiken.

Bij de groepen 3&4 loopt het brengen goed; we zien dat u eigenlijk niet zoveel gebruik maakt van de uitnodiging om binnen te komen. Ook hierbij geldt: als u naar binnen komt, doe dat dan mét een mondkapje.

 

Personeelskrapte op de Josephschool:

Op de Joseph hadden we tot voor kort geen problemen om nieuwe collega’s aan te trekken. De school is populair, niet alleen bij ouders en kinderen, maar ook bij het onderwijzend personeel. Het personeelsverloop blijft redelijk binnen de perken en we hebben zelfs leerkrachten, die weer terugkomen nadat ze een tijdje ergens anders hebben gewerkt. Desondanks is er sprake van aanstaande vacatures en maak ik me zorgen over de manier hoe we die gaan invullen. Daarom een vraag aan u: kijk ook eens rond in uw netwerk en maak een beetje reclame voor onze school. Heeft u zelf een onderwijsbevoegdheid en heeft u tijd over…. loop dan eens binnen of maak een afspraak!

 

Deze week was er weer een groep, die ik thuis moest laten blijven. In de komende week gaat dat zeer waarschijnlijk weer gebeuren. En we schuiven met de leerkrachten, zodat niet elke keer dezelfde groep de dupe is. Zo moet in de komende week de muziekles in de bovenbouw vervallen, zodat de meester “gewoon” voor de klas kan en er een andere leerkracht wordt vrij gespeeld. Dit soort keuzes zullen wij als school steeds meer moeten gaan maken. De griepgolf is nog niet begonnen, maar de nood is hoog. U zult er écht rekening mee moeten houden dat u ook voor uw kind het bericht krijgt om thuis te blijven.  Soms weet ik het pas ’s morgens en dan is het snel schakelen om iedereen tijdig te kunnen bereiken. Ik ga er dan ook vanuit dat u de Schoudercom berichten in de gaten houdt.

 

Maak het eenvoudiger voor leerkrachten en interessanter voor... - De  Standaard Mobile

Tóch een fijn en gezond weekend gewenst!!

 

Monica Tolenaar

Uit de groep - impressies

Herfst in 1/2BHerfst in 1/2B (zie bijlage voor de video)

Groep: team uit 8C: 2e plaats bij de Willie Wortel wedstrijd van TechnolabFinale Willie Wortel wedstrijd

Vanmiddag was het zover.....de finale van de Willie Wortel wedstrijd op het Technolab. Onze finalisten, Vienna, Eva, Lieke en Fleur uit groep 8c waren best wel een beetje zenuwachtig, maar lieten daar niets van merken tijdens hun supergoede presentatie over de recycle machine. De concurrentie was groot en helaas werd een ander ontwerp als winnaar uitgeroepen. Niet getreurd dames, want jullie waren al winnaar van alle groepen 8 en op een mooie tweede plaats beland wat de publieksprijs betreft.

De juffen zijn supertrots op jullie. Heel goed gedaan!

En wat leuk dat alle moeders erbij waren...

 

Willie Wortel wedstrijd - groep 8c in de finale!Afgelopen woensdag vond de finale plaats van de Willie Wortel wedstrijd op het Technolab. Dit jaar was het thema: Stad van de toekomst. Hoe ziet onze stad er in de toekomst uit? Steeds meer mensen willen wonen en werken in de stad. Waar gaan zij wonen en hoe zien hun huizen eruit? Steeds vaker zijn er hitte golven en extreme regenbuien. Hoe zorgen we voor genoeg water in de zomer en droge voeten tijdens de natste dagen? Verschillende scholen deden mee en werden gevraagd oplossingen te bedenken voor transport, biodiversiteit, voedsel en energie. Deze oplossingen hebben we nodig om de klimaatdoelen van 2030 te halen!

 

Groepen 8 leren de HakaHaka op het plein

Vrijdag 29 september kwam het Waka gezelschap van studentenvereniging Njord aan de kinderen van de groepen 8 de Haka leren.

De Haka is een dans van de Maori.

Aangezien groep 8 werkt aan het thema Maori hadden wij het gezelschap uitgenodigd om ons te laten zien hoe zo'n Haka gedanst moet worden en ook gaven zij ons extra informatie over de Maori.Op het eind hebben we zelfs de Haka gedanst voor de mensen van de bso.

Een bijzondere ervaring

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.