Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 15

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 15 | Schooljaar 2021-2022 | 18 december 2021
Agenda en verjaardagen
  • 20 dec - Verjaardag Sabine van 't Hart
  • 23 dec - Verjaardag Harriet Francois
  • 11 jan - Verjaardag Iris Elstgeest
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

Ik doe gewoon net alsof het eigenlijk al vrijdag 24 december is en dat de vakantie om 12.00 uur is begonnen. Zoals gepland. Helaas liep het anders en konden we deze bijzondere periode van het jaar wederom inkorten. Volgens mij was het in alle groepen een heel fijne kersttijd met als sfeervolle afsluiting de viering in de klas met het kerstontbijt. Dank aan de klassenouders, die ook snel  moesten schakelen om alles op tijd georganiseerd te krijgen.

   Voor de kinderen is het écht vakantie en ik hoop dat ze er, ondanks de beperkingen, ten volle van zullen genieten. De komende week wordt het in veel gezinnen druk met het verdelen van aandacht over werk en kinderen. De kinderen, die gebruik zullen maken van de noodopvang, worden gewoon in het eigen lokaal verwacht bij de eigen leerkracht. We zullen soms wat kinderen bij elkaar zetten om de situatie meer werkbaar te maken. Het is anders ook wel een beetje saai als je in je eentje bij de juf bent…

 

Dit is de laatste nieuwsbrief uit 2021 en een gepast moment om terug te blikken op het voorbije jaar. Natuurlijk had corona grote impact op ons allemaal, maar we hebben ook weer zoveel leuke en bijzondere momenten beleefd. Via de klassenblogs proberen we u steeds mee te laten kijken naar datgene wat er in de groepen gebeurt. Tijdens het kerstontbijt sprak ik Teun (3C) met zijn moeder, die aan haar had verteld dat hij zo blij was dat zijn ouders de Josephschool hadden uitgezocht. Zó schattig! Natuurlijk gaat niet altijd alles van een leien dakje en is niet elk kind zo tevreden als Teun. Ook hier zijn soms conflicten tussen kinderen, kinderen die zich onbegrepen voelen of groepen waar we alle zeilen bij moeten zetten. Soms is er maar weinig progressie en moeten we tevreden zijn met heel kleine stapjes.

Maar wat ben ik er trots op dat onze grote Josephschool met de kinderen, ouders en leerkrachten een hechte gemeenschap vormt.

 

En er is een leuk nieuwtje te vertellen: vanaf januari gaan we drie ruimtes van Smallsteps (boven het Peuterpalet) huren. We hebben namelijk nergens meer ruimte over en dat werd een steeds groter probleem. Dat betekent dat we ons eigen Maak Lab kunnen inrichten; een werkplek voor de technieklessen in nauwe samenwerking met het Technolab. In een volgende nieuwsbrief vertel ik u hier meer over. Het middelste lokaal zal worden ingericht om de lessen voor de groepen Anders Leren en Leren Leren te verzorgen. En dat lokaal is ook te gebruiken door onze muziekdocenten, die het fijn vinden om niet meer met gitaar, toets- en andere instrumenten te hoeven  sjouwen. En het laatste lokaal wordt het Werk Lab. Een stille ruimte voor de collega’s, bestemd voor rustig werken of overleg. Genoeg om ons mee bezig te houden in de komende week, dus.

 

Ik wens u fijne feestdagen toe en een hoopvol en gezond 2022. Hartelijk dank voor uw grote betrokkenheid en steun in de afgelopen tijd!

 

Monica Tolenaar

Uit het team - afscheid

Suzanne 1-2H met zwangerschapsverlofTijdelijk afscheid van juf Suzanne groep 1/2H, Suzanne Frambach werd verrast door de kinderen en de klassenouders op haar laatste dag in de groep. De juf gaat met verlof en volgens de kinderen gaat de baby Sabientje heten. We wachten af!

Myrthe van Beek, duojuf in deze groep, neemt het stokje van Suzanne fulltime over. Dit betekent dat zij de eindfase van haar Masterstudie orthopedagogiek even uitstelt, zodat ze er volledig voor de kinderen kan zijn. Een gouden lijstje voor deze collega!

 

Afscheid van juf WendyAfscheid van juf Wendy - Juf Wendy Ammerlaan uit groep 3D verruilt het onderwijs voor een andere sector. De kinderen vinden het super jammer dat ze afscheid moesten nemen van deze lieve juf. Met haar vrolijke verhalen over de dieren van de boerderij van haar ouders, heeft ze de kinderen altijd snel voor zich gewonnen. Het ga je goed, Wendy!

Uit de groep - kerstontbijt

Kerstontbijt in groep 1-2FKerstontbijt in groep 1-2F

Kerstontbijt in groep 4AKerstontbijt in groep 4A

 

Kerstontbijt in groep 7BKerstontbijt in groep 7B

 

Sfeervolle tafel in 8DSfeervolle tafel in 8D

Uit de groep - impressies

Kerstkaarten voor het ziekenhuisKerstkaarten schrijven - In de klas zijn wij, tussen alle kerstknutsels door, ook nog bezig met het thema 'Ziekenhuis'.

Wij hebben het kerstthema gecombineerd met het thema ziekenhuis. We hebben namelijk met zijn allen kerstkaarten gekleurd, versierd en geschreven. Deze kerstkaarten hebben wij geschreven voor kinderen die met kerst in het ziekenhuis liggen om ze op deze manier een beetje op te vrolijken met een lief berichtje en een mooie kaart. Want we waren het er allemaal over eens dat het niet leuk is als je met kerst in het ziekenhuis ligt. Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan om de kaart zo mooi mogelijk te maken en om er een lief berichtje op te schrijven. 🎄

Mochten ze het leuk vinden om het thuis nog een keer te doen, dan kun je via de link hieronder alle informatie vinden!

https://www.rtlprojectglimlach.nl/doe-mee-aan-de-kerstkaartenactie

 

Groep 4B: kerstkaarten voor RoomburghKerstkaarten voor Roomburgh - De kinderen werken geconcentreerd aan hun kaart, bestemd voor een oudere in huize Roomburgh. [groep 4B]

 

Puzzelend rekenen in kerstsfeerTangram kerst - De rekenles van woensdag! Figuren uit het kerstverhaal gemaakt met tangram stukjes.

We hebben heerlijk gepuzzeld. [Groep 7D]

 

Heel 8c bakt!Heel 8c bakt! - Vanochtend was het zover. Heel groep 8c bakt! Alle kinderen kwamen bepakt en bezakt binnen en gingen enthousiast aan het werk. Binnen no time rook het in de klas al heerlijk zoet....

De zeer deskundige jury bestond uit meester Dennis, meester Johan en juf Ivonne. Samen kwamen zij tot de volgende beoordeling.

Op de eerste plaats qua uiterlijk kwam de taart van Casper, David, Melle, Olivier en Gijs.

Op de eerste plaats qua smaak kwam de taart van Lisa, Sam, Eva en Eline.

Een speciale vermelding krijgt het groepje van Gabriël, Jack, Soren, Lotte en Twan. Zij hadden echt pech. Hun koekhuisje stortte in. Teleurstelling alom. En zie daar maar eens mee te dealen....gelukkig, met hulp van andere groepjes wisten zij toch nog een creatie neer te zetten op de jurytafel. Goed gedaan!


Een leerkracht in beeld: duizendpoot JoyceEen leerkracht in beeld: duizendpoot Joyce

Uit de wijk - voedselbank

Zo’n 35 rijk gevulde kratten werden er opgehaald door de vrijwilligers van de Voedselbank. Namens de organisatie hartelijk dank voor uw gulle gaven!Zo’n 35 rijk gevulde kratten werden er opgehaald door de vrijwilligers van de Voedselbank. Namens de organisatie hartelijk dank voor uw gulle gaven!

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.