Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 13

Nieuwsbrief Josephschool

Nieuwsbrief Josephschool Nr. 13 | Schooljaar 2021-2022 | 4 december 2021
Agenda en verjaardagen
  • 7 dec - Vergadering Medezeggenschapsraad
  • 9 dec - Kerstmusical 7A ❌
  • 10 dec - Kerstmusical 7B ❌
Bericht van Monica Tolenaar

m

Beste ouders,

 

Wat hadden we een ongelooflijk gezellig Sinterklaasfeest dit jaar. De Goedheiligman maakte eerst een tourtje langs alle 33 groepen van de school en was zwaar onder de indruk van al die lieve kinderen. Daarna installeerde Sint zich met zijn gevolg in de speelzaal waar de onderbouwgroepen bij hem op bezoek kwamen. En in de bovenbouw werden de meest creatieve surprises uitgepakt. Ook waren we verrast door de leuke gedichten. Kinderen én ouders dank voor al jullie enthousiasme!

Dank aan alle collega’s, die vrijdag extra zijn gekomen zodat hun klas tóch op school het feest kon vieren. Het was duimen, maar er was geen enkele groep in quarantaine. En de kinderen, die dat wel waren, werden verrast met een cadeautje en konden vaak online meedoen. Wat zijn we daar toch lekker handig in geworden dankzij corona!

Dank aan de ouderraad voor de extra ondersteuning en de catering, waar Sint en de Pieten zo van hebben genoten.

 

   Als alles goed gaat, hebben we drie weken de tijd voor de kerstperiode. Dat betekent dat we voldoende tijd hebben om hier aandacht aan te schenken. Samen met de Medezeggenschapsraad hebben we gekeken welke aanpassingen er nog nodig zijn in de komende periode.

In een eerder stadium hadden we al besloten om de musicals van de groepen 7 niet meer op te voeren. Doordat we, juist in die groepen, te kampen hadden met quarantaine en personeelskrapte was het oefenen niet meer te realiseren. Het alternatief: ’s avonds liederen zingen op het plein, is door de huidige maatregelen jammer genoeg ook niet haalbaar.

Het kerstdiner van donderdag 23 december wordt gewijzigd in een gezellig kerstontbijt. Ook dán kunnen we schemeren met lichtjes en een mooie kerstsfeer in de klas creëren.

Dit betekent dat de vrije middag voor groep 1 t/m 3 niet nodig is en de kinderen gewoon tot 15.00 uur op school blijven.

De viering vindt dit jaar in de eigen klas plaats i.p.v. in de Petruskerk. Natuurlijk jammer, maar wel zo intiem. De commissie is al druk bezig met de voorbereidingen om er een sfeervolle dag van te maken.

 

Traditiegetrouw zamelen we met Kerst voedselpakketten in voor de Voedselbank in Leiden. U kunt uw bijdrage door uw kind laten afleveren in de eigen klas van maandag 6 t/m vrijdag 17 december. In de bijlage vindt u de lijst met de aanbevolen producten. Vorig jaar was de Voedselbank erg blij met de grote opbrengst, dus dat smaakt naar meer! [zie bijlage]

 

Als bijlage stuur ik u de laatste beslisboom toe. Hij dateert van donderdag 2 december. Maar het allerlaatste nieuws is:

Kinderen hoeven geen PCR test meer bij de GGD af te laten nemen om te testen of ze weer naar school mogen. Een negatieve zelftest is voldoende.

De zelftesten voor de kinderen worden hoogstwaarschijnlijk volgende week bij school afgeleverd. De kinderen vanaf groep 6 ontvangen een set om mee naar huis te nemen. Indien u daar geen prijs op stelt, kunt u dat kenbaar maken aan de leerkracht.

 

Ik wens alle gezinnen, ondanks de restricties, een vrolijk Sinterklaasfeest toe!

Uit de groep - impressies

Kleutergroep 1/2E op bezoek bij de GoedheiligmanKleutergroep 1/2E op bezoek bij de Goedheiligman

 

De Pietjes in actie!Dit jaar kon er geen pietengym worden georganiseerd doordat meester Frank van de gym in quarantaine was. De leerkrachten van groep 3 bedachten een sportieve en grappige variant om op de gang te doen. Zo konden tóch de pietendiploma’s worden uitgereikt en daar waren de kinderen natuurlijk superblij mee.

 

Groep 4A de tafel van 4Groep 4A en de tafel van 4

 

Surprise voor juf Femke 5AEen surprise voor juf Femke groep 5B

 

Sinterklaasfeest in quarantaineLeerlingen in quarantaine:
Een mooi plaatje van Annelotte uit groep 6A, die tóch digitaal mee kon doen met de surprises!

 

De mooiste surprisesMooie surprises in 8C

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.