Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 22

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 22 | Schooljaar 2020 - 2021 | 12 februari 2021
Bericht van Monica Tolenaar

monica

Wat een spectaculaire schoolweek was dit! Glibberend en bibberend (?) bereikte het team van de Josephschool elke dag de school. Er zijn vele stappen gezet en menig collega overtrof zichzelf met de stappenteller. Hulde!

En woensdag kreeg ikzelf mijn auto niet weggereden, maar dankzij een stel topfitte collega’s reed ik dan toch zonder kleerscheuren de Oppenheimstraat uit.

Het was een feestje om zoveel kinderen op de slee te zien, soms lekker warm gehouden met een dekentje of zelfs met een schapenvachtje. Door alle sneeuwpret zou je bijna de coronacrisis vergeten.

Dat het gezellig was, bleek overduidelijk bij de haalmomenten. Ondanks het feit dat we met gespreide tijden werken, is het te druk op het plein. Het is dus echt niet de bedoeling dat u op een andere ouder (uit het volgende tijdsblok) wacht om een speelafspraakje te maken. Plant u deze alstublieft in via de telefoon en verlaat het plein en het trottoir zo snel  mogelijk.

In de do’s & don’ts heb ik u gevraagd om het dringende advies van het RIVM op te volgen en bij het halen en brengen een mondkapje te dragen. Het lijkt erop dat u deze vraag in de veelheid aan informatie heeft gemist. Ik werd erop aangesproken door een verpleegkundige uit de frontlinie die hier zijn verbazing en irritatie over uitsprak.

 

Ik houd het kort deze week:

Vrijdagmiddag heeft mijn echtgenoot een positieve testuitslag gekregen. Ik ben er dus even niet in de komende dagen i.v.m. de quarantaineregels. Ik heb zelf zaterdagochtend een negatieve uitslag gekregen, dus we hopen er maar het beste van!

 

Geniet van de sneeuw en het ijs en kom zonder breuken weer naar school,

Monica Tolenaar

Uit de redactie - nieuwe leden gezocht!

  De redactie van de nieuwsbrief is op zoek naar ouders die willen bijdragen aan de wekelijkse nieuwsbrief.

Einde van dit schooljaar zullen een paar van ons stoppen en dus is de tijd aangebroken voor een nieuwe oproep.

  Qua werkzaamheden komt het neer op +/- 1 uur (afhankelijk van aantal ingestuurde artikelen) eens in de paar weken (dit keer afhankelijk van het aantal redactieleden).

En de rest van de tijd zijn er nog een paar vrijblijvende informele vergaderingen per jaar.

 

Heb je vragen of nog leuker intresse? Neem dan contact op met een van de onderstaande leden of via email: nieuwsbrief@josephschool.nl

 

Lieke van Emmerik (3A, 6A)

Susan de Roode (4D, 7A)

Lisette Hubeek (5B, 7C)

Marina Fliers (4D, 8D)

Onno Ruijsbroek (1/2F, 5D)

UIt de groep - Skipakken aan!
ski
Je zal kleuterjuf zijn in deze koude tijd: zo’n 3keer per dag gaan alle pakken aan en uit. Ben je klaar met het laatste kindje, wil de eerste toch nog even plassen.
Chapeau voor het geduld van de juf.
Blijven jullie oefenen, beste ouders?
Uit de groep - Samen weer op school

3

Alle klassen staan in het teken van “samen weer op school”. Hier is een groepje kleuters bezig om cijfers te vormen van klei.

Uit de groep - Sneeuwknutsels

12
Het thema sneeuw blijft magisch. Voor sommige kinderen is he
t misschien wel de eerste keer dat de sneeuwpret zo lang duurt. Dan is het ook heel leuk om erover te knutselen!

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.