Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 25

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 25 | Schooljaar 2020 - 2021 | 12 maart 2021
Bericht van Monica Tolenaar

dBeste ouders,

 

U bent deze week geïnformeerd over het feit dat er twee groepen in quarantaine zijn. Dit is het scenario dat op veel scholen al regelmatig is voorgekomen en tot nu toe onze deur voorbij is gegaan. Het is een maatregel die op veel gezinnen impact heeft en zorgt voor voldoende gespreksstof en mailverkeer. Als school gaan we niet op de stoel van de deskundigen zitten. We zullen u steeds verwijzen naar de websites van GGD en RIVM. Ook kunt u veel informatie vinden in het protocol voor het basisonderwijs dat u begin februari heeft ontvangen.

 

Het al dan niet testen van uw kind, is iets dat u zelf besluit. De kinderen uit groep 7A en 8C mogen na een negatieve uitslag weer naar school. De kinderen, die niet getest worden, zijn 5 dagen langer in quarantaine. De GGD geeft geen bewijzen af van een negatieve uitslag. Als school en ouders werken we op basis van vertrouwen en dat is juist nu een essentieel onderdeel van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Ondertussen duimen we voor de goede afloop in deze gezinnen.

 

Op 17 maart zijn de landelijke verkiezingen en wordt de grote gymzaal gebruikt als stemlocatie. De gymleerkrachten hebben een alternatief programma bedacht voor deze ochtend. De groepen, die het betreft, ontvangen daar informatie over via de groepsleerkrachten.

Het zal een extra uitdaging zijn op het plein. Houdt u er alstublieft rekening mee als u uw kind ophaalt van school. Dus nóg sneller het plein en het trottoir verlaten!

 

Monica Tolenaar

 

Uit het team - Oproep Ondersteuningsplanraad

xHeeft u bijzondere interesse voor de uitvoering van Passend Onderwijs op de scholen in Leiden? Dan kunt u zich aanmelden als lid van de ondersteuningsplanraad. Zie https://www.pporegioleiden.nl/

 

Uit de groep - Een raamvoorstelling

We mochten vorige week kijken naar een raamvoorstelling van de PABO. 

Het ging over een magische koffer! Als kinderen daarin sprongen dan kwamen ze in een hele gezellige, magische wereld terecht! Deze kinderen wilden de mensen op kantoor wat meer gezelligheid geven. Op kantoor vonden ze het eerst maar vervelend als de kinderen met hen wilden spelen, maar uiteindelijk werden ze er toch heel vrolijk van en deden ze mee met de spelletjes! Aan het einde vroegen ze ons ook mee te dansen in hun vrolijke wereld!!

 

xx

Uit de groep - Wiskunde bij de kleuters 1-2f

xJong geleerd is oud gedaan; onderzoek doe je al als je een kleuter bent en de resultaten verwerk je in een staafdiagram. Het onderwerp: wie plassen en/of poepen er meer op een dag, is dan ook wel erg aansprekend voor een kind op deze leeftijd!

Uit de groep - Groep 3b in actie!

xGezellige drukke week!

Het was weer een gezellig en drukke week! Afgelopen maandag kregen de kinderen hun eerste rapport mee. Ze waren allemaal onwijs trots en ik heb gehoord dat alle papa’s en mama’s ook heel blij en trots waren! 

We hebben weer lekker bewogen met een Just Dance die past bij het thema van lijn 3: de schat. 

Ook hebben we weer lekker gezongen en bewogen met juf Arina tijdens de muziekles! 

Deze week zijn we begonnen met de weektaak in de klas. De kinderen moeten zelf inplannen wat ze op welke dag gaan maken. Wat gingen ze hier allemaal enthousiast mee aan de slag!

Juf Eline

Uit de groep - Technolab in de groepen 4

x

Uit de groep - Kunstgalerij 8c

De musea zijn dicht maar op de gang van 8c is een prachtige galerij ingericht met de mooiste schilderijen. Altijd al oog in oog willen staan met de Mona Lisa, een van Gogh of een Rembrandt? Of ben je meer van Johannes Vermeers “het meisje met de parel”? Werkelijk alles is te vinden in de galerij! Geniet van al deze kunstwerken! Vergeet het duimpje niet en degene die het origineelst een reactie plaatst mag ze live komen bekijken op de gang van 8c, met mondkapje uiteraard!!! Ben benieuwd!!!

Meester Johan

 

xx

 

Uit de wijk - ACTIE Maak kennis met tennis bij TC Roomburg

xDe tennisbanen zijn weer open dus we mogen weer lekker tennissen!!! Wilt uw zoon en/of dochter kennismaken met tennis? Meld hem/haar dan nu aan voor een proefmaand voor €25.

 

De lestijden zijn

-          voor de leeftijd is t/m 10 jaar (rood / oranje bal) - maandag & woensdag 15.30 tot 16.30 uur

-          voor de leeftijd 10 t/m 17 jaar (groen / gele bal) - maandag & woensdag 17.30 tot 18.30 uur.

 

De proefmaand start maandag 29 maart en loopt tot de mei-vakantie. De kinderen kunnen zowel op maandag als op woensdag komen trainen, dus in totaal 8 keer!

 

Graag sportieve kleding aan en schoenen zonder noppen. Er zijn rackets te leen op de baan.  

 

Voor meer informatie of aanmelden, kun je bellen of mailen naar Gert-Jan Anker (06-46057174, gertjan@imtennis.nl).

 

Met vriendelijke groet,

Gert jan Anker

www.imtennis.nl

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.