Inloggen

De Josephschool: talentvol onderwijs voor iedereen!

preview
Nieuwsbrief van de Josephschool nr. 26

Nieuwsbrief Josephschool

Nr. 26 | Schooljaar 2020-2021 | 21 maart 2021
Bericht van Monica Tolenaar

mBeste ouders,


We zijn erg blij dat er geen uitbraak van corona heeft plaatsgevonden in de groepen 7A en 8C. Deze klassen zijn in quarantaine geweest na de besmetting van een klasgenoot. Gelukkig bleek er echt niemand besmet te zijn geraakt en konden de kinderen én hun leerkrachten na de 5e dag en een negatieve testuitslag weer naar school.

 

Het waren drukke weken voor de leerkrachten van de groepen 3 t/m 8; het was tóch voor iedereen even wennen om de oudergesprekken digitaal te doen. Compliment voor alle inzet!

 

Maandag start er een Paasactie voor de Voedselbank. De kinderen kunnen levensmiddelen inleveren bij de leerkracht. In elke klas komt een eigen krat te staan. De actie duurt t/m woensdag 31 maart. Op de bijgevoegde lijst kunt u lezen welke producten er worden gevraagd. Liever niet teveel snoep en chocolade inleveren, is het advies van de  medewerkers van de organisatie.

 

We hopen allemaal dat er straks weer mogelijkheden zijn om op vakantie te kunnen gaan. Ik verzoek u echter met klem om de daarvoor bestemde schoolvakanties te gebruiken en geen aanvrage te doen voor extra verlof. Om de wettelijke regelingen nog eens onder uw aandacht te brengen, kunt u de info op de website van Bureau Leerplicht vinden. In het bijgevoegde stroomschema leest u hoe een verlofaanvrage beoordeeld moet worden. Heeft u hier vragen over of vindt u dat u verlof kunt aanvragen op grond van bijzondere omstandigheden, neemt u dan contact met mij op.

 

Fijn weekend allemaal!

 

 

Monica Tolenaar

Uit de groep - 1 C

dJuf Babet heeft een stukje geschreven over de lessen energie en elektriciteit. Wat worden de kleuters er toch slim van!

 

Technolab

Vanochtend was Technolab op bezoek in 1/2c! De kinderen hebben van alles geleerd over energie en elektriciteit. Het bezoek bestond uit 3 onderdelen:

  1. Waar krijg jij energie van?: In dit onderdeel kregen de kinderen verschillende opdrachten: 1 minuut springen, 1 minuut lezen, 1 minuut stilstaan, 1 minuut op 1 been staan, 1 minuut tekenen. De kinderen begonnen met het voorspellen: waar wordt je batterij leger van en waar laadt je batterij juist van op? Daarna gingen ze de opdrachten uitvoeren. Kloppen hun voorspellingen en werkt het voor iedereen hetzelfde? 
  2. Plakkerige ballonnen: de kinderen onderzochten hoe ze papiersnippers aan een ballon kunnen laten plakken, zonder lijm of plakband. Daarna voorspelden en testten ze wat er nog meer door de ballonnen aangetrokken wordt. Voor kleuters is dit een mooie introductie met het principe van statische elektriciteit. 
  3. Lampje aan of uit?: de kinderen zetten een simpel stroomcircuit met batterij, draadjes en een lampje in elkaar en voorspelden vervolgens welke huis-, tuin- en keukenmaterialen geleiden, dus wel of niet de stroom doorlaten. Daarna gingen ze hun voorspellingen testen, hadden ze gelijk en waarom wel niet?
Uit de groep - 3C Verkiezingen

Ook de jonge kinderen hebben gestemd: Wat eet de juf vanavond?

Jong geleerd, is vást oud gedaan!

d

Uit de Groep - 5 C

In de groepen 5 maken de leerlingen een boekendoos over hun favoriete boek. Deze gebruiken ze bij hun boekenbeurt. Aan de hand van allerlei spulletjes vertellen ze over het boek. Wat zitten er prachtige creaties tussen! 


dddd

Uit de groep - 5D

dEen leuk verhaal over de belevenissen van groep 5D van juf Simone:

 

Een gezellige, kriebelige boel...

Steeds meer wennen we weer om met elkaar in een klas te zitten en komen we weer in de schoolstructuur. Maar ook het met elkaar omgaan en rekening houden lukt ons steeds beter. Met Kanjertraining hebben we het spel: Wie ben ik? gespeeld. Dit was lachen, gieren en brullen. Maar we hebben hiermee ook geleerd wat open en gesloten vragen zijn. En dat je met open vragen verder komt dan met gesloten vragen.

 

We spelen allemaal gezellig met elkaar buiten tijdens de pauze en Juup laat even zien hoe een kuikentje uit een ei komt. 

Daarnaast zijn we al 2 weken bezig om onze eigen tuinkers plantjes te laten groeien voor een DaVinci les. Het ene plantje werd dagelijks goed verzorgd, andere plantjes hebben het helaas niet gehaald. We weten nu wat planten nodig hebben. Vandaag hebben we ze lekker opgegeten op een toastje met eiersalade of kruidenkaas. Jammie! 

 

Ook hebben we deze week gewerkt met het thema: insecten. We weten nu wat de kenmerken van insecten zijn, waar de kever vandaan komt, welke verschillende soorten er zijn en we hebben in een Klokhuis filmpje gezien dat insecten eventueel belangrijk zijn als voedsel voor de toekomst....en dat moesten wij natuurlijk ook even testen..... dus hebben we insecten gegeten!!! Wat was dat spannend, maar oh zo leuk!

Uit de groep - 6C Verkiezingen

dTegenwoordig geven de basisscholen ook lessen over burgerschap. Vaak zijn deze lessen geïntegreerd in de wereldoriëntatie methode van Da Vinci, komen maatschappelijke onderwerpen aan bod in Nieuwsbegrip of bij de actualiteit bij schoolprogramma’s. Op de Josephschool hebben we bijvoorbeeld een leerlingenraad, gekozen leerlingen uit de groepen 6 t/m 8. Vanzelfsprekend hebben de landelijke verkiezingen volop aandacht gekregen in de afgelopen weken. Hieronder leest u een leuk stukje van juf Iris Candido:

Verkiezingen in 6C

Afgelopen twee weken zijn we druk bezig geweest met de verkiezingen van 17 maart. We leerden over de verschillende partijen, hun lijsttrekkers en hun standpunten. Leuk al die bestaande partijen, maar wat voor partij zou jij nou oprichten als je het voor het zeggen had? 

 

Met die vraag zijn de leerlingen aan de slag gegaan. Ze maakten campagneposters, schreven een pitch en presenteerden dit vandaag aan de rest van de klas. In de foto's een kleine impressie hiervan. Klimaat, dieren, zorg en sport waren terugkerende onderwerpen. Super leuk om te horen wat de leerlingen belangrijk vinden en waar zij zich voor in zouden zetten. 

 

Uit de groep - 8C

Op woensdag hebben sommige groepen een tennisclinic gevolgd omdat de gymzaal bezet was vanwege de verkiezingen. Ook meester Johan van groep 8C sloeg een aardig balletje!d

Uit de groep - 8 D

d

Als je dan toch in de gang en in het trappenhuis een mondkapje draagt, dan kun je hem maar beter leuk versieren. Deze week werd  door groep 8D afgesloten met een modeshow met gepimpte mondkapjes

Heeft u of uw kind iets leuks voor de nieuwsbrief, een vraag of een suggestie, stuur een mail naar nieuwsbrief@josephschool.nl.